Workspace Studio şi-a crescut afacerile la 22.5 milioane de euro din soluţii premium pentru amenajări de birou

G.D.
Companii / 14 februarie 2023

Workspace Studio şi-a crescut afacerile la 22.5 milioane de euro din soluţii premium pentru amenajări de birou

Grupul Workspace Studio, specializat în design şi amenajări de birouri de înaltă calitate şi Certified Dealer al grupului MillerKnoll în România, şi-a crescut anul trecut afacerile la 22.5 milioane de euro, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, dinamica pozitivă a fost susţinută de nevoia companiilor de a oferi angajaţilor spaţii de birouri atractive, alături de strategia companiei de a dezvolta portofoliul şi de a integra în proiectele de amenajări soluţii de mobilier, acustice, partiţionare şi pardoseli de cea mai înaltă calitate şi ergonomie şi cu accent pronunţat pe design.

"Dezvoltarea Workspace Studio are la bază premisa că spaţiile amenajate după standarde de înaltă calitate devin o necesitate conştientizată de tot mai multe organizaţii. Pe segmentul premium piaţa creşte, iar portofoliul nostru de soluţii şi servicii este construit încât să răspundă exigenţelor de confort, ergonomie, design şi sustenabilitate ale birourilor moderne, în care angajaţii vin şi muncesc cu plăcere" -declară Horaţiu Didea, Managing Partner Workspace Studio.

Comparativ cu 2021, anul trecut numărul proiectelor de dimensiune medie, cu valori intre 250.000-400.000 euro, realizate de Workspace Studio s-a dublat. Mai mult de jumătate dintre acestea au presupus o regândire a spaţiului pe o suprafaţă mai mică cu până la 25%, dar cu investiţii substanţiale în creşterea calităţii. Orientarea către creşterea nivelului de calitate, ergonomie şi design s-a remarcat şi în proiectele mari, cu valoare peste 1 milion de euro.

Bugetul mediu alocat, ce ia în calcul staţia de lucru individuală şi cota aferentă din spaţiile comune, a crescut la peste 2000 euro/post de lucru pe fondul integrării unor soluţii şi piese de mobilier cu ergonomie şi design superioare.

Suprafaţa ocupată de birourile individuale a scăzut la sub 45% din suprafaţa totală, iar accentul s-a pus pe spaţiul alocat zonelor de colaborare, socializare şi relaxare, care a crescut spre 60% în majoritatea proiectelor.

Astfel, pe măsură ce concurenţa pentru atragerea talentului se intensifică în majoritatea domeniilor, spaţiul de birou devine mai exclusivist şi totodată o carte de vizită a companiei, precum şi un instrument de comunicare a valorilor şi culturii organizaţiei. De asemenea, biroul se dezvoltă către rolul funcţional de catalizator al proceselor de muncă socială -schimb de idei şi know how, învăţare şi mentorat, lucru în echipă, creaţie şi inovaţie.

"2022 a fost un an de reaşezare, în care companiile au evaluat efectele schimbărilor produse în pandemie, au luat decizii privind modul de lucru viitor şi au acţionat în direcţia creării unor spaţii de birou care să susţină nevoia actuală. Pe fondul distanţării, companiile constată fracturi în colaborarea în cadrul echipelor, acumulare mai lentă de cunoştinţe pentru angajaţii noi, răspuns mai puţin rapid şi productivitate mult mai scăzută a proceselor de colaborare. În acest context, amenajările pe care le demarează au ca obiectiv transformarea biroului în destinaţii în care echipele să îşi dorească să se întâlnească şi să trăiască experienţe plăcute, care nu pot fi trăite la distanţă" -explică Horaţiu Didea.

De asemenea, spaţiile care oferă intimitate on demand şi zonele de concentrare sau muncă individuală, precum cabinele acustice, au adresat nevoia angajaţilor care nu au condiţii optime de lucru acasă şi s-au regăsit în peste 90% dintre proiectele din 2022, subliniază sursa citată.

Deşi fiecare spaţiu de lucru trebuie construit în jurul culturii organizaţiei şi specificului muncii, există câteva direcţii recurente. Acestea se regăsesc în majoritatea proiectelor, pentru a crea birouri spectaculoase şi atractive, care să răspundă atât nevoilor organizaţiilor, cat şi celor ale oamenilor care muncesc în ele.

Principalele tendinţe post pandemie sunt accentul pe ergonomie şi pe design, flexibilizarea spaţiului prin soluţii de partiţionare cu izolare fonică şi caracteristici tehnice superioare, soluţiile acustice, precum cabine acustice sau elemente decorative cu rol acustic, precum şi sustenabilitatea soluţiilor integrate în arhitectura de interior, ce reprezintă un aspect tot mai important în toate amenajările.

"Dacă până acum dinamica Workspace Studio a fost susţinută de calitatea serviciilor şi orientarea către ergonomie, începând din 2022 adăugăm şi miza pe design şi sustenabilitate, două direcţii care vor schimbă faţa şi filozofia amenajărilor, atât în office, cât şi în rezidenţialul premium şi de lux. Sunt aspectele care au contribuit la dublarea cifrei de afaceri anul trecut şi care vor întreţine performanţa companiei" -adaugă Horaţiu Didea.

Astfel, portofoliul de produse arhitecturale al Workspace Studio s-a dezvoltat astfel încât să răspundă nevoii spaţiului modern, atât din perspectiva designului, cât şi ca funcţionalitate şi valori. Lucrând în permanenţă cu furnizori orientaţi către calitate înaltă, Workspace Studio a integrat în proiectele demarate cele mai performante soluţii de pe piaţă, care aduc un grad ridicat de eficienţă şi sustenabilitate.

"Când gândeşti un proiect ca o investiţie pe termen lung, calitatea şi durabilitatea soluţiilor sunt esenţiale. De exemplu, sistemele de partiţii pe care le introducem în proiectele actuale permit reconfigurarea ulterioară a spaţiului cu efort minim. Soluţiile acustice din materiale reciclate, biodegradabile sau elemente naturale reduc zgomotul de fond şi fac biroul un loc mai agreabil, în timp ce produsele cu garanţie de peste 10 ani justifică investiţia prin calitate şi durată de viaţă, contribuind şi la nivelul de sustenabilitate al amenajării. Produsele de design de la Knoll conferă oricărui spaţiu eleganţă şi un aer cu calitate inconfundabilă şi atemporală. Pe termen lung, acestea definesc o investiţie care nu îşi pierde valoarea" -mai spune Horaţiu Didea în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb