Zelenski a vizitat frontiera dintre Ucraina şi Belarus pentru a vedea pregătirile pentru apărare

I.A.
Internaţional / 19 aprilie 2023

Zelenski a vizitat frontiera dintre Ucraina şi Belarus pentru a vedea pregătirile pentru apărare

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a inspectat astăzi frontiera de nord-vest a ţării, împărţită cu Belarus şi Polonia, şi a analizat pregătirile de apărare care sunt în curs de desfăşurare, potrivit news.ro.

Într-un comunicat de presă publicat de biroul lui Zelenski se arată: "Pentru a respinge o eventuală invazie inamică de pe teritoriul Belarusului, se construiesc bariere inginereşti, fortificaţii şi sisteme de supraveghere video la distanţă".

Comunicatul mai precizează: "Dintr-o poziţie a unui post de observare, a fost demonstrat modul în care sunt folosite sistemele de supraveghere video la distanţă pentru a monitoriza linia de frontieră 24 de ore din 24".

Preşedintele Zelenski a postat imagini video pe aplicaţia de mesagerie Telegram care îl arată întâlnindu-se cu poliţiştii de frontieră într-o pădure cu garduri de sârmă ghimpată, lângă un râu din regiunea Volîn din nord-vestul Ucrainei.

Zelenski, care cu o zi înainte fusese în est, pe linia frontului, la Adviivka, a profitat de ocazie pentru a lăuda rolul Serviciului Frontierei de Stat în apărarea atât a frontierei, cât şi a oraşului Bahmut.

Acesta a spus: "Ştiu cât de puternic aţi stat acolo, rezistând la Bahmut. Aş dori să vă mulţumesc vouă şi fraţilor voştri de arme", a spus el.

Tensiunile au crescut la graniţa de 1.000 de kilometri dintre Ucraina şi Belarus, o ţară care a jucat un rol-cheie în sprijinirea invaziei Rusiei. Kievul a închis toate punctele de trecere a frontierei cu Belarus, de teamă că Belarusul ar putea fi folosit pentru o nouă agresiune a Rusiei. Exerciţiile militare comune din ultimul an desfăşurate de Belarus şi Rusia au contribuit la îngrijorarea că trupele belaruse s-ar putea alătura forţelor Kremlinului în atacarea Ucrainei.

Zelenski a declarat, după ce a discutat măsurile de protecţie a frontierei în cadrul unei întâlniri din ianuarie, că Ucraina trebuie să "fie pregătită" la frontiera cu Belarus, chiar dacă Kievul nu a văzut "nimic puternic" acolo în afară de declaraţii.

Într-o postare separată, Zelenski a declarat că a discutat miercuri probleme de securitate şi socio-economice cu liderii politici şi militari din regiunea Volîn.

Zelenski a călătorit mult în ultimele săptămâni, străbătând ţara, întâlnindu-se cu militarii, pe care i-a medaliat şi i-a lăudat, şi încurajând populaţia, în timp ce Ucraina se pregăteşte pentru o contraofensivă în încercarea de a recupera teritoriul ocupat de Rusia.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. La copiat repede pe Putin care a vizitat frontul primul

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb