ZIARUL BURSA

24 mai 2021
Ediţia din 15.08.2024
Bursa din Hong Kong creşte cerinţa de profit pentru companiile care se listează

Bursa din Hong Kong creşte cerinţa de profit pentru companiile care se listează

A.V.Internaţional / 24 mai 2021

Cerinţa a fost majorată cu 60% după ce brokerii, bancherii, contabilii şi avocaţii s-au opus propunerii iniţiale de dublare, chiar triplare a acesteia Majorarea este prima din ultimii 27 de ani HKEX are o nouă conducere începând de astăzi 

Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd. (HKEX), operatorul Bursei din Hong Kong, a decis, recent, să majoreze cu 60%, de anul viitor, cerinţa de profit pentru companiile care doresc să se listeze pe piaţa sa principală, anunţă Bloomberg, menţionând că oficialii bursei au renunţat, astfel, la propunerea iniţială de dublare sau chiar triplare a cerinţei, din cauza opoziţiei mai multor părţi care au avertizat că majorarea ar fi excesivă.

Achiziţiile din pandemie, trimise de Curtea de Conturi la DNA

Achiziţiile din pandemie, trimise de Curtea de Conturi la DNA

I.Ghe.Politică / 24 mai 2021

Curtea de Conturi a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie privind săvârşirea mai mult infracţiuni în cadrul procedurilor de achiziţie făcute anul trecut, în plină pandemie de Covid-19, de Ministerul Sănătăţii condus de liberalul Nelu Tătaru şi de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, aflat în subordinea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, condus de Raed Arafat.

Situaţia românilor din Marea Britanie, pe agenda Consiliului European

I.Ghe.Politică / 24 mai 2021

Problema taxelor diferenţiate pentru dreptul de muncă aplicate cetăţenilor români va fi ridicată de preşedintele Klaus Iohannis în faţa omologilor săi din Uniunea Europeană, cu prilejul participării, azi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European. Referitor la tratamentul diferenţiat aplicat de autorităţile britanice cetăţenilor europeni referitor la taxele pentru vizele de muncă, Klaus Iohannis doreşte ca statele membre şi instituţiile europene să facă demersuri susţinute pentru a convinge autorităţile britanice să aplice un tratament nediscriminatoriu faţă de toţi cetăţenii Uniunii Europene, se arată într-un comunicat de presă emis de Administraţia Prezidenţială.

DEUTSCHE BANK: "Bilanţul Fed ar putea ajunge la 40 de trilioane de dolari în 2050"

Mihai GongoroiMacroeconomie / 24 mai 2021

Bilanţul Federal Reserve (Fed) ar putea ajunge la 40 de trilioane de dolari în anul 2050, de la puţin sub 8 trilioane de dolari în prezent, arată într-o analiză economistul Jim Reid de la Deutsche Bank. De notat că datoria Statelor Unite a crescut de la circa puţin sub 10 trilioane de dolari în 2008, la 27 trilioane de dolari în 2021, doar datoria crizei Covid-19 fiind de aproape 7 trilioane de dolari.

Gaură enormă în bugetul fotbalului european

Gaură enormă în bugetul fotbalului european

O.D.Sport / 24 mai 2021

Pandemia a adus şi... sărăcia pentru multe cluburi de fotbal. Pierderile mari s-au înregistrat la cluburile de top, cu bugete uriaşe, dar marile drame s-au produs la echipele mici, multe dintre ele fiind obligate să accepte falimentul.

"Bursa poate să facă pentru noi ceea ce nu poate să facă banca"

ADRIAN COCAN, AGROSERV MĂRIUŢA: "Bursa poate să facă pentru noi ceea ce nu poate să facă banca"

A.I.Piaţa de Capital / 24 mai 2021

"Ne dorim în primul rând să ieşim la export, dar nu dorim să dezvoltăm capacităţi de producţie în alte ţări" 

Bursa oferă posibilităţi de finanţare mult mai bune pentru Agroserv Măriuţa decât cele oferite de sistemul bancar, a spus vineri Adrian Cocan, manager de proiect în cadrul companiei ce deţine brandul Lăptăria cu Caimac, în cadrul evenimentului ce a marcat intrarea la tranzacţionare în piaţa AeRO a acţiunilor emitentului (simbol MILK).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 24 Mai 2021

MACRO NEWSLETTER 24 Mai 2021

Macroeconomie / 24 mai 2021

Activitatea în sectorul privat din Franţa a înregistrat o expansiune peste aşteptări în luna mai 2021, pe fondul creşterii din sectorul serviciilor şi industrial. Indicele agregat al activităţii a crescut până la 57 de puncte, de la 51,6 puncte...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo