ZIARUL BURSA

14 aprilie 2021
Ediţia din 15.08.2024
Pandemia a pus o frână, scurtă, migraţiei

Pandemia a pus o frână, scurtă, migraţiei

Octavian DanMiscellanea / 14 aprilie 2021

Telemunca scade mobilitatea "calificaţilor" OECD consideră migraţia pozitivă Copiii emigranţilor, cei mai afectaţi de criza sanitară Sezonierii, primii care au revenit în străinătate Suntem "campioni europeni" la plecat de acasă A revenit presiunea de la graniţa turco-greacă  

Pandemia a dat peste cap vieţile oamenilor de pe întreaga planetă. O mare nenorocire, globală, s-a suprapus peste multe altele mai "mici", locale/ personale. Criza sanitară a influenţat multe domenii de activitate şi şi-a pus amprenta şi asupra fenomenului migraţiei. La jumătatea anului 2020, rata migraţiei se redusese la jumătate.

"UE să accelereze instalarea de staţii de încărcare dacă doreşte o revoluţie în electromobilitate"

CURTEA DE CONTURI EUROPEANĂ: "UE să accelereze instalarea de staţii de încărcare dacă doreşte o revoluţie în electromobilitate"

M.G.Internaţional / 14 aprilie 2021

Uniunea Europeană are o ţintă de 1 milion de staţii de încărcare până în 2025, potrivit Green Deal În prezent, în UE, sunt instalate circa 250.000 de staţii 

Uniunea Europeană trebuie să accelereze ritmul de instalare a infrastructurii de încărcare dacă doreşte o "adevărată revoluţie în domeniul electromobilităţii", este concluzia unui raport al Curţii Europene de Conturi publicat şi prezentat ieri în cadrul unei conferinţe de presă.

Mega-afacerile au dus fuziunile şi achiziţiile mondiale la cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani

RAPORT WHITE & CASE PENTRU TRIMESTRUL ÎNTÂI Mega-afacerile au dus fuziunile şi achiziţiile mondiale la cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani

A.V.Internaţional / 14 aprilie 2021

Restricţiile impuse de pandemia de Covid-19 nu au diminuat apetitul pentru tranzacţiile derulate la nivel mondial în primul trimestru al anului 2021, când valoarea fuziunilor şi achiziţiilor s-a dublat faţă de acelaşi interval din 2020, ajungând la 1,2 trilioane de dolari - cel mai ridicat nivel din oricare prim trimestru din 2006 până acum, potrivit unui raport al casei internaţionale de avocatură White & Case LLP, preluat de lexology.com.

Confederaţiile sindicale cer demisia Guvernului Cîţu

Confederaţiile sindicale cer demisia Guvernului Cîţu

I.Ghe.Politică / 14 aprilie 2021

Organizaţiile sindicale reprezentative la nivel naţional - Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA, Blocul Naţional Sindical, Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România-Frăţia, Confederaţia Sindicatelor Democratice din România, Confederaţia Sindicală Naţională Meridian organizează, astăzi, simultan acţiuni de protest în intervalul orar 11.00 - 13.00, în Piaţa Victoriei.

Sursa foto: arf.gov.ro

PROTESTE Ceferiştii, nemulţumiţi de (in)activitatea ARF

George MarinescuPolitică / 14 aprilie 2021

Reprezentanţii lucrătorilor feroviari vor picheta din nou, astăzi, sediul Guvernului, în intervalul orar 11:00-13:00. Ei sunt nemulţumiţi de faptul că aplicarea legii statutului personalului feroviar a fost amânată până anul viitor, că Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) nu a reuşit să finalizeze nicio licitaţie privind achiziţia de material rulant, că instituţiile publice cu atribuţii nu se implică în mod real în modernizarea şi reabilitarea infrastructurii feroviare din ţara noastră, deşi mai sunt doar doi ani până când piaţa de transport feroviar de persoane va fi liberalizată în totalitate.

Deficitul de cont curent al României a explodat în primele luni ale lui 2021

CREŞTERE ANUALĂ DE 277%, ÎN PRIMELE DOUĂ LUNI DIN 2021 FAŢĂ DE ACEEAŞI PERIOADĂ A ANULUI TRECUT Deficitul de cont curent al României a explodat în primele luni ale lui 2021

Mihai GongoroiMacroeconomie / 14 aprilie 2021

Inflaţia decelerează în martie, producţia industrială continuă evoluţia slabă BCR: "Nu vedem o schimbare a politicii monetare a băncii centrale în următorii doi ani" 

Deficitul contului curent al balanţei de plăţi s-a majorat cu 277,49% în primele două luni ale acestui an, la 1,627 miliarde de euro, comparativ cu cel din perioada similară din 2020, de 431 de milioane de euro, potrivit statisticilor publicate ieri de Banca Naţională a României (BNR).

Insectele transmit Pesta Porcină Africană

STUDIU Insectele transmit Pesta Porcină Africană

O.D.Miscellanea / 14 aprilie 2021

Date importante legate de Pesta Porcină Africană, care "îşi face de cap" în ţara noastră de ani buni, au fost relevate de un studiu de 11 luni efectuat de către Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

Încrederea investitorilor în economia Germaniei a scăzut, în aprilie

Încrederea investitorilor în economia Germaniei a scăzut, în aprilie

Mihai GongoroiMacroeconomie / 14 aprilie 2021

Achim Wambach, preşedintele institutului ZEW: "Preocupările cu privire la un lockdown mai strict au condus la un declin în privinţa aşteptărilor" Investitorii în economia europeană îşi temperează aşteptările, în aprilie 

Indicele ZEW al încrederii investitorilor în economia Germaniei a scăzut în mod neaşteptat în aprilie, pentru prima dată după patru luni consecutive de creştere, la 70,7 puncte de la 76,6 puncte în martie şi 71,2 puncte în februarie, evoluţie ce indică o temperare a aşteptărilor privind evoluţia economiei în perioada următoare, cel mai probabil ca urmare a restricţiilor mai severe implementate în Germania în finalul lunii martie, înainte de Paştele catolic.

"Compania Romgaz este pregătită să finanţeze proiectul Neptun Deep"

ARISTOTEL JUDE, DIRECTOR GENERAL: "Compania Romgaz este pregătită să finanţeze proiectul Neptun Deep"

A.I.Piaţa de Capital / 14 aprilie 2021

Răzvan Popescu: "Luăm în calcul un mix de finanţare, atât din surse proprii, cât şi dintr-un credit sindicalizat şi o emsiune de bond-uri" 

Romgaz este pregătită să asigure, atât din surse proprii cât şi atrase, finanţarea proiectului Neptun Deep, producătorul de gaze naturale având în vedere inclusiv o emisiune de obligaţiuni în acest sens, au spus ieri reprezentanţii companiei într-o conferinţă de presă.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Scăderi pe linie pentru indici

BVB Scăderi pe linie pentru indici

A.I.Piaţa de Capital / 14 aprilie 2021

Rulaj sub media zilnică a anului  

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi în sesiunea de tranzacţionare de ieri, în contrast cu aprecierile din pieţele europene.

Indicele BET, al celor mai lichide şaptesprezece acţiuni...

MACRO NEWSLETTER 14 Aprilie 2021

MACRO NEWSLETTER 14 Aprilie 2021

Macroeconomie / 14 aprilie 2021

Producţia industrială din Franţa şi-a accelerat semnificativ scăderea anuală în februarie 2021, până la 6,6%, de la 0,2% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 4,7%, după o creştere de 3,2% în luna anterioară. Producţia din...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo