ZIARUL BURSA

12 iulie 2018
Ediţia din 19.10.2024
Datoriile globale - vedere în balon

Datoriile globale - vedere în balon

MAKEMacroeconomie / 12 iulie 2018

MAKE

Datoria planetară a crescut la 247 de trilioane de dolari în primul trimestru din 2018, în creştere cu 11,1% faţă de perioada similară din 2017, conform unei analize publicate de Institutul Internaţional pentru Finanţe (IIF), cel mai mare grup de lobby al sectorului financiar, transmite Reuters, reluat de Agerpres.

Cititorii BURSA (ca niciunii alţii) trebuie avertizaţi că datele comunicate nu pot avea acurateţe şi că au doar o funcţie expresivă, chiar dacă parvin de la una dintre sursele de informaţii dintre cele mai serioase.

Nimeni în lume nu deţine cifrele corecte ale datoriei globale, un fapt recunoscut şi de Fondul Monetar Internaţional, care în anii din urmă, a motivat ignoranţa aceasta, invocând faptul că nu toate statele lumii sunt membre FMI (de fapt, din 195 de state recunoscute, 189 sunt membre FMI, deci nu-i cine ştie ce diferenţă, dar, pentru contabili contează!), că nu toate raportează datele şi mai ales că unele şi altele calculează datoriile în moduri diferite.

"România nu s-a integrat încă în UE"

FOSTUL NEGOCIATOR ŞEF PENTRU ADERAREA LA UE, VASILE PUŞCAŞ:  "România nu s-a integrat încă în UE"

George MarinescuPolitică / 12 iulie 2018

Vasile Puşcaş: "Poate avem politicieni de clasa a treia, dar nu suntem membri de clasa a doua. România are încă un potenţial puternic" 

Vasile Puşcaş, cel care a deţinut, în perioada 2000-2004, în timpul cabinetului Adrian Năstase, funcţia de negociator şef al României pentru aderarea la Uniunea Europeană, a criticat modul în care guvernele care s-au succedat la conducerea ţării au înţeles să imple­menteze politicile UE.

"Nu există motive ca SIF-urile să crească, până în septembrie"

DRAGOŞ MESAROŞ, GOLDRING: "Nu există motive ca SIF-urile să crească, până în septembrie"

Andrei Iacomi Piaţa de Capital / 12 iulie 2018

Nu există motive ca, până la începutul lunii septembrie, când se apropie datele de înregistrare pentru dividende, preţurile acţiunilor societăţilor de investiţii financiare (SIF-uri) să se aprecieze, ne-a declarat Dragoş Mesaroş, director de tranzacţionare în cadrul societăţii de brokeraj Goldring, în contextul în care, în prima parte a anului, toate cele cinci SIF-uri au suferit scăderi ale cotaţiilor.

IFC - cel mai mare investitor în obligaţiunile Banca Transilvania

CU O SUBSCRIERE DE 120 DE MILIOANE DE EURO, IFC - cel mai mare investitor în obligaţiunile Banca Transilvania

A.I.Piaţa de Capital / 12 iulie 2018

Manuel Reyes Retana, IFC: "Sperăm că această tranzacţie va deschide calea şi altor emisiuni care vor contribui la consolidarea pieţelor de capital din România" 

International Finance Corporation (IFC) a subscris 120 de milioane de euro în obligaţiunile Băncii Transilvania (BT), devenind astfel investitorul principal în emisiunea de titluri lansată, recent, de instituţia de credit din Cluj, arată un comunicat al IFC.

Balcanii şi Marea Neagră, pe agenda NATO

G.M.Politică / 12 iulie 2018

Agenda celui de-al 29-lea summit al NATO care a debutat, ieri, la Bruxelles este dedicată rezolvării mai multor probleme ivite între aliaţi. Cea mai spinoasă dintre acestea este alocarea pentru apărare de către ţările europene ale structurii militare a unui procent de 2% din Produsul Intern Brut.

ŞTIINŢĂ Angajaţii, evaluaţi cu ajutorul inteligenţei artificiale

O.D.Companii / 12 iulie 2018

Relaţia angajator - angajat poate ajunge la un alt nivel, lucrurile putând fi evaluate foarte corect încă din faza interviului. IBM a pus la punct un sistem prin care încearcă să prevadă, cu ajutorul inteligenţei artificiale, performanţă profesională viitoare a propriilor angajaţi.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Creştere de 0,31% pentru BET-FI

BVB Creştere de 0,31% pentru BET-FI

A.I.Piaţa de Capital / 12 iulie 2018

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat un volum de tranzacţionare de 64,27 milioane de lei, în şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii, peste cel din şedinţa anterioară, de 24,69 milioane de lei.

India a devenit al 69-lea acţionar al BERD

India a devenit al 69-lea acţionar al BERD

Internaţional / 12 iulie 2018

India s-a alăturat Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi a devenit al 69-lea acţionar, ceea ce deschide calea pentru mai multe investiţii în comun cu companiile din India în regiunea de activitate a BERD, a informat...

Kövesi, între Sibiu şi Ministerul Public

G.M.Politică / 12 iulie 2018

După revocarea din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi se va întoarce la DIICOT Sibiu. Cel puţin aşa a anunţat, ieri, Secţia pentru Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Conform...

Altfel de coaching pentru antreprenori

OPINII Altfel de coaching pentru antreprenori

Aurelia Dinu BURSA Train / 12 iulie 2018

Care sunt principalele atuuri ale unui antreprenor care a trecut cu succes prin etapa transformativă de coaching? Care sunt avantajele competitive pe care le va dobândi acesta şi care sunt beneficiile organizaţiei pe care o conduce?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo