ZIARUL BURSA

18 octombrie 2017
Guvernul nu mai poate convinge băncile să-i acorde împrumuturi ieftine

Guvernul nu mai poate convinge băncile să-i acorde împrumuturi ieftine

CĂLIN RECHEABănci-Asigurări / 18 octombrie 2017

CĂLIN RECHEA

Guvernul României a reuşit o performanţă remarcabilă în această lună. Pe fondul celei mai mari creşteri economice din Europa, dar care nu se reflectă proporţional şi în încasările bugetare, "gospodarii" de la Palatul Victoria s-au întors cu mâna goală de la primele 4 licitaţii pentru plasarea obligaţiunilor de stat.

Arenele BNR revin la sport doar prin "compensare"

UPDATE/ ÎNGROPATE ÎN DISCUŢII Arenele BNR revin la sport doar prin "compensare"

OCTAVIAN DANBănci-Asigurări / 18 octombrie 2017

Actualizare 14:10 BNR: "Suntem de acord să cedăm arenele de tenis dacă găsim o formulă legală de compensare"

Banca Naţională a României (BNR) este de acord să cedeze arenele de tenis dacă va fi găsită o formulă legală de compensare, iar suma de 35 de milioane de euro nu a fost niciodată avansată ca fiind un preţ de vânzare, a declarat directorul de comunicare al BNR, Dan Suciu, potrivit unei surse din presă.

------

Membrii Comisiei economice a Senatului au purtat discuţii oficiale legate de viitorul Arenelor BNR cu reprezentanţi ai Băncii Naţionale a României şi ai Ministerului Tineretului şi Sporturilor.

Alexander Adamescu, amendat cu 18.000 lei de ASF

PENTRU CĂ NU A ŢINUT CONT DE PROPUNERILE LUI VOLOŞENIUC, LA AGA INTERCONTINENTAL Alexander Adamescu, amendat cu 18.000 lei de ASF

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 18 octombrie 2017

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) l-a amendat, la finalul lunii trecute, cu 18.000 de lei, pe Alexander Adamescu, preşedinte al Companiei Hoteliere Intercontinental România, pe motiv că nu a completat convocatorul Adunării Generale, la solicitarea acţionarilor One United Properties şi Cătălin Voloşeniuc, şi nu a dispus un audit suplimentar, la cererea acţionarilor.

Democraţia? E... trecut!

CORNEL CODIŢĂEditorial / 18 octombrie 2017

CORNEL CODIŢĂ

Şi, care este viitorul? Dintre variantele disponibile, nu prea multe, una îşi anunţă cu tărie pretenţiile la preluarea ştafetei, "Coruptocraţia". Nu este rău să-i înţelegem "rosturile" şi "mecanismele", cu atît mai mult cu cît pare să fie soluţia exersată insistent în România, tipică pentru zonele de periferie ale noului sistem de relaţii la care se lucrează, în varianta la zi a "Proiectului european".

"Politica monetară ultra-relaxată a BCE - efect minor asupra creşterii economice"

SAXO BANK:  "Politica monetară ultra-relaxată a BCE - efect minor asupra creşterii economice"

A.A.Macroeconomie / 18 octombrie 2017

Politica monetară ultra-relaxată a Băncii Centrale Europene a avut un efect minor asupra economiei şi creşterii, apreciază Christopher Dembik, Head of Macro Analysis Saxo Bank. Potrivit acestuia, explicaţia este destul de simplă: băncile comerciale nu şi-au îndeplinit rolul de creditori către economie: "Politica monetară a stimulat rezervele bancare, dar băncile nu au reuşit să împrumute rezervele adăugate către gospodării şi companii pe care le percepeau ca fiind de risc. În plus, lichiditatea a fost direcţionată către pieţe financiare unde ROI-ul era atractiv (n.r. randamentul). Evoluţia recentă a creditului a fost mai pozitivă în zona euro, dar mai există puncte întunecate, precum Italia, unde creditarea este negativă.

Moody's menţine perspectiva negativă pentru băncile italiene

DIN CAUZA CREDITELOR NEPERFORMANTE Moody's menţine perspectiva negativă pentru băncile italiene

V.R.Jurnal de criză / 18 octombrie 2017

Perspectiva negativă atribuită sectorului bancar italian reflectă presiunile continue asupra acestuia de a-şi reduce volumul masiv de credite neperformante, în contextul oportunităţilor limitate de majorare a capitalului, a nivelului slab persistent al profitabilităţii şi expunerii semnificative pe obligaţiunile guvernamentale italiene, potrivit unui raport al agenţiei de evaluare financiară Moody's Investors Service.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
 MACRO NEWSLETTER 17 Octombrie 2017

MACRO NEWSLETTER 17 Octombrie 2017

Internaţional / 18 octombrie 2017

Vânzările retail din SUA şi-au accelerat creşterea anuală în septembrie 2017, până la 4,1%, de la 3,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,6%, după un declin de 0,1% în luna anterioară.

OUG 109/2011 - o lege doar pentru... "căţei"?!

VOCI OUG 109/2011 - o lege doar pentru... "căţei"?!

LAURENŢIU MITRACHEMacroeconomie / 18 octombrie 2017

A fost un moment în istoria imediată a României când guvernanţii au luat o măsură care ne-a dat, pentru o clipă, iluzia că demonetizata expresie "luminiţa de la capătul tunelului" nu era ameninţarea unui tren din sens contrar, ci chiar...

Lichiditatea se menţine sub media acestui an

BVB Lichiditatea se menţine sub media acestui an

A.I.Piaţa de Capital / 18 octombrie 2017

După evoluţia mixtă de luni a indicilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB), şedinţa de tranzacţionare de ieri a fost marcată de creşterea generală a pieţei, în contextul unui rulaj de aproape 24 milioane de lei, jumătate din valoarea medie...

Capcana preţurilor mici în euro

OPINII Capcana preţurilor mici în euro

CRISTIAN DOGARUMacroeconomie / 18 octombrie 2017 /

O comparaţie corectă între preţurile imobilelor din prezent şi, cel puţin aparent, cele astronomice din urmă cu zece ani, în vremea ultimei bule imobiliare, ar trebui să se facă în lei, actualizat cu inflaţia şi nu în euro.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo