YouTube interzice conţinutul care include teorii ale conspiraţiei cum ar fi QAnon

J.P.
Internaţional / 16 octombrie 2020

YouTube interzice conţinutul care include teorii ale conspiraţiei cum ar fi QAnon

YouTube, serviciul video al grupului Alphabet, a anunţat joi că interzice conţinutul care are ca ţintă persoane sau grupuri utilizând teorii ale conspiraţiei precum QAnon sau pizzagate, care "au fost folosite pentru a justifica violenţa în lumea reală", conform news.ro.

Compania a afirmat pe blog că va începe să aplice imediat aceste politici extinse referitoare la ură şi hărţuire şi că le va intensifica în următoarele săptămâni.

Anunţul YouTube survine după măsurile anunţare recent de alte companii mari, între care Facebook şi Twitter, împotriva conţinutului QAnon.

Facebook a anunţat în această lună că va elimina paginile, grupurile şi conturile de pe Instagram care reprezintă QAnon.

QAnon este o teorie a conspiraţiei nefondată care susţine că preşedintele american Donald Trump se luptă în secret cu o cabală de prădători sexuali de copii care include democraţi de rang înalt, elite de la Hollywood şi aliaţi ai statului paralel (deep state). FBI a numit această teorie ca fiind o posibilă instigare la terorism intern.

Teoria conspiraţiei împrumută totodată unele elemente ale teoriei pizzagate, despre o reţea de pedofilie condusă de la un restaurant din Washington, D.C.

Un purtător de cuvânt al YouTube a declarat că interdicţia recentă se referă la conţinutul care are ca ţintă persoane sau grupuri protejate, cum ar fi grupurile religioase sau etnice.

YouTube a arătat că a eliminat zeci de mii de video-uri legate de QAnon şi că a blocat sute de canale legate de QAnon, de la actualizarea politicii sale referitoare la răspândirea urii, în iunie 2019.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. E o masura fascist - totalitara care incalca drepturi si libertati fundamentale ale omului cum ar fi dreptul la opinie si libera exprimare a unor idei care nu corespund cu curentul central mainstream al stapanilor care conduc planeta.

    Pana la urma oamenii sunt liberi sa creada in ce vor ei si sa imparta aceste ganduri pe internet. De ce se tem aceste corporatii de teoriile conspiratiei daca ele sunt false la radacina? De ce cred atat de multi oameni in aceste teorii daca ele sunt simple bazaconii? 

    hitler , stalin , mao , le-a zis altfel , acum le spun teorii ale conspiratiei , adica tot cenzura si tot dictatura .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb