WWF începe să lucreze cu procurorii şi anchetatorii în lupta împotriva activităţilor ilegale asupra speciilor sălbatice

A.B.
Comunicate de presă / 3 decembrie 2020

WWF începe să lucreze cu procurorii şi anchetatorii în lupta împotriva activităţilor ilegale asupra speciilor sălbatice

WWF-România va lucra, în următorii trei ani, într-un proiect transfrontalier care îşi propune diminuarea activităţilor ilegale asupra speciilor sălbatice. Dacă braconajul şi alte activităţi ilegale legate de viaţa sălbatică se întâmplă în cadrul unor reţele bine organizate, este nevoie de o reţea internaţională şi pentru contracararea lor, transmite un comunicat de presă.

Partenerii SWiPE din 11 ţări vor încerca să crească numărul activităţilor ilegale detectate şi pedepsite, precum şi să consolideze cooperarea transfrontalieră, aplicarea legii şi urmărirea penală. În îndeplinirea acestor sarcini, este esenţial sprijinul reprezentanţilor procuraturii şi al autorităţilor de control din cele 11 ţări implicate în proiect.

Proiectul SWiPE Successful Wildlife Crime Prosecution in Europe este o continuare a muncii WWF cu autorităţile de control în domeniu şi îşi propune sporirea gradului de conştientizare şi a capacităţii procurorilor şi autorităţilor de implementare a legii responsabile să asigure o eficienţă mai mare a respectării legislaţiei de mediu.

Deşi datele legate de criminalitatea asupra speciilor sălbatice nu sunt colectate în mod sistematic, rapoarte recente ilustrează amploarea problemei:

● Potrivit unui raport Birdlife pentru 2017, milioane de păsări sălbatice sunt ucise în fiecare an în Europa;

● Europol estimează că 100 de tone de anghilă europeană sunt introduse ilegal din UE în China în fiecare an;

● 5.644 de cazuri penale legate de specii protejate au fost raportate numai prin intermediul instrumentului EU-TWIX în 2017*.

De ce sunt periculoase activităţile ilegale asupra speciilor sălbatice?

Activităţile ilegale împotriva speciilor sălbatice reprezintă a patra cea mai frecventă activitate criminală din lume. Întrecută numai de traficul de droguri, falsificare şi contrabanda cu arme, infracţiunile împotriva speciilor sălbatice generează venituri de 280 miliarde dolari pe an, potrivit Interpol. În plus, acestea au efecte negative serioase asupra vieţii de pe planetă, inclusiv reducerea semnificativă a biodiversităţii şi dispariţia completă a unor specii europene de animale şi plante.

Rapoartele recente la nivel mondial şi european arată că profiturile mari fac din criminalitatea asupra speciilor sălbatice un câmp de acţiune atractiv pentru grupurile organizate. Din acest motiv, iniţiativele recente ale UE, cum ar fi WAP (World Animal Protection), Foaia de parcurs pentru eliminarea uciderii ilegale de păsări şi Planul de acţiune pan-european pentru sturioni recunosc nevoia urgentă pentru o mai bună aplicare a legii şi o creştere a gradului de investigare şi sancţionare a activităţilor ilegale contra speciilor sălbatice de floră şi faună.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb