Washingtonul îşi suspendă temporar eliberarea de vize în Rusia

Mina Irina
Internaţional / 21 august 2017

Washingtonul îşi suspendă temporar eliberarea de vize în Rusia

Eliberarea de vize de către Statele Unite va fi suspendată temporar în Rusia, începând de miercuri, din cauza reducerii de personal diplomatic dispusă de către Moscova ca ripostă faţă de sancţiuni ce i-au fost impuse de americani, a anunţat astăzi ambasada americană, transmite AFP.

Ambasada Statelor Unite a anunţat într-un comunicat: "Din cauza limitei impuse de Guvernul rus cu privire la numărul personalului diplomatic autorizat să se afle în Rusia, toate operaţiunile legate de vize în afara imigraţiei vor fi suspendate pe 23 august".

Ea a adăugat: "Operaţiunile se vor relua pe 1 septembrie la Moscova, dar operaţiunile în consulatele americane (în alte oraşe ruse) vor rămâne suspendate pe termen nedeterimat".

Statele Unite au consulate, în afară de Moscova, la Sankt Petersburg, Ekaterinburg şi Valovostok.

Aceste măsuri vor rămâne în vigoare tot atât timp cât măsurile impuse în iulie de Moscova.

Autorităţile ruse au dispus atunci ca Washingtonul să-şi reducă personalul de la ambasadă şi consulate cu 755 de persoane, până la un număr de 455 de oameni, nivelul efectivului reprezentanţelor ruse în Statele Unite.

Ele i-au privat totodată pe diplomaţii americani de folosirea unei reşedinţe la periferia capitalei ruse şi de un depozit.

Aceste măsuri - de o amploare fără precedent - reprezintă represalii faţă de confiscarea a două proprietăţi diplomaţiei ruse în Statele Unite şi faţă de sancţiuni economice impuse de către Congresul american Moscovei, acuzată de amestec în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

"Decizia rusă de reducere a prezenţei diplomatice a Statelor Unite pune serios la îndoială voinţa Rusiei de a îmbunătăţi relaţiile" între cele două ţări, apreciază ambasada americană, adăugând că va "păstra personal suficient pentru a îndeplini cu bine sarcinile esenţiale" în Rusia.

În decembrie, Barack Obama a dispus expulzarea din Statele Unite a 35 de diplomaţi ruşi, acuzaţi că sunt membri ai serviciilor de informaţii şi a familiilor lor şi a decis închiderea a două localuri diplomatice ruse, la New York şi în statul Maryland, conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce bine ar fi daca si-ar suspenda de tot activitatea si nu numai acolo, ci in toata Europa si sa se duca acasa invirtindu-se precum tornada cu toate cele 10 flote si sute de baze militare .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb