"Walmark" deţine în întregime compania "Aminostar"

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 25 septembrie 2008

"Walmark", lider în producţia de suplimente alimentare şi medicamente a anunţat achiziţionarea ultimelor 25 de procente aparţinând companiei "Aminostar", producătorul de suplimente alimentare şi nutriţie pentru atleţi.

Tranzacţia vizează intenţia companiei de a deveni un lider recunoscut şi în segmentul de nutriţie pentru sportivi. Implicarea Walmark a început în anul 2006, când a cumpărat 75% din acţiunile Aminostar de la fondatorul acesteia, Josef Bukvic. Josef Bukvic a rămas pe poziţia de agent activ până anul acesta, când a fost înlocuit cu Ing. Gejza Valent, absolvent MBA (medaliat cu bronz la aruncarea cu discul, în cadrul Campionatului Mondial de la Helsinki din 1983), care a condus secţiunea comercială a diviziei de băuturi răcoritoare Walmark timp de opt ani. Managerul executiv Walmark, Petr Turon, a afirmat următoarele: "Încă de la începutul colaborării cu Aminostar ştiam că segmentul de nutriţie sportivă oferă oportunitatea unor sinergii cu gama noastră de suplimente alimentare şi medicamente din punct de vedere dezvoltare, producţie, vânzări şi marketing. Acest lucru rămâne valabil chiar şi dupa doi ani de activitate în cadrul Aminostar. Este un segment cu perspectiva unei mari creşteri, nu numai în Cehia, dar şi în celelalte ţări în care compania este prezentă pe piaţă."

După implicarea în conducerea Aminostar, Walmark a investit 20 de milioane CZK în infrastructură, tehnologie, controlul calităţii, inovaţii şi extensii de produs. Ţelul major era de a îmbunătăţi calitatea procesului de producţie şi de a dezvolta capacitatea de producţie. Directorul companiei, Gejza Valent, a declarat: "Noua fabrică din Loukov, construită de Mnichovo Hradiste, respectă întru totul standardele ISO 9000 şi HACCP. Acum dispunem de propriul laborator de control al calităţii, în care verificăm calitatea produselor. Înainte, Aminostar utiliza laboratoarele din compania-mamă Walmark şi laboratoare externe acreditate. Realizăm măsurători de rutină ale substanţelor active din produse şi le testam, de asemenea, calităţile terapeutice". Valent a adăugat: "O parte importantă a recent renovatei fabrici o constituie un nou şi modern depozit, cu un spaţiu dedicat de 2000 de paleţi, completat de un sistem profesionist de transport al mărfurilor". Având în vedere aceste investiţii, managementul companiei se aşteaptă la o triplare a producţiei în următorii 5 ani.

Înainte de investiţiile de capital ale companiei Walmark în Aminostar, aceasta din urmă deţinea un număr de 14 angajaţi, pe când astăzi numărul lor a crescut la 40. Având în vedere interesul crescut în produsele inovative nu numai din Cehia, dar şi în celelalte ţări, unde distribuţia este asigurată de reţeaua noastră de sucursale externe şi departamentul de export, la care se adaugă introducerea schimbului de trei ture în cadrul Aminostar, ne aşteptăm la generarea unor noi oportunităţi de angajare pentru anul viitor", a adăugat Turon. Aminostar îşi vinde produsele în 8 ţări europene şi se extinde cu succes pe noi pieţe străine. Dezvoltarea activităţilor comerciale ale companiei în exterior este legată de integrarea sa în grupul de companii afiliate Walmark, cel mai mare producător de suplimente alimentare din Europa Centrală şi de Est.

Despre Aminostar

Aminostar a fost creată în 1996. Până în vara anului 2006, singurul deţinător al companiei a fost fondatorul său, Josef Bukvic. În prezent, compania produce aproximativ 80 de sortimente de suplimente nutritive pentru sportivi şi este unul dintre liderii pieţei de nutriţie sportivă din Cehia. Compania deţine 40 de angajaţi, iar în anul 2007-2008 a obţinut un profit de peste 155 milioane CZK. Jumătate din cifra de afaceri este generată pe pieţele străine. Îşi exportă produsele în multe ţări aparţinând Uniunii Europene, precum Spania, Portugalia, Italia, Danemarca, Suedia şi Marea Britanie.

Despre Walmark

Walmark a fost fondată în 1990. În anul 2001, compania a fost transformată dintr-o societate cu răspundere limitată într-o societate pe acţiuni care, în clipa de faţă, are opt acţionari - persoane fizice locale. În prezent, deţine una dintre cele mai sofisticate fabrici din Cehia. Este cel mai mare producător de suplimente nutritive din Europa Centrală şi de Est. Deţine companii afiliate în 9 ţări europene (Slovacia, Polonia, Ungaria, Bulgaria, România, Ucraina, Lituania, Letonia şi Franţa) şi îşi exportă produsele în alte 20 de ţări din lume. În anul 2007-2008, Walmark a obţinut o cifră de afaceri consolidată de 2,85 miliarde CZK pentru companiile sale afiliate. Grupul de companii reuneşte un număr de 1000 de angajaţi. De la fondare, Walmark a rămas o companie cehă, cu capital domestic.

Walmark România, parte a Holdingului Walmark a.s. este liderul pieţei de suplimente alimentare cu o cotă de piaţă de 23%. Holdingul Walmark a.s. are sediul central în Cehia şi deţine sucursale în alte 9 ţări europene, fiind lider de piaţă în 4 dintre ţările unde este prezent. Walmark România a luat fiinţă în 1997 şi a încheiat anul fiscal 2007-2008 cu o cifră de afaceri de 17 milioane euro. Compania românească deţine un portofoliu de 100 de produse, printre cele mai cunoscute numărându-se ArtroStop, MemoPlus, GinkoPrim, Clarinol, Varixinal.

Principalele obiective strategice ale companiei sunt:

- Să devină unul dintre primii trei producători de suplimente alimentare din Europa, până în 2012

- Să devină lider de piaţă în acest domeniu, până în 2017

- Să devină numărul unu în domeniul produselor nutritive pentru sportivi în Europa Centrală, până în 2012

- Să îşi extindă portofoliul de medicamente (Rx şi OTC), astfel încât vânzările acestora să reprezinte cel puţin 10% din vânzările companiei în regiunea Visegrad Patru şi România, până în 2010.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb