Zelenski: "Va veni o zi în care lumea va auzi că justiţia pentru Ucraina a fost restabilită"

D.T.
Internaţional / 1 aprilie 2023

Zelenski: "Va veni o zi în care lumea va auzi că justiţia pentru Ucraina a fost restabilită"

Preşedintele Volodimir Zelenski şi-a consacrat mesajul, transmis ieri seară, evenimentului pe care Ucraina l-a marcat în cursul zilei - un an de la eliberarea oraşului Bucea, devenit simbol al atrocităţilor ruse - şi a promis din nou cu această ocazie că se va face dreptate şi că "va fi un nou Nurnberg pentru nazişti", aluzie la judecarea liderilor ruşi, informează News.ro.

"Cuvântul principal astăzi este dreptate. Dreptate - pentru statul nostru, pentru tot poporul nostru care şi-a pierdut rudele, cei dragi, şi-a pierdut sănătatea, casa, viaţa normală din cauza agresiunii ruseşti, din cauza terorii ocupantului", a spus liderul ucrainean.

El a arătat că a organizat în cursul zilei evenimente speciale la Bucea, cu ocazia unui an de la eliberarea oraşului, şi la Kiev - un summit, discuţii cu lideri europeni şi a doua conferinţă "Uniţi pentru Justiţie" - "pentru a accelera şi a face mai energică activitatea internaţională pentru tribunalul care să judece agresiunea rusă, pentru noi mandate de la Curtea Penală Internaţională pentru arestarea criminalilor de război ruşi, pentru sentinţe legale şi corecte pe care trebuie să le primească toţi criminalii şi torţionarii ruşi".

Zelenski s-a arătat "sută la sută" încrezător că toate aceste demersuri se vor materializa şi a promis că se va asigura de acest lucru, iar Kievul va găsi formatele şi instrumentele necesare, adaugă sursa.

"Le mulţumesc tuturor celor care ne ajută în acest sens. Fiecare stat, fiecare lider, fiecare organizaţie internaţională. Astăzi, la primul nostru summit Bucea au participat reprezentanţi din aproape cincizeci de ţări. Şi acesta este doar începutul", a punctat preşedintele ucrainean.

El le-a mulţumit pentru participare celor patru lideri care au venit ieri la Kiev şi au mers şi la Bucea, între care preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu. "Le sunt recunoscător liderilor din Slovenia, Slovacia, Croaţia şi Moldova, care au vizitat astăzi Ucraina şi au susţinut personal Bucea, onorând memoria tuturor celor care au murit în oraş în timpul ocupaţiei ruseşti", a menţionat preşedintele Zelenski.

"Şi, bineînţeles, le mulţumesc soldaţilor noştri. Tuturor celor care luptă astăzi pentru Ucraina. Tuturor celor care luptă pentru Ucraina de la vârsta de 14 ani. Tuturor celor ale căror vieţi dau literalmente viaţă Ucrainei", a spus Zelenski înainte de a-şi transmite mesajul zilnic menit să le dea compatrioţilor încredere şi speranţă. "Ucrainenii vor supravieţui acestui război. Ne vom elibera pământul şi tot poporul nostru din captivitatea rusă. Şi va veni o zi în care lumea va auzi că justiţia pentru Ucraina a fost restabilită. Va fi un nou Nurnberg pentru nazişti", şi-a încheiat Zelenski alocuţiunea.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Probabil se refera la coruptia "inexistenta" ;

    Geo Lerosz parlamentar din Ucraina acuza pe Zelenski si  

    mana sa dreapta pe Andrij Jermak,ca la achizitii de armament 

    au delapidat multe miliarde din bugetul de stat, 

    SA VINA JUSTITIA, si sa faca dreptate

    1. Nu, se refera la realitatea petrecuta la Bucea.

      La finalul anului 2022, NY Times a finalizat o complexa investigatie si a publicat rezultatele in articolul "Their final moments". Este de prisos sa mentionam ca au beneficiat de tot suportul serviciilor de investigatii ucrainiene. Cele care reclamau in mar 2022 ca "sute de victime ale atrocitatilor si crimelor de razboi rusesti". Hai sa vedem ce au reusit dupa aproape 9 luni de investigatii sa gasesca NY Times. 

       

      "The New York Times has identified 36 of the victims along Yablunska Street. We spoke to dozens of family members, friends and colleagues in Bucha to identify the people in the photographs" 

       

      Pana la urma, din "sutele" reclamate, NY Times a identificat doar 36 de victime. Mai mult, cine va citi povestea fiecarei victime, va observa ca cel putin 12-13 sunt, cu propriile cuvinte ale americanilor de la NY Times, partizani, civili ucrainieni inarmati care au atacat trupele rusesti. Si stim ca la acel moment, Zelenski a dat arme tuturor civililor care doreau asta si presa de propaganda nato arata cum civilii se antrenau cu coctailuri molotov pentru a ataca vehiculele din coloanele militare rusesti care traversau orasele. 

       

      Alte vreo 10-15 victime sunt, in descrierea proprie a NY Times, victime nefericite ale focurilor. Erau in masini si virau pe strada unde se afla coloana ruseasca atacata de partizanii ucrainieni. Si victimele nu stiau ca acolo erau lupte in desfasurare si au inaintat spre coloana militara. Rusii au deschis focul. 

      Cam asta s-a ales din investigatia de la Bucha facuta de NY Times si de alti investigatori internationali chemati de NATO, Ucraina la fata locului. Partizani ucrainieni indemnati de autoritatile ucrainiene sa se inarmeze si sa atace o coloana militara. Si victime inocente cazute in focul dintre tabere. 

      Astea-s povesti din realitatea alternativa a trolilor.

      NAZISTUL are dreptate. Dupa ce se v-a termina razboiul,justitia ucrainiana la cererea poporului ucrainian ,el,v-a fi judecat ca TRADATOR al ucrainei si distrugerea ucrainei din cauza lui. Intre ZELENSKI si HITLER,nu este nici o deosebire. Cine stie istorie,observa ca ce le-a facut HITLER evreilor si ce le-a facut ZELENSKI,nationalitatilor conlocuitoare din ucraina sunt aproape identice..Cum poate fi numit acest NAZIST,decat noul IUDA,cand el,nu mai are credinta in dumnezeu,atentand la RELIGIA ortodoxa a poporului sau,daca el doreste sa instaleze o RELIGIE,LGTBQ.!

    Atata manipulare nerusinata si atata dezinformare din partea tuturor partilor si a media aservita ca ai putea sa scrii un manual.

    Da-ti teritoriile la tarile de drept date de Rusia voua si se va face dreptate. Nu o sa mai auzim de Ucraina in veci.

    Mai bine ati incepe cu felul in care ati tratat minoritatile de ani de zile! Un nationalism feroce, epurare etnica in unele zone. Ce procent mai reprezinta romanii din Bucovina?

    Sa ne amintim ca pentru incalcari ale drepturilor minoritatilor,, alianta agrresoanre NATO a bombardat si distrus Serbia, un stat independent.

    Mi-e sila de dubla masura a propagandei! 

    1. Jos banderistii nazisti a lui Zelenski

    Soldatul Hennagyij de 26 de ani al lui Zelenski declara ca;

    in zona de razboi majoritatea civililor nu pleaca in ciuda bombardamentelor, 

    asteptand sa fie eliberati de armata rusa,iar zona Bahmutot este  

    ca "infernul de pe pamant".

    1. de cate ori trebuie sa postezi un mesaj ca sa iti iei copeicile?

    Ne amintim de zilele bune:mafia ucraineană,corupție.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb