Zelenski consideră noul bombardament rusesc o provocare pentru NATO susţinând că rachete ruseşti ar fi survolat România

M.C.
Internaţional / 10 februarie 2023

Zelenski consideră noul bombardament rusesc o provocare pentru NATO susţinând că rachete ruseşti ar fi survolat România

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a susţinut că rachetele ruseşti care, în noul atac aerian efectuat astăzi asupra Ucrainei, au trecut prin spaţiul aerian al Republicii Moldova şi al statului membru NATO România - deşi Ministerul român al Apărării a dezminţit mai devreme pătrunderea vreunei rachete ruseşti în spaţiul aerian românesc - reprezintă o provocare pentru alianţa militară nord-atlantică şi securitatea colectivă a acesteia, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

"Inamicul a lansat cel puţin 70 de rachete într-un nou atac masiv (asupra Ucrainei) în această dimineaţă", a spus Zelenski într-un mesaj video postat pe Telegram.

"Mai multe rachete ruseşti au trecut prin spaţiul aerian al (Republicii) Moldova şi României. Aceste rachete sunt o provocare pentru NATO şi securitatea colectivă. Este o teroare care trebuie oprită", a adăugat el.

Potrivit Kievului, antiaeriana ucraineană a doborât 61 dintre cele 71 de rachete de tipul Kh-101, Kh-555 şi Kalibr lansate de Rusia vineri dimineaţă într-un nou atac care a ţintit instalaţii energetice ucrainene, autorităţile ucrainene confirmând că unele dintre acestea au fost lovite.

Comandantul-şef al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, a declarat că rachete ruseşti lansate în acest raid au trecut prin spaţiul aerian al Republicii Moldova şi al României. Republica Moldova a confirmat că o rachetă rusească a traversat spaţiul său aerian, dar România a dezminţit pătrunderea vreunei rachete ruseşti în spaţiul aerian românesc.

Sistemul de supraveghere aeriană al Forţelor Aeriene Române a detectat, vineri, o ţintă aeriană lansată din Marea Neagră de pe o navă a Federaţiei Ruse, din apropierea Peninsulei Crimeea, cel mai probabil o rachetă de croazieră, care a evoluat în spaţiul aerian al Ucrainei, Republicii Moldova şi a reintrat în spaţiul aerian ucrainean fără să intersecteze, în niciun moment, spaţiul aerian al României, a precizat Ministerul român al Apărării.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Actorasului nu ajunge banii nostrii,

    vrea si sangele nostru, 

    1. Să nu uităm: în Europa ora exactă nu se dă de la Berlin,Paris sau Roma,ci de la Kiev,acolo e boss ul Europei.

      Acolo este ecoul de la Washington

      Dupa o analiza atenta efectuata la cotroceni de ioha impreuna cu specialistii radu tudor si bogdan chireac,ministrul aparari tuga-talvar,v-a primi ordin sa declare ca a gresit traiectoria rachetei rusesti care intradevar ar fi traversat romania,iar ioha,ii v-a transmite lui stoltenberg o cerere prin care nato sa analizeze daca nu este cazul sa se activeze articolul 5 al nato.Romani,pregatitiva beciurile,scoateti muraturile afara si bagati in locul lor paturi. Zele,doreste cu orice pret un razboi nuclear,iar el,si-a pregatit deja cap(sula) care il v-a proteja de radiatii pe el si pe olena.Profesorul DANILA,ar trebui trimis la kiev,pentru a opera pacientul ucrainian.!

    ce curaj pe "Sistemul de supraveghere aeriană al Forţelor Aeriene Române" !!!!

    au indraznit sa spuna indirect ca zele si ucraina au mintit !!! 

    cand vot fi fortati sa isi dea demisia sau sa iasa la pensie ?  

    nici o injuratura de la nazistii ucraineni ?

    te pomenesti ca nazistii ucraineni au plecat pe front !  

    MARTA HURTADO comisar al drepturilor omului,de la ONU sustine ca imaginile care prezinta prizonieri rusi cum sunt executati criminal de trupele lui Zelenski sunt autentice

    Bine ca ne anunta altcineva cine trece prin spatiul nostru aerian. De parca noi nu stim.

    Apropo: cel mai periculos lucru cand salvezi un om de la inec e ca respectivul, din panica, poate sa te traga si pe tine la fund. 

    o pastila de xanax,dimineata si seara,face ordine in gandirea lui zele!

    De-abia asteapta limbricul demonizat sa bage tarile din NATO intr-un razboi nuclear cu Rusia, din care sa nu mai ramana nimic! A incercat mai intai cu Polonia si nu i-a iesit, acum incearca cu Romania!

    Actorasul glumeț ar vrea sa bage o țara NATO in război cu Russia … Numai ca nici o țara ni pune botul la mascariciul de la Kiev … Zeleschi știe ca a pierdut războiul cu Russia dar încearcă sa atragă alte tari in război sa mai potolească presiunea …

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb