Zentiva România are un centru de dezvoltare a medicamentelor generice în România

Comunicate de presă / 8 iulie 2021

Zentiva România are un centru de dezvoltare a medicamentelor generice în România

Grupul Zentiva şi-a intensificat activităţile de cercetare şi dezvoltare în România. Centrul său de la Bucureşti va dezvolta atât medicamente generice de ultimă generaţie, cât şi medicamente cu valoare adăugată (VAM). Valorificând aptitudinile proprii şi competenţele academice locale, Zentiva este una dintre puţinele companii farmaceutice din România angajate în cercetare şi inovare, capabilă să aloce resursele financiare necesare, conform unui comunicat remis redacţiie.

Dezvoltarea medicamentelor generice implică un proces ştiinţific intensiv, derulat pe parcursul mai multor ani, care are ca scop lansarea genericului în prima zi după expirarea protecţiei pentru molecula originală.

În Centrul de Cercetare şi Dezvoltare din Bucureşti, Zentiva dezvoltă şi "medicamente cu valoare adăugată" - produse bazate pe molecule cunoscute, dar care oferă soluţii pentru nevoi nesatisfăcute ale pacienţilor. Pe de o parte, echipa de cercetători combină molecule cunoscute pentru a îmbunătăţi beneficiile clinice, modul de administrare şi pentru a reduce efectele adverse. Pe de altă parte, reformulează generice existente pentru a genera un efect terapeutic mai rapid şi pentru a reduce dozajele, printre altele. De asemenea, centrul cercetează pentru a identifica posibile noi indicaţii terapeutice ale aceluiaşi medicament şi, de asemenea, caută soluţii inovatoare pentru a reduce costurile de producţie, pentru a oferi mai multor pacienţi medicamente accesibile.

"Cu o importantă capacitate de cercetare şi dezvoltare adăugată recent prin preluarea Labormed, Zentiva devine un punct de reper atât pentru întreaga industrie farmaceutică cât şi pentru sistemul de sănătate. Acest lucru aduce mai multă valoare industriei noastre şi ar putea constitui un precedent pentru dezvoltarea altor centre de cercetare şi pentru investiţiile ulterioare în producţia locală de medicamente. Considerăm că avem responsabilitatea ca, folosind talentele din compania noastră, să inovăm pentru a oferi milioanelor de pacienţi din România, şi nu numai, medicamentele generice moderne, eficiente şi accesibile.", Simona Cocoş, Director general Zentiva România şi Republica Moldova.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb