Pe fondul adâncirii crizei de specialişti din piaţa muncii, tot mai multe companii din România investesc în dezvoltarea abilităţilor angajaţilor, pentru a creşte gradul de retenţie al acestora, conform unui comunicat remis redacţiei. Actuala tendinţă este confirmată de WU Executive Academy, parte a Universităţii de Economie şi Afaceri din Viena (WU), care a înregistrat un nou record de participanţi la programul de Executive MBA oferit în Bucureşti. Luna aceasta o nouă serie formată din 39 de manageri şi antreprenori - cel mai mare record de participanţi, a început cursurile de EMBA, pentru prima dată din istoria de 16 ani a programului pe piaţa românească numărul de cereri fiind mai mare decât numărul de locuri disponibile.
Potrivit sursei citate, IT-ul, sectorul financiar şi comerţul sunt industriile care trimit cei mai mulţi manageri să urmeze programul WU EMBA Bucharest. Astfel, pe primul loc în topul industriilor din care provin studenţii români ai programului se află IT-ul, cu o pondere de 26%. Pe locul al doilea este domeniul financiar şi de asigurări, cu o pondere de 13%, urmat de comerţ, cu o pondere de 10%. Pe lângă acestea, noua serie include profesionişti din FMCG, domeniul medical şi farmaceutic, industria producătoare, energie, sectorul serviciilor, transporturi, agricultură, construcţii/inginerie, educaţie şi avocatură.
Aproximativ 66% dintre participanţi sunt susţinuţi financiar de companiile pentru care lucrează: pentru circa o treime dintre studenţi, programul este plătit integral de angajator, o altă treime beneficiază de co-plată din partea companiilor, în timp ce restul îşi acoperă singuri costul de şcolarizare. Conform statisticilor WU Executive Academy, studenţii îşi pot recupera în totalitate banii în primii trei ani de la absolvire, ca urmare a creşterilor salariale de care beneficiază.
"Înscrierile înregistrate în acest an la programul de Executive MBA pe care îl oferim în Bucureşti ne-au depăşit din nou aşteptările. Noul record de înscrieri, într-o eră de peturbări economice, schimbări şi inovaţii, ne arată că există o nevoie puternică de lideri conectaţi la cele mai recente tendinţe din industrie, capabili să îşi susţină companiile şi echipele în perioadele de transformare Investiţia în astfel de abilităţi şi cunoştinţe va da rezultate. Numărul record de înscrieri evidenţiază, de asemenea, faptul că programul nostru EMBA este în continuare opţiunea principală a managerilor seniori din România. Sunt mândru de calitatea educaţiei executive oferită de profesorii noştri cu reputaţie internaţională", afirmă Prof. Phillip C. Nell, Director Academic al programului Executive MBA Bucharest.
Studenţii noii promoţii a programului WU EMBA Bucharest au vârsta medie de 39 de ani, 15 ani de experienţă profesională şi 8 ani de experienţă în poziţii de leadership. De asemenea, 66% dintre studenţi sunta bărbaţi şi 34% sunt femei, aceste ponderi menţinându-se relativ constante în cadrul ultimelor promoţii, subliniază sursa citată.
Programul se desfăşoară part - time, pe o perioadă de 16 luni, şi cuprinde 14 module. Cursanţii au ocazia să lucreze cu profesori de renume internaţional de la WU şi alte universităţi de afaceri de elită din întreaga lume, printre care IE, INSEAD (Spania), Frankfurt School of Finance & Management (Germania) sau Carlson School of Management (USA). În prezent, programul a ajuns la o comunitate de peste 450 de alumni, se menţionează în comunicat.