Zelenski: "Ucraina trebuie să devină cea mai liberă, mai modernă şi mai sigură ţară din Europa"

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 iulie 2022

Zelenski: "Ucraina trebuie să devină cea mai liberă, mai modernă şi mai sigură ţară din Europa"

Ucraina trebuie să devină cea mai liberă, mai modernă şi mai sigură ţară din Europa, a declarat preşedinele ucrainean Volodimir Zelenski într-o nouă intervenţie video în timpul nopţii de luni spre marţi, îndemnând la reconstrucţia ţării sale, informează dpa.

Potrivit lui Zelenski, nu trebuie să se aştepte sfârşitul campaniei militare ruse pentru a începe reconstrucţia infrastructurii distruse a Ucrainei.

Remarcând că zeci de mii de locuinţe au fost distruse în zonele ce s-au aflat sub ocupaţia forţelor ruse, dar care au fost recucerite treptat de trupele ucrainene, Zelenski a spus că este necesar ca pregătirile pentru perioada de iarnă să înceapă acum, nu în ultimul rând pentru a putea asigura surse de energie fiabile, conform Agerpres.

Părţi importante din economia Ucrainei au fost oprite din cauza luptelor, a amintit Zelenski, adăugând că reconstrucţia Ucrainei ar trebui să presupună mai mult decât pur şi simplu reclădirea zidurilor.

Volodimir Zelenski a abordat doar în treacăt recentele succese ale forţelor armate ruse în regiunea Donbas. Trupele ucrainene au fost nevoite să se retragă duminică din oraşul Lisiciansk, în timp ce armata rusă şi-a pecetluit controlul asupra regiunii Lugansk, unde de săptămâni de zile au loc lupte intense.

Forţele ucrainene provoacă în fiecare zi pierderi trupelor ruse, a subliniat Zelenski, adăugând: "Trebuie să le zdrobim". Chiar dacă acest lucru va necesita timp şi un "efort supraomenesc", nu există alternativă la aceasta dacă vrem să fim siguri că Ucraina are un viitor, a punctat Zelenski.

Rusia: "Ucraina face totul pentru ca trupele ruse să nu se oprească la frontierele regiunilor Lugansk şi Doneţk"

Ucraina "face totul" pentru ca trupele ruse să nu-şi încheie "operaţiunea militară specială" la frontierele republicilor separatiste autoproclamate Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, spune preşedintele Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, Viaceslav Volodin, conform Reuters, care citează RIA Novosti.

"Toate acestea se vor încheia inclusiv atunci când (ucrainenii) vor înceta să întreprindă lovituri asupra oraşelor şi satelor noastre paşnice", a declarat Volodin, potrivit TASS, menţionând: "Ei înşişi fac totul ca trupele noastre să nu se oprească la frontiera Republicii Populare Lugansk şi Republicii Populare Doneţk: lovituri sunt întreprinse de pe teritoriul regiunii Harkov şi altor regiuni ale Ucrainei".

Moscova a revendicat duminică "eliberarea" întregii "Republici Populare Lugansk", continuându-şi campania pentru a smulge de sub controlul Kievului şi "Republica Populară Doneţk", notează Agerpres.

Însă forţele ruse şi-au impus de asemenea controlul asupra oraşului Herson şi unor mari părţi din regiunile Herson şi Zaporojie, în sudul Ucrainei, bombardând ţinte peste tot în Ucraina şi declanşând totodată - deşi fără succes - o ofensivă asupra Kievului.

Luni, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a felicitat trupele ruse şi separatiste pentru "eliberarea" întregii regiuni Lugansk, o etapă importantă pentru Moscova în campania sa militară în Ucraina, şi le-a ordonat forţelor sale să continue ofensiva în estul Ucrainei.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, efectuează, începând de ieri, o vizită de două zile la Hanoi (Vietnam), înainte să plece spre Indonezia, unde va participa, săptămâna aceasta, la o reuniune G20, informează Reuters. Vizita are loc la invitaţia ministrului de Externe, Bui Thanh Son, în contextul aniversării a zece ani de "parteneriat strategic cuprinzător" între Vietnam şi Rusia.

Companiile ruseşti sunt implicate în mai multe proiecte energetice de anvergură în Vietnam, iar Rusia este cel mai mare furnizor de arme al acestei ţări, conform Agerpres.

Relaţiile bilaterale sunt apropiate din timpul Uniunii Sovietice, iar oficialii din Hanoi nu au condamnat deocamdată invazia rusă în Ucraina.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Ma intreb, ziarele primensc compensari sa anunte zilnic ce mai glasuieste purtatorul asta de cuvant? Atat propaganda cu polonicul nu s-a mai vazut.

    Da, sa li se dea de toate. Sa-i puna stapanii europei si lumii. Tara lor va fi noua Atlantida nu alta. Taxiuri zburatoare, cultura, etc. 

    Dar pot face chestia asta mai in liniste. Unii mai vor sa se gandeasca si la altele. 

    1. "...cea mai ... din Europa " !? De ce nu din lume sau chiar din Univers ? Tipul nu prea face casa buna cu MASURA !!

      E omul momentului, se vinde si daca se vinde se face loc oricand oriunde.

      Eh, ce-i prea mult strica.

    Are tupeu și nesimțire cât cuprinde,daca ar fi respectat minoritatile din Ucraina nu ar fi avut război,

    1. STITI CEVA ??? DA , ARE DREPTATE PITICUL !!! UCRAINA , TREBUIE SA DEVINA '''''' CEA MAI LIBERA TARA DIN EUROPA !!! ''''''. DA , AI DAU DREPTATE , DESI AL URASC MAI MULT DECAT PE RUSI !!!!!!!! INSA !!! E AICI , UN ''''''' MARE INSA !!! ''''''. SA DEVINA CUM VREA PITICUL , DAR FARA TERITORIILE ROMANESTI OCUPATE DE EI , PRIN FORTA ARMELOR !!! SI FARA TERITORIILE UNGARIEI , CARE SANT ACUM LA EI !!! SI FARA TERITORIILE SLOVACIEI , CARE SANT ACUM LA EI !!! SI FARA TERTORIILE POLONIEI , CARE SANT ACUM LA EI !!! SI FARA TERITORIILE BELARUSULUI , CARE SANT ACUM LA EI !!! SI MAI ALES , FARA TERITORIILE RUSIEI , INCLUSIV DONBASS-ul SI ALTELE , CARE SANT ACUM , TOT LA EI !!!!!!!!!!!!!!!!!! UCRAINA A FOST SI ESTE O TARA CLADITA PE TERITORII LUATE DE LA ALTII , SE CONSIDERA UN MARE IMPERIU , SANT MANDRII CAT CUPRINDE , SI AR VREA SI MOLDOVA ROMANEASCA , CELE 8 JUDETE , DACA SE POATE !!!!!!!! DA , SA FIE '''''' LIBERI ''''''', DAR NU CU TINUTURI SUBJUGATE DE LA ALTII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    I-a trebuit un razboi pustietor ca sa-si propuna democratia.Trebuia ,ca tara sa sa fie distrusa,ca mii de cetateni sa piara,ca milioane sa lase totul si sa plece in bejenie, ca el atot puternicul circar sa declare ca tara sa va deveni ceea ce nu a dorit chiar el,o mare democratie ,cea mai mare.Nici cel mai mic gest,chiar acum ,de a ajunge la o intelegere,nu a facut.Cum idiotul de hHitler,ascuns in buncar,planuia trimiterea copiilor sa lupte pentru Germania Mare cand trupele aliate ocupau aproape tot teritoriul sau

    1. Te referi la Putin.

      Acelasi drac.

    Mai promovati mult acest măscărici ?

    Mie, ca cititor Bursa, nu-mi pasa nici de el, nici de Putin, nici de războiul lor fratricid - ca nu văd o diferența între ruși și ucraineni, mă rog, diferențele le-au descoperit de vreo 10 ani...  

    Ce amuzant esti, coane Z!

    Cred ca bea și asta vodka din greu ca rușii ,in fond pe teren e vorba de un război intre frați deși in realitate e un război al americanilor cu rușii,toate celelalte entități sunt victime colaterale unele pe post de fraieri cum e UE

    Hahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahaha

    Sa devina, dar pe banii si pe munca lor, nu a noastra! Vorbeste de sute de miliarde de parca ne am nascut toti sa l servim pe el! Tupe de nesimtit incurajat de idiotii care conduc azi UE, care vor distruge zona europeana pentru boul asta

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb