XTB a triplat numărul de instrumente bazate pe criptomonede

G.B
Companii / 11 octombrie 2021

Irina Cristescu, General Manager XTB România

Irina Cristescu, General Manager XTB România

Casa de brokeraj XTB România a triplat numărul de instrumente disponibile bazate pe criptomonede şi a introdus noi costuri (spreaduri) atractive pentru investitori. Astfel, pe lângă Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash şi Ripple, în prezent românii pot investi şi în Binance Coin, Cardano, Chainlink, Dogecoin, EOS, Polkadot, Stellar, Tezos, Uniswap. Odată cu noile criptomonede, au fost introduse şi spread-uri atractive, care, în funcţie de instrument, pot ajunge la 0,22% din preţul pieţei, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Popularitatea în creştere a criptomonedelor este incontestabilă. Clienţii care doresc să valorifice volatilitatea şi nu neapărat să achiziţioneze criptomonede fizice ne-au solicitat să adăugăm instrumentele noi. De aceea, aproape că am triplat numărul de CFD-uri pe criptomonede pe care le oferim şi am introdus spread-uri atractive. Cu toate acestea, este important să ne amintim că această piaţă este predispusă spre fluctuaţii majore atât în sens ascendent, cât şi în sens descendent. Iar atunci când criptomonedele scad, CFD-ul oferă un mecanism unic de a valorifica piaţa în scădere pe care instrumentele clasice nu îl oferă, şi anume, vânzarea în lipsă sau shortselling - adică, dacă estimezi o scădere de preţ, poţi vinde acum ceva ce nu ai şi poţi răscumpăra mai târziu la un preţ mai mic, marcând astfel, sub formă de profit, diferenta de preţ în scădere dintre cele două momente", explică Irina Cristescu, General Manager XTB România.

Dintre cele 9 CFD-uri pe criptomonede introduse în oferta XTB, 3 merită o atenţie specială din partea investitorilor.

Una dintre acestea este criptomoneda Dogecoin (DOGE), care a fost creată în 2013 ca o glumă în opoziţie cu Bitcoin, a început să câştige popularitate abia în urmă cu câţiva ani. Notorietatea acestei criptomonede este legată de cunoscutul meme "Doge" care constă, de obicei, într-o imagine a unui câine Shiba Inu însoţit de text multicolor, reprezentând un fel de monolog intern şi care este scris în mod deliberat într-o engleză greşită. Merită menţionat faptul că Dogecoin este cunoscută ca fiind o criptomonedă inflaţionistă, însemnând că oferta pentru această monedă nu este limitată.

Despre proiectul Polkadot (DOT), început în 2015, e bine de ştiut că a fost iniţiat de foşti directori asociaţi cu proiectul Ethereum, prima vânzare de tokens având loc în 2017. Inovaţia acestei criptomonede este capacitatea de a susţine mai multe blockchains. Este a 9-a cea mai mare criptomonedă din lume în ceea ce priveşte capitalizarea.

În ceea ce priveşte Stellar (XLM), aceasta a apărut în 2013 datorită co-creatorului unui alt proiect financiar inovator şi anume Ripple. Stellar este o reţea financiară mare, concepută pentru a permite plăţi transfrontaliere rapide în cantităţi mari de valute.

Instrumentele bazate pe criptomonede au fost unul dintre subiectele care au evocat cele mai mari emoţii din industria investiţiilor în ultimii ani. Criptomonedele au devenit un element important în portofoliile a sute de mii de investitori - de la cei mai bogaţi oameni din lume, până la administratori de fonduri şi investitori individuali. Acestea sunt, de asemenea, foarte populare şi în rândul clienţilor XTB. În prima jumătate a anului 2021, 20% dintre clienţii XTB au făcut cel puţin o tranzacţie cu CFD-uri bazate pe aceste instrumente, iar 1 din 10 clienţii noi a ales să tranzacţioneze criptomonede imediat după deschiderea contului de investiţii. Criptomonedele se numără printre cele peste 5.420 de instrumente disponibile în prezent prin platforma de tranzacţionare a XTB alături de Acţiuni şi ETF-uri cu deţinere sau CFD-uri pe Forex, Indici, Mărfuri, Acţiuni şi ETF-uri, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb