ZIARUL BURSA

09 septembrie 2021
Ediţia din 21.11.2024
City Insurance, la un pas de faliment

City Insurance, la un pas de faliment

Andrei IacomiBănci-Asigurări / 9 septembrie 2021

Fondul i3CP nu a virat banii pentru acţiunile companiei subscrise în cadrul majorării de capital Gheorghe Piperea: "În opinia mea, nu există niciun motiv pentru prelungirea administrării speciale a City Insurance şi este nevoie urgentă de ridicarea autorizaţiei de funcţionare" 

Acţionarii City Insurance, liderul pieţei de RCA din ţara noastră, nu au capitalizat compania conform cerinţelor formulate în luna iunie de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), a anunţat ieri supraveghetorul pieţei, care acum poate cere retragerea licenţei companiei şi deschiderea procedurii falimentului.

BCE, posibil să înăsprească politica monetară mai curând decât se anticipează

DACĂ PRESIUNILE INFLAŢIONISTE VOR PERSISTA BCE, posibil să înăsprească politica monetară mai curând decât se anticipează

E.O.Bănci-Asigurări / 9 septembrie 2021

Banca Centrală Europeană (BCE) este posibil să înăsprească politica monetară mai curând decât se aşteaptă mulţi experţi, în condiţiile în care presiunile inflaţioniste se pot dovedi mai persistente, a declarat, ieri, Robert Holzmann, guvernatorul Băncii Naţionale a Austriei şi membru în consiliul guvernatorilor BCE, citat de Reuters.

Energia va continua să împingă inflaţia în sus

TOAMNA MAJORĂRILOR Energia va continua să împingă inflaţia în sus

M.G.Materii Prime / 9 septembrie 2021

Adrian Codirlaşu, vicepreşedintele CFA România: "Inflaţia va continua să crească" 

Institutul Naţional de Statistică (INS) va publica mâine rata inflaţiei pentru luna august, iar analiştii anticipează o nouă accelerare a preţurilor de consum după creşterea la 4,95% din luna iulie. În august au fost noi majorări de preţuri ale carburanţilor, tutunului, transportului urban, energiei electrice şi gazelor naturale. Analiştii BCR estimează o creştere lunară a preţurilor de consum de 0,2% şi o rată anuală de 5,2%, în linie cu previziunile analiştilor chestionaţi de Bloomberg.

ASF dă undă verde ofertei concurente a investitorului Ben Madadi la SIF Muntenia

ASF dă undă verde ofertei concurente a investitorului Ben Madadi la SIF Muntenia

M.G.Piaţa de Capital / 9 septembrie 2021

La sediul ASF se va realiza o licitaţie de preţ, iar oferta cu cel mai mic preţ va fi revocată 

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a avizat ieri oferta concurentă de cumpărare de acţiuni SIF Muntenia (SIF4) a investitorului Ben Madadi, conform deciziilor ASF publicate pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti. Solicitarea de avizare a fost transmisă luni, 30 august, iar oferta lui Madadi vizează 55 de milioane de acţiuni SIF4, echivalentul a 7% din SIF Muntenia. Conform deciziilor, la sediul ASF se va realiza o licitaţie de preţ, iar oferta cu cel mai mic preţ va fi revocată.

"Piaţa FMCG a avut o rată de creştere de peste 11%, în 2020"

"Piaţa FMCG a avut o rată de creştere de peste 11%, în 2020"

A consemnat Emilia OlescuCompanii / 9 septembrie 2021

(Interviu cu Răzvan Bagherea, Director Organizare şi Resurse Umane, Aquila) 

Reporter: Cum aţi trecut prin perioada de pandemie?

Răzvan Bagherea: Ne-am regrupat pentru a face faţă cât mai bine noii realităţi. Nu am întrerupt activitatea nicio clipă, ci ne-am adaptat. Printr-o bună organizare internă şi cu o monitorizare zilnică a întregii situaţii epidemiologice, efectuată de Echipa de Management a Situaţiilor de Criză, am reuşit să implementăm rapid deciziile şi să avem un control al acţiunilor întreprinse, asigurând eficienţa maximă a acestora. Prin specificul activităţii noastre, ne-am aflat în permanenţă în linia întâi, unde am depus toate eforturile pentru livrarea bunurilor esenţiale populaţiei pe toată perioada stării de urgenţă şi ulterior a celei de alertă. Suntem prezenţi în lumea fizică a lanţului de aprovizionare, dar asta nu înseamnă că nu am implementat şi nu continuăm să implementăm soluţii de digitalizare şi tehnologizare.

Reporter: Care a fost strategia pentru a ieşi învingători din aceasta criză?

Pentru reţelele de apă şi canalizare, proiectul de act normativ prevede standardele de cost utilizate pentru proiectele finanţate din fonduri europene. Proiectul de ordin propune astfel un cost standard al reţelelor de apă de cel mult1250 euro pe locuitor, iar pentru reţelele de canalizare de maxim 2500 euro pe locuitor.

Standarde de cost pentru investiţiile din "Anghel Saligny"

I.Ghe.Fonduri Europene / 9 septembrie 2021

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a pus în consultare publică un proiect de ordin prin care vor fi reglementate standardele de cost pe locuitor şi pe kilometru, pentru dezvoltarea şi modernizarea reţelelor de apă, canalizare şi drumuri finanţate prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny".

Pentru reţelele de apă şi canalizare, proiectul de act normativ prevede standardele de cost utilizate pentru proiectele finanţate din fonduri europene. Proiectul de ordin propune astfel un cost standard al reţelelor de apă de cel mult 1250 euro pe locuitor, iar pentru reţelele de canalizare de maxim 2500 euro pe locuitor.

Oamenii de afaceri cer preşedintelui Iohannis stoparea actualei crize politice

G.M.Politică / 9 septembrie 2021

Antreprenorii români sunt îngrijoraţi de actuala criză politică şi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să intervină pentru readucerea stabilităţii şi încrederii în clasa politică şi să pună pe primul loc interesele ţării, se arată într-o scrisoare a Romanian Business Leaders, semnată de peste 200 de oameni de afaceri din ţara noastră. "După un an cu dificultăţi economice nemaiîntâlnite, dar şi după alegerile din 2020, mediul privat şi societatea per ansamblu au sperat la patru ani de linişte politică, în care să ne concentrăm eforturile pe construcţia economică şi pe reformele administrative", se arată în documentul citat.

UDMR vrea îngheţarea preţurilor din energie

UDMR vrea îngheţarea preţurilor din energie

I.Ghe.Politică / 9 septembrie 2021

Liderii UDMR anunţă că susţin soluţia plafonării preţurilor la energie, cerută de cetăţeni şi de mediul de afaceri, ca soluţie temporară la "explozia" facturilor.

"Vă dau o veste extrem de importantă: UDMR a decis şi a spus foarte clar (...) noi suntem perfect de acord cu plafonarea preţului la energie ca o soluţie în momentul de faţă pentru cetăţenii Româ­niei", a declarat senatorul Antal Lorant, la Digi 24.

Klaus Iohannis a consfinţit ieşirea de la guvernare a USRPLUS

DEMISII APROBATE Klaus Iohannis a consfinţit ieşirea de la guvernare a USRPLUS

I.Ghe.Politică / 9 septembrie 2021

Preşedintele Klaus Iohannis a consfinţit, ieri, ieşirea de la guvernare a celor de la USRPLUS şi schimbarea configuraţiei politice a Cabinetului Cîţu, odată cu acceptarea demisiilor lui Dan Barna şi colegilor săi şi numirea unor interimari în fruntea ministerelor ale căror funcţii de miniştri au rămas vacante.

Astfel, Klaus Iohannis a emis decretele prin care a luat act de demisiile lui Dan Barna din funcţia de viceprim-ministru, Cristian Ghinea din funcţia de ministru al investiţiilor şi proiectelor europene, Cătălin Drulă din funcţia de ministru al transporturilor şi infrastructurii, Claudiu Năsui din funcţia de ministru al economiei, antreprenoriatului şi turismului, Ciprian Teleman din funcţia de ministru al cercetării, inovării şi digitalizării şi Ioana Mihăilă din funcţia de ministru al sănătăţii.

Moţiunea de cenzură - momentul adevărului

PLEN REUNIT AL PARLAMENTULUI Moţiunea de cenzură - momentul adevărului

George MarinescuPolitică / 9 septembrie 2021

Plenul reunit al Parlamentului a fost convocat astăzi, pentru ora 16, pentru prezentarea moţiunii de cenzură intitulată "Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi! Florin Cîţu trebuie să plece!", introdusă de senatorii şi deputaţii USRPLUS şi AUR.

Plenul a fost convocat, ieri, de către preşedinţii celor două Camere, Anca Dragu şi Ludovic Orban, "în conformitate cu art. 14 alin.(1) şi având în vedere prevederile art. 94 din Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului", chiar dacă Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, deşi au fost convocate în datele de 3, 4, 6 şi 7 septembrie în vederea stabilirii calendarului dezbaterii moţiunii de cenzură, nu au putut stabili acest lucru din cauza lipsei cvorumului de şedinţă.

Din păcate, cu excepţia probabil a preşedintelul Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban şi a susţinătorilor săi pentru şefia PNL, ceilalţi parlamentari liberali nu vor participa la şedinţa de plen de astăzi, ca urmare a deciziei de ieri a Biroului Politic Naţional al PNL, care a stabilit că parlamentarii liberali nu pot face demersuri pentru dărâmarea propriului guvern şi nu pot participa la plenul reunit pentru dezbaterea moţiunii USR PLUS până la verificarea legalităţii semnăturilor de pe documentul respectiv.

FINAL ÎN DOSARUL AUTOSTRĂZII NĂDLAC-ARAD Nelu Iordache, condamnat definitiv la 11 ani şi 9 luni de închisoare

I.Ghe.Anticorupţie / 9 septembrie 2021

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat, ieri, definitiv, pe omul de afaceri Nelu Iordache la 11 ani şi 9 luni de închisoare în dosarul autostrăzii Nădlac - Arad. Decizia definitivă a fost dată, după ce antreior Iordache fusese condamnat şi de instanţa de fond, Tribunalul Bucureşti, la 6 ani şi 3 luni de închisoare cu executare pentru mai multe infracţiuni, printre care şi fraude cu fonduri europene, în calitate de administrator al societăţii SC Romstrade SRL.

"Imunizarea cu a treia doză de vaccin anti-Covid, începând cu luna octombrie"

ANDREI BACIU, SECRETAR DE STAT: "Imunizarea cu a treia doză de vaccin anti-Covid, începând cu luna octombrie"

G.M.Miscellanea / 9 septembrie 2021

Ministerul Sănătăţii a făcut toate demersurile să fie pregătit pentru demararea imunizării cu a treia doză a vaccinului anti-Covid, a declarat, ieri, secretarul de stat Andrei Baciu, cu prilejul prezenţei sale la prezentarea studiului de fezabilitate al spitalului ce va fi construit pe bulevardul Timişoara, conform Agerpres.

"Ne aşteptăm ca Agenţia Europeană a Medicamentului să emită o recomandare în acest sens undeva la mijlocul lunii septembrie. Imediat ce va emite această recomandare, noi o să demarăm; va fi probabil undeva în octombrie. Noi am făcut toate demersurile necesare atât din punct de vedere tehnic, cât şi din punct de vedere organizatoric, încât să fim pregătiţi în momentul în care avem această recomandare să putem să o aplicăm în România imediat", a spus Andrei Baciu.

Bursele europene continuă să scadă, înaintea reuniunii BCE

BURSELE LUMII Bursele europene continuă să scadă, înaintea reuniunii BCE

A.V.Internaţional / 9 septembrie 2021

Pieţele din Europa au scăzut şi ieri, investitorii aştepând reuniunea de politică monetară de astăzi a Băncii Centrale Europene (BCE).

Euronext Paris

- Titlurile companiei franceze de utilităţi Veolia Environnement SA au coborât cu 0,3%, la 29,28 euro la ora locală 16.45, cele ale Suez Environnement SA au urcat cu 0,03%, la 19,62 euro. Cele două societăţi vor cere în această lună acordul UE pentru fuziunea lor, prin care vor să creeze o companie naţională capabilă să concureze mai bine cu rivalii chinezi, potrivit unor surse citate de Reuters.

- Acţiunile companiei auto Renault SA au scăzut cu 0,8%, la 29,49 euro la ora 16.47. Directorul general al Renault, Luca de Meo, exclude o fuziune cu partenerul japonez Nissan, la care Renault este cel mai mare acţionar.

Creşteri uşoare pentru indici

BVB Creşteri uşoare pentru indici

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 9 septembrie 2021

Salt de 19,23% pentru acţiunile SIF4, după ce ASF a avizat oferta concurentă a investitorului Ben Madadi la SIF Muntenia, pentru preţul de 1,6 lei Evaluare de 24,1 milioane de lei pentru Adiss, după prima zi la bursă, cu 5,3% sub cea conferită de preţul din plasament  

Indicii generali ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri uşoare în şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii, într-un climat internaţional nefavorabil pieţelor de acţiuni.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de la bursa noastră, a urcat cu 0,59%, la 1.089,89 de puncte, în timp ce indicele energetic BET-NG s-a apreciat cu 0,19%, până la 792,15 puncte.

Ieri, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat oferta concurentă de cumpărare de acţiuni SIF Muntenia (SIF4) a investitorului Ben Madadi, pentru 55 milioane de titluri SIF4, echivalentul a 7% din societate, la preţul unitar de 1,6 lei. Spre deosebire, oferta societăţii de investiţii financiare ţinteşte răscumpărarea a 20,6 milioane de acţiuni, la preţul de 1,3 lei/titlu.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 9 septembrie 2021

MACRO NEWSLETTER 9 septembrie 2021

Macroeconomie / 9 septembrie 2021

Preţurile de consum din Ungaria şi-au accelerat creşterea anuală în august 2021, până la 4,9%, de la 4,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după un avans de 0,5% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat...

PIAŢA VALUTARĂ Euro a coborât la 4,9479 lei

Julia PandiBănci-Asigurări / 9 septembrie 2021

Euro a scăzut, ieri, cu 0,09 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9479 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:15, un euro era tranzacţionat la 1,1815 dolari, în depreciere cu 0,19%...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo