ZEROHEDGE: Armata americană deţine aproape 11 milioane de hectare de teren pe teritoriul SUA

S.B.
Internaţional / 1 august 2022

Hartă cu procentul de teren deţinut de Departamentul de Apărare în fiecare stat (Sursa foto: The Visual Capitalist)

Hartă cu procentul de teren deţinut de Departamentul de Apărare în fiecare stat (Sursa foto: The Visual Capitalist)

Statele Unite ale Americii cheltuiesc o sumă inegalabilă de bani pe armata sa, aproximativ 778 de miliarde de dolari în fiecare an, fiind ţara cu cel mai mare buget militar din lume, potrivit Zerohedge.

În plus, pe lângă bugetul imens, armata americană deţine, închiriază sau operează, de asemenea, un portofoliu imobiliar impresionant, cu clădiri evaluate la 749 de miliarde de dolari şi o suprafaţă de teren de 26,9 milioane de acri (10,8 milioane de hectare)⁠, din care aproximativ 98% sunt situate în Statele Unite.

Potrivit Zerohedge, o hartă întocmită de The Visual Capitalist, arată terenurile deţinute de armata americană. Această hartă arată ponderea de obiective militare, pe care Departamentul Apărării o defineşte ca o locaţie geografică specifică care are parcele de teren sau facilităţi individuale alocate. Locaţia geografică este închiriată, deţinută de sau în alt mod sub jurisdicţia Departamentul de Apărare.

Departamentul de Apărare este cea mai mare "umbrelă guvernamentală" sub care se încadrează armata, iar departamentul operează pe o suprafaţă peste 26 de milioane de acri de teren în SUA. Armata americană este împărţită în 4 ramuri principale: US Army, US Navy, Air Force şi Marine Corps. De asemenea, armata SUA mai are şi trei ramuri secundare: Forţele Spaţiale, Paza de Coastă şi Garda Naţională.

Bazele militare sunt folosite pentru antrenarea şi găzduirea soldaţilor, testarea armelor şi echipamentelor, efectuarea de cercetări şi conducerea operaţiunilor active, printre altele. Marea majoritate a terenurilor sunt de fapt destinate locuinţelor de familie.

De exemplu, Fort Bragg, Carolina de Nord, care este una dintre cele mai faimoase baze ale armatei americane, găzduieşte peste 260.000 de oameni, inclusiv familiile soldaţilor. Baza, care este practic un oraş, este cea mai mare instalaţie a armatei americane, cu 53.700 de soldaţi - aproape 10% din armată - şi peste 14.000 de angajaţi civili.

Privind la cele mai mari instalaţii militare americane, primele 10 din top acoperă o suprafaţă uimitoare de 13.927.470 de acri, mai mari decât 10 state individuale, inclusiv New Jersey, Massachusetts şi Hawaii.

Majoritatea terenurilor deţinute de Departamentul de Apărare se află în sud-vestul Statelor Unite. Un beneficiu major este că există zone suficient de mari în aceste state pentru a testa arme extrem de distructive fără a răni pe cineva, un bun exemplu fiind Nevada care găzduieşte celebra "Zonă 51". Prima bombă atomică testată de SUA a fost detonată în mijlocul pustiului în New Mexico, la White Sands Missile Range, cel mai mare sit militar din ţară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb