XTB: "Beneficii noi pentru clienţi; dobânzi pentru fondurile neinvestite"

T.B.
Companii / 6 noiembrie 2023

XTB: "Beneficii noi pentru clienţi; dobânzi pentru fondurile neinvestite"

XTB, companie globală de investiţii online, anunţă o politică de remunerare a fondurilor neinvestite pentru toţi clienţii săi, atât actuali, cât şi viitori, se arată într-un comunicat al XTB, remis redacţiei. Dobânda se va calcula pe baza soldurilor neutilizate şi va fi creditată lunar în conturile de client XTB, menţionează sursa. Prin această iniţiativă, XTB facilitează posibilitatea de acumulare a unor venituri suplimentare pentru clienţi, independent de activităţile lor de tranzacţionare, arată datele comunicatului.

Pe măsură ce Banca Centrală Europeană continuă să majoreze dobânzile, investitorii se orientează către opţiuni adiţionale pentru economisirea prin acumularea de dobândă, potrivit sursei citate. După lansarea recentă a unui produs bazat pe ETF-uri şi dedicat investiţiilor pasive pe termen lung (Planurile de Investiţii), XTB îşi extinde oferta pentru a permite clienţilor săi să beneficieze de oportunităţi suplimentare de economisire într-un mediu cu rate de dobândă crescute, informează compania.

Potrivit comunicatului, "Odată cu introducerea dobânzilor la fondurile neinvestite, îmbunătăţim experienţa investiţională oferită de XTB. Recunoaştem nevoia clienţilor noştri de a avea opţiuni adiţionale pentru valorificarea capitalului neinvestit în aşteptarea oportunităţilor de pe pieţele financiare pentru a începe să investească activ. În linie cu abordarea noastră "o singură aplicaţie - multiple posibilităţi", oferim clienţilor un instrument pentru a beneficia de creşterea ratelor dobânzilor, asigurând în acelaşi timp lichiditatea fondurilor lor. Întrucât unul dintre obiectivele noastre strategice cheie este extinderea bazei de clienţi, considerăm că acesta este un nou pas în direcţia încurajării clienţilor noi să deschidă un cont la XTB", a declarat Omar Arnaout, CEO al XTB.

Dobânda este calculată zilnic şi plătită lunar direct în conturile clienţilor, menţionează sursa precizată. Se aplică fondurilor neinvestite ale clienţilor existenţi şi noi, indiferent de suma totală din cont, se mai arată în comunicat.

Pentru clienţii XTB existenţi, rata actuală a dobânzii este de 2,00% pe an pentru depozitele EUR şi 2,50% pe an pentru depozitele USD, informează compania. Clienţii noi beneficiază de dobânzi mai mari timp de 90 de zile de la data deschiderii contului lor: 3,80% pentru depozitele EUR şi 5,00% pe an pentru depozitele USD, arată datele comunicatului. Ratele dobânzii se pot modifica şi vor fi valabile până la o nouă notificare oficială, conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Cum oferă XTB dobânzi pt sumele neinvestite daca practica un comision urias pt exact aceleași sume din conturile clienților?

    1. Dacă faci comparația în timp real cu cotațiile de pe finviz, YF, etc, descoperi că, la băieții ăștia, tranzacționezi cu mulți cenți peste cursul real. Așa că, povestea cu comision 0 e reclamă mincinoasă.

      Apoi ai reconversia în valuta de bază și impactul FX care consumă și 2,5% din cotație, la care se mai adaugă comisioanele de transfer/alimentare cont foarte mari.

      Sintetic: te aburesc cu 2,5% pe fracții ca să-ți ia cel puțin 5% pe întreg. 

      Ce spui tu Alexandru e altceva, eu ma refer la faptul ca in termeni si conditii esti anuntat ca daca ai in cont sume neinvestite iti sunt perceputi cate 10 euro la fiecare cont deschis ( EUR, USD, RON) deci daca ai in fiecare cont bani neinvestiti iti pot lua pana la 30 de euro comision. Si intreb ce dobanda ofera ei banilor neinvestiti atata timp cat exista acel comision urias? ce dobanda iti poate acoperi pierderea provocata de comision, nu mai spun ca nimeni in RO nu acopera inflatia si nici nu se apropie macar de jumatate din ea ca sa se merite orice forma de econmisire de acest tip. Este clar o reclama falsa menita sa atraga noi utilizatori XTB care nu sunt informati corect despre comisioane.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb