Vosganian, Şereş şi Udrea - audiaţi de comisia creată pentru Băsescu

Tarciziu Tancău
Ziarul BURSA #Politică / 6 martie 2007

Vosganian, Şereş şi Udrea - audiaţi de comisia creată pentru Băsescu

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, senatorul PC Codruţ Şereş, ex-ministru al economiei, şi fostul ministru al transporturilor, Gheorghe Dobre, vor fi invitaţi, miercuri, la audierile comisiei speciale de anchetare a activităţii şefului statului, potrivit afirmaţiilor lui Florin Iordache, membru PSD şi vicepreşedinte al comisiei. Florin Iordache a declarat că lunea viitoare vor fi invitaţi la audieri George Maior, directorul SRI, şi Elena Udrea, fost consilier prezidenţial, însă nu a precizat motivul chemării acestora.

Deşi în momentul înfiinţării comisiei mai mulţi membri ai acesteia au afirmat că intenţionează să-i cheme la audieri pe preşedintele Băsescu şi pe premierul Tăriceanu, această măsură nu este posibilă. După ce membrii PD au arătat că şeful statului nu poate fi chemat pe perioada mandatului în faţa unei comisii parlamentare care nu este prevăzută în Constituţie, şi reprezentanţii PSD au afirmat, ieri, acelaşi lucru. Mai mult, Ion Iliescu a scos din titulatura comisiei termenul "de anchetă", declarând că este vorba doar despre completarea dosarului de acuzaţii la adresa lui Băsescu.

Nicolae Văcăroiu, preşedintele Senatului, a declarat că Traian Băsescu nu este obligat să vină în faţa comisiei de anchetă condusă de Dan Voiculescu. Domnul Văcăroiu a subliniat: "Un ministru este obligat să vină, dar preşedintele nu, pentru că este ales direct de popor. Nu există procedură pentru chemarea preşedintelui României în faţa Parlamentului. Acesta vine numai la dorinţa lui, când doreşte să adreseze un mesaj".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb