Wizz Air anunţă două noi rute din România către Arabia Saudită

V.G.
Companii / 25 august 2022

Wizz Air anunţă două noi rute din România către Arabia Saudită

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creştere din Europa, anunţă astăzi că va opera două noi rute din România către Arabia Saudită, din ianuarie 2023. Zborurile sunt acum disponibile de pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Bucureşti către Riad, capitala saudită, şi către oraşul Jeddah. În total, Wizz Air a lansat astăzi 20 de rute, din 11 oraşe europene către trei destinaţii din Arabia Saudită. Acestea vor oferi călătorilor români ocazia de a explora destinaţii minunate, demonstrând ambiţia companiei aeriene de a oferi turiştilor şi rezidenţilor din Peninsula Arabică opţiuni de călătorie la preţuri accesibile, conform unui comunicat transmis astăzi redacţiei.

Biletele sunt deja disponibile online pe wizzair.com şi prin intermediul aplicaţiei pentru mobil începând cu 54,99 EUR / 269 RON.

Aceste rute vor spori considerabil prezenţa Wizz Air în Regatul Arabiei Saudite, ceea ce va stimula sectorul turistic în creştere şi va contribui la programul Vision 2030, pentru a tripla traficul de pasageri al ţării până în 2030. Doar această extindere a reţelei va aduce peste un milion de călători suplimentari în Arabia Saudită anul viitor.

Potrivit sursei citate, din 9 ianuarie 2023, Wizz Air va oferi două zboruri săptămânale către Aeroportul Internaţional "King Khalid", principalul aeroport care deserveşte Riad. În sezonul de iarnă 2022-2023, zborurile către capitala Arabiei Saudite vor fi operate în zilele de luni şi joi, iar în sezonul de vară din 2023, în fiecare luni şi vineri. Situat în mijlocul Arabiei Saudite şi înconjurat de deşert, Riad este un spectaculos centru urban, cu o importanţă economică şi culturală semnificativă. Cu o istorie de secole, Riad este una dintre cele mai interesante metropole din Orientul Mijlociu. Aeroportul de care este deservit este, de asemenea, unul dintre cele mai mari din lume din punctul de vedere al suprafeţei.

Zborurile către Aeroportul Internaţional "King Abdulaziz" de lângă Jeddah, situat în vestul Arabiei Saudite, vor fi operate de două ori pe săptămână din Bucureşti, în fiecare marţi şi sâmbătă, începând cu 10 ianuarie 2023. Oferind călătorilor posibilitatea de a experimenta frumuseţea Mării Roşii, Jeddah este unul dintre cele mai importante porturi din ţară. La vest de Mecca, oraşul-port Jeddah este o experienţă plină de cultură, tradiţie şi atracţii minunate.

"Arabia Saudită este una dintre cele mai interesante ţări din lume pentru aviaţie, prezentând un amestec eclectic de ocazii de călătorie cu destinaţii de neratat, nenumărate atracţii minunate şi o scenă culturală înfloritoare. Anunţul de astăzi vine în urma Memorandumului de Înţelegere pe care l-am semnat recent cu guvernul şi care ne permite să contribuim la creşterea turismului saudit şi a întregului său ecosistem. Nu doar că Wizz Air oferă călătorilor tarife incredibil de mici, având în vedere eficienţa noastră operaţională, dar zburăm şi cu cea mai nouă, modernă şi sustenabilă flotă de aeronave din lume. Văd Regatul Arabiei Saudite ca pe o piaţă strategică pe termen lung pentru Wizz Air, unde vom continua să inovăm şi să purtăm însemnele zborului low-cost în beneficiul rezidenţilor saudiţi şi vizitatorilor, precum şi în beneficiul economiei diversificate a ţării", a declarat Jozsef Varadi, CEO-ul Wizz Air.

"Anunţul de astăzi privind cele 20 de noi rute către Arabia Saudită, operate din 11 oraşe europene, este unul dintre cele mai importante astfel de anunţuri din lume. Este o adevărată premieră pentru Wizz Air şi pentru Arabia Saudită şi deschide o poartă nouă şi accesibilă pentru vizitatorii din Europa, care va permite tuturor să vină şi să exploreze cea mai nouă şi interesantă destinaţie din lume. Acesta este deja un parteneriat excepţional şi anunţul de astăzi este doar începutul. Uşurăm mai mult ca niciodată călătoriile către Arabia Saudită şi suntem încrezători că opţiunile de călătorie sporite şi competitivitatea vor extinde opţiunile consumatorilor şi vor reduce costurile", a spus Fahd Hamidaddin, CEO şi membru în Consiliul Autorităţii Saudite de Turism.

"Suntem încântaţi că am putut colabora cu Wizz Air pentru a-şi extinde reţeaua în Arabia Saudită; rutele anunţate sunt o dovadă a potenţialului puternic de trafic pe care Regatul îl are de oferit. Aşteptăm cu nerăbdare să primim aceste noi zboruri în reţeaua aflată în expansiune a Regatului şi să colaborăm cu Wizz Air pentru a explora alte ocazii de extindere în Arabia Saudită," a declarat Khalil Lamrabet, CEO-ul Air Connectivity Program,.

Mohammed Ahmed Almowkley, CEO-ul Matarat, a spus: "Noi, la Matarat, lucrăm cu partenerii noştri şi companiile aeriene pentru a oferi un mediu atractiv pe aeroporturile saudite pentru companii şi pasageri, pentru a oferi opţiuni mai bune, cu servicii de înaltă calitate, iar acest efort reprezintă o extensie a anunţului anterior al Wizz Air de a opera zboruri directe de pe Aeroportul Internaţional «King Fahd» către trei destinaţii internaţionale. Matarat va continua pe această cale pentru a atinge obiectivele Strategiei Naţionale în Aviaţie, care fac parte din viziunea programului saudit Vision 2030."

Wizz Air a semnat un Memorandum de Înţelegere cu Ministerul Investiţiilor al Regatului Arabiei Saudite. Memorandumul este o iniţiativă a Ministerului Turismului, menită să îmbunătăţească dezvoltarea sectorului turismului saudit. Acesta reflectă o viziune comună între părţi cu privire la potenţialul pe care Wizz Air l-ar putea aduce Regatului pentru a stimula cererea turistică, aducând astfel o contribuţie semnificativă la creşterea planificată a Arabiei Saudite.

Pentru o garanţie în plus, Wizz Air le recomandă pasagerilor să adauge serviciul WIZZ Flex atunci când rezervă un bilet, drept măsură suplimentară de protecţie. Astfel, pasagerii pot alege să călătorească la o altă dată sau către o altă destinaţie, precum şi să aibă opţiunea de a-şi anula zborul cu până la 3 ore înainte de plecare fără nicio taxă şi de a primi 100% din tariful original rambursat imediat sub formă de credit de companie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb