Zelenski a vizitat trupele pe frontul de la Avdiivka

F.D.
Internaţional / 29 decembrie 2023

Zelenski a vizitat trupele pe frontul de la Avdiivka

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat vineri trupele care apără Avdiivka, oraşul din regiunea Doneţk asediat de trupele ruse şi care este în prezent unul din punctele cele mai fierbinţi ale frontului, relatează EFE.

"Am salutat personal luptătorii. Am evaluat împreună cu comandantul situaţia defensivă şi nevoile esenţiale ale trupelor noastre", a scris Zelenski pe reţelele de socializare. "Ţara noastră rezistă graţie acestor războinici. A acelora care, în pofida tuturor dificultăţilor, apără ţara noastră", şi-a lăudat el trupele.

Preşedintele ucrainean şi-a însoţit mesajul cu imagini în care aparent el s-a filmat singur în faţa panoului rutier de intrare în Avdiivka, afirmând că în bătălia pentru acest oraş, devenit principalul obiectiv al ofensivei ruse aflate în desfăşurare, este apărată "ţara întreagă" şi acolo se dă o "luptă pentru viaţă".

În alte imagini Zelenski este văzut salutând soldaţi şi ofiţeri într-o fortificaţie subterană şi oferindu-le decoraţii.

Comandantul-şef al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, a promis anterior că armata va apăra Avdiivka atât cât va putea, dar a reafirmat că este de asemenea importantă salvarea vieţilor soldaţilor.

După contraofensiva eşuată din vară, armata ucraineană este acum din nou în defensivă în timp ce trupele ruse atacă pe mai multe sectoare ale frontului şi au anunţat săptămâna aceasta cucerirea oraşului Mariinka, în timp ce armata ucraineană afirmă că s-a retras la periferia acestuia.

Armata rusă încearcă de mai multe luni să cucerească Avdiivka, oraş industrial din Donbas transformat de armata ucraineană în fortăreaţă în 2014, când a avut loc primul conflict armat cu separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei

Vizita lui Zelenski pe front survine în ziua când Ucraina a suferit cel mai puternic bombardament rusesc după cele efectuate în primele zile ale războiului. Ţinte ucrainene din zona capitalei Kiev şi a oraşelor Liov (vest), Odesa (sud), Dnipro (centru), Zaporojie (sud) şi Harkov (nord-est) au fost atacate cu rachete şi drone, Rusia afirmând că a urmărit astfel să lovească instalaţii ale complexului militar-industrial ucrainean, aerodromuri militare, depozite de muniţii şi amplasamente ale trupelor ucrainene şi ale mercenarilor străini.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Orasul Marinka a fost cucerit de rusi,

    iar Valerij Zaluzsnij comandantul sef al armatei din Ucraina,a declarat 

    ca e o chestiune de timp,pana cund rusii vor cuceri si Avdiivka, 

    scrie ziarul Telegraf din Ucraina.

    Oare "patriotul" Zelenski cati soldati mai sacrifica ptr. o cauza pierduta 

    1. Am vazut pe BBC cimitire nesfarsite de morti in toate oasele ucrainiene. Pt pofta lui de marie, in teritorii locuite de rusi, o sa mai moara multi absolut inutil.

    Marea gaselnita occidentala consta in lipsa de alternativa .Rusia nu are alternative trebuie sa lupte cu orisicare pret ceea ce Occidentul o si invita sa faca .Momentul zero se apropie cu pasi mari .Rusia si China sunt inconjurate si toate OrganizatiileTeroriste si intreg Orientul Mijlociu deasemenea .Danemarca participa acum si ea la noua forta „Armada ” ce inconjoara O.M.Argentina se alatura si ea natiunilor ce deja au iesit din BRICS. Intrega omenire a inteles .China este parasita si marile capitaluri occidentale pleca .Rusia nu poate face fata la granita de 2400 de km neputind a securiza intregul .Prietenii ii parasesc .

    Stiri din USA: Sachs = USA incepand din 2008 cu politica externa falimentara,

    a impins Ucraina in pragul dezintegrarii, refuzand sa ia in considerare, 

    problemele de securitate nationala a Rusiei ,absolut justificate. 

    USA+UE a cheltuit deja 379 miliarde $,+280 blindate mai vechi, 

    ptr. sprijinirea Ucrainei,prelungind inutil conflictul.

    Le-a dus soldatilor niste tigari, ceva cafea, poate si o sticla de vodca, munitii ioc, avioane, ioc, armamente ioc. Prosti sunt de mai stau.

    1. Zelenski in schimb,tot cumpara imobile in locuri exotice,

      cu multe zeci de milioane de $,

      unde sa se retraga dupa "circul" cu rusii 

    Încerc să-nteleg limbajul elevat al" șefilor la Ucraina ", dar situația frumos ambalată -n cuvinte meșteșugite, e gravă. Orice om cu mintea asupra-i , trebuie să priceapă că, Rusia nu poate fi-nvinsă și că, o pace strâmbă e preferabilă oricum am lua-o , unui "război drept". E valabil , pentru toți cei care , mai cred în "cai cu stele de la 12 la 50 , verzi pe pereți ."

    1. Cine a gustat libertatea stie ca "o zi in picioare valoreaza mai mult decat o viata in genunchi":-)

      Oare atunci romanii de ce duc o "viata in genunchi" de atata timp ??

      Din ce lucreare de cretin crestin -o moralist te-ai inspirat.

    Rusia momentului nu mai reprezinta o ingrijorare pentru nimeni .Prietenii pleca din preajma ei iar cei care inca nu o fac se vor răzgindi curind .OPEC si BRICS deja pierd din consistenta .Structurile Teroriste finanbtate de Rusia si Iran sunt si ele facute una cu pamintul in Israel .Hamas e distrus si urmeaza Hezbollah .Orientul Mijlociu este inconjurat de „Armada ” Ocidentului .In Pacific un NATO 2 a apartut deja ca si contrapondere la China .Germania si Japonia se pot acum inarma.Imensa mea grija este daca nu cumva in momentul in care alte parti din Federatia Rusia se vor desprinde pe modelul oferit de Armenia si Rusia va deveni militar extrem de slabita , fortele militare Occidentale nu care cumva vor decide spre a interveni .Abia atunci ar trebui sa ne ingrijoram .

    E plin de d'aștia care decid ei că alții trebuie sa lupte iar ei sa vina in vizita.Sa stea el în prima linie și să-i lase pe ceilalți să se plimbe.E ușor să te duci in vizita, sa dai sfaturi ,sa te crezi important când de fapt esti un personaj slab, corupt, manevrat care și-a a bătut joc de tara lui și și-a omorât sute de mii de oameni pentru că să-i fie lui bine cu câteva milioane de euro.Apararea democrațiilor, teritoriului, alungarea dușmanului sunt doar vorbe, propaganda ieftina.

    1. despre putin vorbesti banuim .

      Nu este țara lui , țara lui este Israel ,el doar direcționează banii ucrainienilor către Israel...

      miliarde cred trebuiau plătite după al doilea  

      război pentru crimele săvârșite împotriva evreilor. 

      Bonus pe deasupra ucide tineretul și bărbații 

      ucrainieni cu mâna rușilor. 

      Frumoasă conspirație ,numai că în curând le va veni și la evrei , Isus Mesia să le plătească factura pentru toate ticăloșiile , inclusiv istoriile

      din Palestina. 

    E bine si acolo daca nu mai ai loc in mijlocul mai marilor lumii

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb