Capacităţile sistemului ucrainean de apărare aeriană sunt în creştere, a declarat joi seara Volodimir Zekenski, care a sugerat că Ucraina lucrează cu diverse ţări la realizarea unui scut aerian amplu, menţionând că deocamdată nu poate oferi mai multe detalii din motive de securitate, informează news.ro.
Preşedintele a arătat că în cursul nopţii anterioare Ucraina a reuşit să doboare 16 drone Shahed, de fabricaţie iraniană, folosite de Rusia în atacurile sale. El a atras însă atenţia că Ucraina nu se bucură încă de o protecţie sută la sută şi a spus că mai este încă mult de lucru, iar oraşe precum Harkov şi regiuni precum Doneţk şi Zaporojie au nevoie de mai multe sisteme de apărare antiaeriană şi de mai multă securitate.
"Bineînţeles, sunt recunoscător tuturor celor din lume care ne ajută. Geografia cooperării noastre pentru scutul aerian pentru Ucraina este foarte largă. Nu totul poate fi dezvăluit public acum. Dar ceea ce este absolut sigur este că Ucraina devine constant mai puternică. Capacităţile sistemului nostru de apărare aeriană sunt în creştere", a asigurat Zelenski.
"Toţi diplomaţii noştri şi întregul nostru stat au această sarcină. Le mulţumesc tuturor celor care sunt eficienţi în acest sens", a transmis Zelenski în discursul video adresat naţiunii joi seară.
Şeful statului ucrainean susţine că, graţie ţării sale, Rusia şi-a pierdut poziţia hegemonică în Marea Neagră. "Cred că ar trebui să acordăm cu toţii mai multă atenţie la ceea ce a realizat Ucraina în Marea Neagră. Ţara noastră a schimbat în mod fundamental situaţia din Marea Neagră - Rusia a pierdut controlul. Şi, în general, şi-a pierdut speranţa de a păstra Marea Neagră pentru ea ca o trambulină pentru agresiunea împotriva altor naţiuni", a afirmat Zelenski. "Vom face totul pentru a consolida acest rezultat", le-a promis preşedintele compatrioţilor.
El a menţionat totodată vizita pe care a făcut-o la Kiev noul ministru britanic de externe, David Cameron, Ucraina fiind prima ţară pe care o vizitează în noua sa calitate. "Îi sunt recunoscător pentru atenţia acordată ţării noastre, poporului nostru şi pentru acest semnal pentru lume - semnalul că, ajutând Ucraina, ajutaţi stabilitatea globală", a arătat Zelenski. Liderul ucrainean a precizat că a vorbit cu şeful diplomaţiei britanice inclusiv despre linia frontului, despre furnizarea de arme şi despre "unele chestiuni foarte importante şi sensibile ale relaţiilor internaţionale. A fost o întâlnire bună", a conchis Zelenski.
Pe de altă parte, liderul de la Kiev a ţinut să sublinieze, de Ziua Radioului, a Televiziunii şi a Comunicaţiilor, importanţa muncii oamenilor care lucrează în aceste domenii. "Le mulţumesc sincer pentru că s-au asigurat că Ucraina nu a rămas fără informaţii nici măcar o singură zi în timpul războiului de amploare. Iar conexiunea - chiar şi atunci când ocupanţii au întrerupt-o - a fost întotdeauna restabilită. Sub tirul focului şi în zonele ocupate, în toate oraşele şi comunităţile, există întotdeauna cei care lucrează pentru informarea ucrainenilor, de dragul comunicării pentru poporul nostru, pentru ca lumea să cunoască şi să înţeleagă Ucraina şi ceea ce ne dorim", a arătat Zelenski, menţionând că joi a avut mai multe întâlniri cu profesionişti din domeniul mass-media. "Le-am mulţumit pentru această muncă, pentru energia şi eforturile lor în interesul întregii societăţi - pentru a ţine oamenii informaţi şi a-i proteja de dezinformarea rusă", a punctat Zelenski. El a spus că a avut o sesiune de întrebări şi cu reprezentanţi ai presei străine şi a promis că le va asigura mai mult acces pe linia frontului. "Sunt recunoscător pentru fiecare întrebare, aproape toate fiind dificile. Vom face cu siguranţă unele dintre lucrurile despre care au vorbit jurnaliştii astăzi. În primul rând, este vorba despre accesul mass-media în prima linie - capacitatea de a acoperi mai multe evenimente din prima linie", a declarat liderul de la Kiev.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.11.2023, 10:37)
Ziarul The Spectator: Zelenski trebuie sa recunoasca infrangerea
in fata Rusiei,cei 700 000 de oameni inrolati din februarie anul trecut,
nu sunt suficienti ptr. rezultate pozitive pe front,cum spune propaganda
2. viitorul
(mesaj trimis de esop în data de 17.11.2023, 10:51)
Vor sta mult si bine unul in fata celuilalt .Ucraina nu se grabeste ca si Europa dealtfel .Ucraina poate intra in ofensiva doar in momentul in care armata sa este in integralitate aidoma armatelor din NATO la toate capitolele de inzestrare ..Cit timp mai sunt de distrus echipamente sovietice nu se vor aventura in lupta .In momentul in care Ucrina poseda o armata NATO din toate punctele de vedere atunci sa te tii .In paralel inca o sanctiune, ce elimina cumpararea de diamante rusesti, pagubeste iar industria sovietica .UE isi urmeaza planul fara nici o poticnire .Doar anul trecut schimburile comerciale cu alte state non UE au fost de 2200 de miliarde de euro .Anul acesta schimburile cresc masiv pe masura ce UE intra economic si militar in Africa .Iohannis tocmai ce a aflat cum isi directioneaza procedurile spre Africa .Practic Iohannis lucreaza din postura de Presedinte al Romaniei si din postura viitoare ce ii va fi oferita in structurile UE sau NATO la virf .
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 17.11.2023, 10:53)
Ziarul francez Le Monde afirma ca fortele armate a Ucrainei au pierderi foarte mari si contraofensiva pregatita de Kiev cu arme si bani a tarilor NATO a esuat, in peste 150 de zile nereusind sa produca rezultate.
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 17.11.2023, 11:01)
Ieri senatul american a votat cu 87/11,proiectul de buget al USA,
care nu contine nici un ajutor (arme+bani) ptr. Ucraina.
2.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 17.11.2023, 11:55)
un raport federal in usa arata ca "Banii" pentru ucraina au fost furat la nivel inalt! Nu toi dar o parte foarte mare din ei.
s c c r e t
2.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 17.11.2023, 12:03)
Cheltuielile sunt deja preluate de Europa impreuna cu Marea Britanie iar J.RBiden mai are inca citeva miliarde la dispozitie din vechile distribuiri.Congresul a votat bugetul pentru 2023, în valoare totală de 1,7 mii de miliarde de dolari. Include și un pachet de asistență de urgență în valoare de 45 de miliarde de dolari pentru Ucraina și 858 de miliarde de dolari pentru Apărare. Prin noul proiect de lege aferent anului 2024, au fost aprobate cheltuielile propuse de puterea executivă a guvernului pentru asistența militară pentru Ucraina fără reduceri Mai mult, programul în cadrul căruia se fac astfel de alocări (Inițiativa Ucrainei de Asistență în Securitate, USA) a fost prelungit până la sfârșitul anului fiscal 2027.Asa ca lasa prosteala tinere anonim .Germania si UE ofera dublu fata de cit dadeu pina acum .Ucraina are bani obtinuti si din donatii particulare si fiecare natiune europeana contribuie si ea .
2.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 17.11.2023, 12:47)
Ieri,15.11.2023. senatul american a votat cu 87/11,proiectul de
buget al USA, dar cara nu contine nici un ajutor ptr. Ucraina.
2.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 17.11.2023, 12:49)
Proiecțiile Bundesarbeitsgemeinschaft Wohnungslosenhilfe (Grupul de lucru federal pentru asistența persoanelor fără adăpost) au indicat,că peste 600.000 de persoane din Germania nu au o locuință, cu aproximativ 60% mai multe decât în 2022. Potrivit cifrelor, majoritatea acestora stau temporar la rude, prieteni sau cunoscuți, dar nu au o locuință proprie. În jur de 50.000 de persoane trăiesc pe străzi. Principalul motiv este lipsa de locuințe la prețuri accesibile și creșterea numărului de refugiați în Germania, potrivit unui purtător de cuvânt al grupului de lucru.Pana cand poate finanta degeaba Ucraina ???
2.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.5)
(mesaj trimis de anonim în data de 17.11.2023, 14:16)
Prin noul proiect de lege aferent anului 2024, au fost aprobate cheltuielile propuse de puterea executivă a guvernului pentru asistența militară pentru Ucraina fără reduceri Mai mult, programul în cadrul căruia se fac astfel de alocări (Inițiativa Ucrainei de Asistență în Securitate, USA) a fost prelungit până la sfârșitul anului fiscal 2027.