Zelenski cere la ONU o participare semnificativă la cel de-al doilea summit pentru pace

F.D.
Internaţional / 24 septembrie

Zelenski cere la ONU o participare semnificativă la cel de-al doilea summit pentru pace

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut în discursul său de la sesiunea plenară a Summitului Viitorului, desfăşurat la sediul ONU din New York, o participare semnificativă la reuniunea pe care o pregăteşte cu scopul de a creşte presiunea internaţională asupra Rusiei pentru ca această ţară să pună capăt războiului, relatează Agerpres.

"Invit toţi liderii, toate naţiunile, să continue să susţină eforturile noastre comune pentru un viitor just şi paşnic", a insistat Zelenski în discursul său, după ce a explicat că summitul pe care speră să îl organizeze la sfârşitul acestui an are ca obiectiv obţinerea sprijinului din partea unui număr cât mai mare de ţări pentru formula sa de pace.

Această iniţiativă ucraineană conţine 10 propuneri pentru a pune capăt războiului şi a fost deja pusă pe masă la primul summit de acest gen promovat de Zelenski, care a avut loc în Elveţia în iunie.

Aproape 100 de ţări şi organizaţii internaţionale, printre care nu s-au numărat însă puteri emergente precum India, China sau Brazilia, dar pe care Kievul continuă să mizeze pentru a forţa Rusia să înceteze agresiunea împotriva Ucrainei, au semnat o declaraţie de sprijin a trei din cele zece puncte ale documentului (referitoare la securitatea alimentară şi energetică şi la îmbunătăţirea situaţiei umanitare - n.r.).

După cum a explicat Zelenski, la acest al doilea summit el speră să abordeze restul punctelor incluse în iniţiativa sa.

Cea mai ambiţioasă cerere din Formula de Pace ucraineană prevede retragerea trupelor ruse de pe toate teritoriile ucrainene, inclusiv din peninsula Crimeea şi regiunile Doneţk şi Lugansk ocupate de rebelii proruşi în 2014 şi anexate ulterior de către Rusia.

Ucraina a anunţat că este dispusă să invite Rusia la cel de-al doilea summit pentru pace, în ideea de a forţa Moscova, prin intermediul presiunilor făcute de ţările participante, să accepte angajamente cu care Kievul este în principiu de acord.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. "summit pentru pace"

    cu toate super armele+banii a 32 de tari NATO,

    pare un pic de contradictie in textul recitat de actoras 

    1. Care superarme când nu ai dreptul să bombardezi Kremlinul, Valdai-ul și palatul botoxatului din Ghelendjik ? :)

    opioidele dau stari halucinogene,ai fost o papusa jucata de papusarul batran,care pare senil,dar nu e,ai distrus tara si acum cauti o iesire,din ce in ce mai proasta ,mai distrugatoare,tragi si vestul in mocirla ta,se darama sandramaua cat de curand!

    aud ca vom avea deficit 7%,nu mai zic suma ca e astronomica,o dau cu procente din cifra de afaceri a unui stat,ca cheltuieli eeee garla,de nu ajunge si trebuie sa te imprumuti!

    1. Vezi că proiectezi psihologic toate hibele botoxatului din Kremlin pe Zelensky :). Piața de gaze din UE - pierdută, Gazprom - in prag de faliment, economie măcinată de coruptie endemică, țară demografic in stare catastrofală, educație - la pământ, ICBM-uri care explodează la decolare, inchisori inchise din cauza faptului că ai trimis toți delicvenții să moară pe front, investiții in infrastructură zero și dobândă de politică monetară de 19% cu perspective frumoase să ajungă la 20% in noiembrie, șef de bancă centrală care nu e lăsat să demisioneze, economie inundată cu bani fără valoare, vecini gen China și India care mulg mârțoaga slăbănoagă rusă de lemn, gaze și petrol.

      noi nu am reusit sa traversam bratul Borcea cu pirania nou,facut de partenerul strategic,pe timp de pace,dar pe timp de razboi,cate pocnitori nici nu decoleaza,nici nu pornesc?e un dus rece pe care l-au trait rusii si il vor trai toate popoarele ce vod doar in roz tot ce e occidental!

      solutia e cea pe care o implementeaza tacut China,sa-ti adjudeci piata interna in proportie cat mai mare si apoi daca poti,exporti! 

      pleaca cu coada intre piciore toate firmele mari,ramanand in locul lor rivali chinezi!

      la noi ,vine invezstitorul,inchidem fabrica noastra si mai facem un cartier,e alta mentalitate,mai democratica! 

    Nebunul de Zelenski trebuie indepartat de la Kiev a devenit un pericol puternic pentru poporul ukrainean pe care il trimite la moarte sigura…

    1. Serios ? Ai tu mare grijă de poporul ucrainean ... :)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb