Volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a crescut cu 12,4%

A.F.
Miscellanea / 20 septembrie 2023

Volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a crescut cu 12,4%

Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut pe total cu 12,4% în primele şapte luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului precedent, potrivit datelor publicate azi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Pe elemente de structură, creşteri au avut loc la lucrările de reparaţii capitale (+33,5%), lucrările de construcţii noi (+10,5%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+10,4%).

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti (+33,6%) şi la clădirile nerezidenţiale (+0,4%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 6,4%.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 13,1%, în perioada ianuarie - iulie 2023, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+32,4%), lucrările de construcţii noi (+11,1%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+8,7%).

Pe obiecte de construcţii, creşteri au avut loc la construcţiile inginereşti (+32,8%) şi la clădirile nerezidenţiale (+0,8%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 5,6%.

În iulie comparativ cu iunie, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 3,8%, declin evidenţiat la lucrările de reparaţii capitale (-12,6%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-11,5%). Lucrările de construcţii noi au crescut cu 0,9%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la clădirile nerezidenţiale (-9,9%), clădirile rezidenţiale (-3,2%) şi la construcţii inginereşti (-0,7%).

Pe de altă parte, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în iunie, cu 1,5% faţă de luna anterioară, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+6,3%). Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 5,1% fiecare.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti (+3,3%) şi la clădirile rezidenţiale (+0,3%). Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 6%.

Comparativ cu iulie 2022, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut pe total cu 15,8%. Pe elemente de structură, majorări s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (+22,8%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+14,6%) şi la lucrările de construcţii noi (+15,3%).

Pe obiecte de construcţii, creştere s-a înregistrat la construcţiile inginereşti (+37,6%) şi la clădirile nerezidenţiale (+7,7%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 14,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 15,9% în iulie 2023 faţă de iulie 2022. Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+23,8%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+17,5%) şi la lucrările de construcţii noi (+15,1%).

Pe obiecte de construcţii, creştere s-a înregistrat la construcţiile inginereşti (+37,7%) şi la clădirile nerezidenţiale (+8,1%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 13,4%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb