Zelenski a sosit la Oslo pentru a se întâlni cu liderii ţărilor nordice

S.B.
Internaţional / 13 decembrie 2023

Zelenski a sosit la Oslo pentru a se întâlni cu liderii ţărilor nordice

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit miercuri la Oslo într-o vizită surpriză pentru a se întâlni cu liderii celor cinci ţări nordice, aflate printre principalii donatori pentru Ucraina în apărarea sa contra Rusiei, a anunţat guvernul norvegian, informează news.ro.

'Îi urez lui Volodimir Zelenski un bun-venit călduros în Norvegia. Norvegia continuă să susţină lupta Ucrainei pentru apărarea sa', a declarat prim-ministrul Jonas Gahr Store într-un comunicat.

Zelenski se va întâlni mai întâi cu Store, după care va participa la o reuniune cu liderii celor cinci ţări nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia, Suedia.

Întrucât contraofensiva militară lansată în iunie de armata ucraineană nu a adus rezultatele sperate, Zelenski încearcă să remobilizeze sprijinul aliaţilor săi, în rândul cărora au apărut disensiuni.

După o etapă în Argentina unde a asistat duminică la ceremonia de învestire a preşedintelui Javier Milei, Volodimir Zelenski s-a deplasat în SUA pentru a încerca să deblocheze noi fonduri.

El a plecat însă din Statele Unite fără a reuşi să convingă Congresul, divizat în această problemă, să aprobe un nou pachet de 61 miliarde de dolari pentru Ucraina, Zelenski spunând doar că a primit semnale 'pozitive'.

La Oslo, el va încerca să îşi asigure în continuare sprijinul ţărilor nordice, care se numără printre donatorii pentru Ucraina cei importanţi de la debutul războiului în februarie 2022.

Norvegia a promis la începutul acestui an un ajutor civil şi militar de 6,8 miliarde pe perioada 2023-2027.

Norvegia şi Danemarca au donat Ucrainei mai ales tancuri, tunuri şi muniţii, şi au promis să-i furnizeze avioane de luptă F-16, solicitate insistent de armata ucraineană.

În ce o priveşte, Suedia a anunţat un nou ajutor militar sub formă de echipamente în valoare de circa 190 milioane de euro şi a confirmat că analizează livrarea de avioane de vânătoare Gripen.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Planul intra intr-o alta etapa etapa ce obliga Germania si toate natiunile aflate in UE sa se mobilizeze .Tarile nordice intra si ele direct in lupta oferind Ucrainei un ajutor extrem de puternic .Avioanele Gripen ale Suediei merg sa imbunatateasca fortele militare ale &crainei pe masura ce avioanele F16 vot fi livrate la cheie din Romania .Deja Romania a facut primul pas formind rapid o Trilaterala cu Rep.Moldova si Ucraina (lovitura data de catre Iohannis)ce este completat cu un Parteneriat Strategic(ne anunta azi Ciolacu) intre Ucraina si Romania cu toate beneficiile cunoscute in astfel de cazuri .Intrarea Romaniei in acest Parteneriat Strategic obliga punerea in miscare a economiei Romaniei la nivel militar ceea ce va aduce beneficii uriase natiuni romane .Mofturile Ungariei devin penibile .Orban va fi obligat sa semneze tot . Minoritatile maghiare aflate in Europa vor cere imediat ajutorul .Orban nu isi poate lasa minoritatile aflate in Romania sau Ucraina sau oriunde in Europa de izbeliste .Popoarele ce gazduiesc minoritatea maghiara dar care doresc unitatea Europeana nu il vor ierta pe Orban daca se pozitioneaza impotriva lor .UDMR sa faca bine sa ceara imediat modificarea deciziilor Ungariei altfel poporul roman va intelege nevoia de a contracara politic UDMR ce nu va mai prinde in veci loc in Parlamentul Romaniei .Cetatenii vor iesi in numar mare la vot .Nu poti deveni inamicul politic al acestor natiuni care se poarta la unison exemplar cu etnia maghiara .Nici macar Orban de Budapesta nu poate face asta .

    are timp actorasul de vizite. ca daca tot s-a fasait contraofensiva lui peste.....

    Stiri din USA: Sachs = USA incepand din 2008 cu politica externa falimentara,a impins Ucraina in pragul dezintegrarii, refuzand sa ia in considerare, problemele de securitate nationala a Rusiei ,absolut justificate.USA+UE a cheltuit deja 379 miliarde $,+280 blindate mai vechi,ptr. sprijinirea Ucrainei,prelungind inutil conflictul.

    Eugene Rumer si Andrew Weiss de la Carnegie Endowment for International Peace 

    au publicat in studiu in Wall Street Journalban (WSJ) 16.11.2023. in care arata ca conducatorii occidentali trebuie sa renunte la iluzia "magica" ca Ucraina poate  

    invinge Rusia. Eugene B. Rumer este Senior Fellow la Institutul pentru Studii Strategice Naționale, Universitatea Națională de Apărare, Washington DC. Anterior, a lucrat la Departamentul de Stat, în cadrul personalului Consiliului Național de Securitate și la RAND.

    1. cine naiba a zis ca vor sa invinga rusia . o prostie fara margini .

      cine a zis ca rusia vrea sa cucereasca toata ucraina ?

      rusia vrea doar zonele locuite de minoritatea rusa  

      pentru ca majoritatea ucrainaina rasista a dat legi impotriva minoritatii ruse  

      de exemplu legea invatamintului care interzice limba rusa in scoli  

      razboiul se va termina atunci cand ucraina va renunta la zonele locuite de minoritatea rusa  

      ultranationalistii banderisti ucrainieni spun = niciodata

      vor ucraina mare gen 1991 desi acea ucraina a primit teritorii de la rusi cu promisiunea ca vor respecta minoritatea rusa ( donbass in 1922 si crimea in 1954 ) 

      esti habarbist nu stii conditiile puse de rusia europei ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb