ZIARUL BURSA

21 martie 2018
Ediţia din 15.08.2024
"Avizul Consiliului Legislativ pe Legea operaţiunilor petroliere offshore încalcă Regulamentele"

NICOLETA RAMONA DINU, SENATOR USR "Avizul Consiliului Legislativ pe Legea operaţiunilor petroliere offshore încalcă Regulamentele"

A consemnat ANCUŢA STANCIUCompanii / 21 martie 2018

"Motivaţia Consiliului Legislativ este corespunzătoare unui aviz negativ, dar acesta a fost dat ca favorabil!" 

"Exploatările din Marea Neagră vor afecta patrimoniul natural şi construit, precum şi potenţialul turistic al zonei litoralului Mării Negre"

(Interviu cu doamna Nicoleta Ramona Dinu, senator USR)

Proiectul de lege privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore, iniţiat de guvernul Mihai Tudose, a trecut de Senat şi se află, în prezent, la Camera Deputaţilor.

Daniel Zamfir ne-a precizat, încă de anul trecut: "Iniţiativa care priveşte leasingul urmăreşte să mai pună frână recuperatorilor şi să reechilibreze contractele de leasing"

SENATORUL ZAMFIR A MAI DAT O LOVITURĂ: "Bancherii şi BNR invocă acum grija faţă de consumatori"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 21 martie 2018

Proiectele de lege iniţiate de senatorul Daniel Cătălin Zamfir continuă să atragă discuţii aprinse în Parlament. Textele legislative care privesc leasingul şi titlurile executorii au primit aviz pozitiv, ieri, de la senatorii reuniţi în şedinţa comună a comisiilor economică, juridică şi de buget. Şi în această ocazie părţile au avut opinii contradictorii.

Fostul şef de stat Nicolas Sarkozy a fost audiat de către poliţişti din cadrul Biroului Central de Luptă împotriva Corupţiei şi Infracţiunilor Financiare şi Fiscale (OCLCIFF)la Nanterre, în apropiere de Paris.

"Blestemul libian", Sarkozy a fost reţinut şi audiat de poliţia franceză

O.D.Internaţional / 21 martie 2018

Fostul preşedinte al Franţei Nicolas Sarkozy a fost reţinut şi audiat, ieri, la sediul Poliţiei Judiciare din Nanterre, în legătură cu suspiciuni de finanţare ilegală a campaniei sale prezidenţiale din 2017, informează Le Monde. Mai târziu decât se aştepta media din Hexagon, fostul preşedinte a ajuns la ora unor deconturi.

Surse: "Facebook", investigată în SUA

Surse: "Facebook", investigată în SUA

V.R.Internaţional / 21 martie 2018

Compania americană "Facebook" Inc., care deţine reţeaua de socializare online cu acelaşi nume, este investigată de o autoritate pentru protecţia datelor personale din SUA, cu privire la utilizarea informaţiilor privind un număr de 50 de milioane de utilizatori de către "Cambridge Analytica", firma de analiză care l-a susţinut pe actualul preşedinte american Donald Trump în campania electrorală din 2016, anunţă Bloomberg.

Sindicaliştii din industria de apărare au protestat, la Ministerul Economiei

RECLAMÂND LIPSA BANILOR ŞI A INVESTIŢIILOR Sindicaliştii din industria de apărare au protestat, la Ministerul Economiei

Ramona RaduCompanii / 21 martie 2018

Actualizare Ministerul Economiei a luat măsuri pentru a răspunde revendicărilor sindicaliştilor

Ministerul Economiei a luat măsuri pentru a răspunde revendicărilor sindicaliştilor prin acte normative care urmează să fie promovate în perioada următoare, astfel încât fondurile pentru plata nucleului industriei de apărare să ajungă la salariaţi cât se poate de repede, în timp util pentru Sărbătorile de Paşte, ne-a transmis Biroul de Presă al Ministerului Economiei.

-------

Sindicaliştii din domeniul industriei de apărare din ţara noastră avertizează că vor desfăşura o acţiune de protest în faţa Guvernului în data de 4 aprilie, dacă nu vor avea parte de o întâlnire cu ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, până atunci, pentru a rezolva problemele existente în sector.

Iulian Iancu: "Factura la energie a Uniunii Europene se ridică la 1,11 miliarde de euro pe zi, adică cea mai scumpă factură la energie din lume".

IULIAN IANCU: "Într-un singur an, avem o creştere a preţului la gaze naturale cu peste 48% şi la energie electrică cu peste 40%"

Companii / 21 martie 2018

Ţara noastră are o performanţă negativă fără precedent la nivel mondial în legătură cu preţul facturilor la energie electrică şi gaze naturale, cu majorări de peste 40%, respectiv 48%, într-un singur an, a afirmat, ieri, preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu, într-o conferinţă de specialitate, potrivit Agerpres.

Criza apei, o realitate dramatică

Criza apei, o realitate dramatică

Octavian DanMiscellanea / 21 martie 2018

Cele mai negre previziuni legate de o criză a apei încep să se confirme. Până în 2050 circa cinci miliarde de oameni vor trăi în zone cu acces redus la apă se notează într-un raport dat publicităţii la începutul acestei săptămâni de către Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU).

"Michelin" oferă 1,7 miliarde dolari pentru "Fenner" Marea Britanie

"Michelin" oferă 1,7 miliarde dolari pentru "Fenner" Marea Britanie

Alina VasiescuInternaţional / 21 martie 2018

Producătorul francez de anvelope "Michelin" intenţionează să cumpere o companie britanică de inginerie, "Fenner" Plc, pentru 1,2 miliarde de lire sterline (1,7 miliarde de dolari), astfel încât să poată servi mai bine companiile miniere şi să beneficieze de redresarea industriei de profil, anunţă Reuters.

Neo-ceauşismul de piaţă

Cornel CodiţăEditorial / 21 martie 2018

Cornel Codiţă

Am să încep, totuşi, cu chestiunea logicii. Despre cea clasică este vorba, desigur. În România, cel puţin, mai are doar un pas pînă să fie scoasă oficial, legal, în afara legii! Cum, de ce? Din respect pentru democraţie. Şi, desigur, pentru suve­ranitate!

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
"Ryanair" se extinde în Germania şi Austria

"Ryanair" se extinde în Germania şi Austria

Internaţional / 21 martie 2018

"Ryanair", cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, intenţionează să achiziţioneze o participaţie la noul operator aerian "Laudamotion", ajutându-l pe Niki Lauda să aibă succes cu noul lui proiect şi extinzându-şi,...

MACRO NEWSLETTER-21 Martie 2018

MACRO NEWSLETTER-21 Martie 2018

Internaţional / 21 martie 2018

Indicele ZEW al încrederii investitorilor în economia Germaniei a înregistrat o scădere majoră în luna martie 2018, cu 12,7 puncte, până la 5,1, cel mai redus nivel din ultimele 17 luni. Indicele situaţiei curente a scăzut cu 1,6 puncte, până la...

 Rulajul scade la 46 de milioane de lei

BVB  Rulajul scade la 46 de milioane de lei

A. I.Piaţa de Capital / 21 martie 2018

Volumul înregistrat în cea de-a doua şedinţă de tranzacţionare a săptămânii a scăzut la 46,24 milioane de lei (9,91 milioane de euro), sub cel din şedinţa anterioară, de aproape 55 de milioane de lei.

Majoritatea indicilor au închis în scădere,...

INS: Importurile de petrol, în creştere

F.A.Macroeconomie / 21 martie 2018

Ţara noastră a importat, în ianuarie 2018, o cantitate de ţiţei de 722.000 tone echivalent petrol (tep), cu 7.900 tep (1,1%) mai mare faţă de cea importată în perioada similară din 2017, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo