ZIARUL BURSA

07 octombrie 2021
Ediţia din 19.10.2024
Colaj de MAKE

Ideea intrării SUA în incapacitate de plată - vehiculată chiar de Casa Albă

M.G.Internaţional / 7 octombrie 2021

Janet Yellen: "Mă aştept ca intrarea în incapacitate de plată să provoace o recesiune; riscăm intrarea în recesiune dacă Congresul nu majorează limita de îndatorare" Joe Biden a cerut Congresului să majoreze limita de îndatorare şi să evite apropierea de "tulburări economice aproape sigure" Analiştii: Intrarea într-o incapacitate de plată a SUA va avea efecte devastatoare asupra economiei globale 

Statele Unite ale Americii (SUA) ar putea intra într-o criză de proporţii care ar avea consecinţe devastatoare pentru încrederea în dolar, stabilitatea pieţelor financiare şi pentru economia globală, spun analiştii consultaţi de ziarul BURSA, cu privire la situaţia în care se află SUA din punct de vedere al îndatorării sale publice.

Transportul rutier, căpuşat de secretarul de stat Sandor Gabor

RAPORT MINISTERUL TRANSPORTURILOR: Transportul rutier, căpuşat de secretarul de stat Sandor Gabor

George MarinescuAnticorupţie / 7 octombrie 2021

Actualizare - Dan Vîlceanu, ministrul interimar demis al Transporturilor, a semnat astăzi ordinul prin care îi redă atribuţiile secretarului de stat Sandor Gabor cu privire la activitatea Autorităţii Rutiere Române, Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier şi Registrului Auto Român. Decizia ministrului interimar Vîlceanu sfidează practic raportul întocmit de Direcţia Corp Control din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, raport pe care, conform surselor noastre, înaltul oficial nu a avut curiozitatea să îl citească.

---

Transmiterea bazei de date de la Autoritatea Rutieră Română pe adresa personală a secretarului de stat Sandor Gabor, adresă de e-mail ce aparţine IFPTR Miercurea Ciuc, este ilegală şi de aceea trebuie sesizate organele de cercetare penală, afirmă inspectorii Corpului de Control din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii în raportul trimis în 29 iunie 2021 fostului ministru Cătălin Drulă, ignorat de acesta, şi transmis spre decizie ministrului interimar Dan Vîlceanu.

Pandora Papers

Ian DeaconInternaţional / 7 octombrie 2021

Ian Deacon

Politicienii şi bogaţii scutind taxele - e cineva surprins?

La început am avut Panama Papers, acum avem Pandora Papers.

Ce sunt Pandora Papers ?

Transportul containerizat nu va reveni la normal mai devreme de finele lui 2022

SEA-INTELLIGENCE TRAGE UN SEMNAL DE ALARMĂ Transportul containerizat nu va reveni la normal mai devreme de finele lui 2022

V.R.Internaţional / 7 octombrie 2021

O proporţie de 12,5% din capacitatea mondială de transport maritim containerizat este afectată de întârzieri, faţă de 11,3% în februarie, respectiv 8,38% în aprilie, conform analiştilor companiei daneze de consultanţă Sea-Intelligence, care avertizează că este posibil ca situaţia să nu revină la normal mai devreme de sfârşitul anului viitor.

Filmele de la Cannes ajung la Bucureşti

Filmele de la Cannes ajung la Bucureşti

O.D.Cultură / 7 octombrie 2021

Cinefilii au un motiv de satisfacţie, printre multiplele insatisfacţii provocate de pandemie. Festivalul "Les Films de Cannes a Bucarest", ajuns la ediţia a XII-a, se va desfăşura indoors, outdoors şi online în perioada 22 - 31 octombrie cu respectarea măsurilor sanitare în vigoare.

Sursa foto: frf.ro

GERMANIA - ROMÂNIA Nimic de pierdut

O.D.Sport / 7 octombrie 2021

Partida pe care tricolorii o vor disputa, mâine, împotriva Germaniei este una specială pe care echipa noastră o abordează fără niciun fel de presiune.

Renate Weber

AVOCATUL POPORULUI: Suspendarea temporară a intervenţiilor chirurgicale, doar prin lege aprobată de Parlament

I.Ghe.Politică / 7 octombrie 2021

Suspendarea temporară a internării persoanelor pentru intervenţiile chirurgicale şi pentru alte tratamente şi investigaţii care nu reprezintă urgenţe nu se poate realiza decât printr-un act normativ (lege) aprobat de Parlament, şi în niciun caz prin ordin al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sau al ministrului sănătăţii, se arată într-un comunicat de presă remis, ieri, de Avocatul Poporului, instituţie condusă de Renate Weber.

ANOFM: peste 22.000 de locuri de muncă sunt vacante

ANOFM: peste 22.000 de locuri de muncă sunt vacante

O.D.Miscellanea / 7 octombrie 2021

Piaţa muncii din ţara noastră încă se reaşează după ce pandemia a bulversat-o destul de puternic. Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 22.257 locuri de muncă la nivel naţional.

"Pentru stăvilirea preţurilor avem nevoie de un guvern cu puteri depline"

DAN SUCIU, BNR: "Pentru stăvilirea preţurilor avem nevoie de un guvern cu puteri depline"

M.G.Bănci-Asigurări / 7 octombrie 2021

Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR: "Am decis să folosim principalul nostru instrument pentru că am sesizat o anumită tendinţă de creştere dincolo de preţurile energetice"  

Banca Naţională a României (BNR) a decis să folosează principalul instrument de temperare a presiunilor inflaţioniste, majorând dobânda de politică monetară, în încercarea de a tempera creşterea preţurilor, altele decât cele energetice pe care BNR nu le poate influenţa prin instrumentarul pe care îl are la dispozitie, a declarat, ieri, într-o intervenţie la Digi24, purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu.

Acţionarii Romgaz au aprobat numirea Ernst & Young ca auditor al companiei

Acţionarii Romgaz au aprobat numirea Ernst & Young ca auditor al companiei

A.I.Companii / 7 octombrie 2021

Acţionarii Romgaz (SNG) au aprobat, în adunarea de ieri, numirea Ernst & Young Assurance Services SRL în calitate de auditor financiar al companiei, pentru o durată minimă de trei ani, respectiv 2021 - 2023, după cum reiese din raportul producătorului de gaze naturale postat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Temeri pe pieţele acţiunilor

BURSELE LUMII Temeri pe pieţele acţiunilor

A.V.Internaţional / 7 octombrie 2021

Pieţele din Europa au urmat un curs negativ ieri, pe fondul avansului randamentelor obligaţiunilor americane. În plus, în regiune persistă temerile de inflaţie.

London Stock Exchange

- Acţiunile producătorului britanic de ţigarete Imperial Tobacco Plc au coborât cu 3,6%, la 1.496,90 pence la ora locală 14.28, în pofida faptului că acesta a dat asigurări că este în grafic pentru atingerea ţintelor de creştere a profitului.

Indicii fac un nou pas înainte

BVB Indicii fac un nou pas înainte

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 7 octombrie 2021

Scădere de 6,58% pentru acţiunile Air Claim, ce ajung la un nou minim istoric, după ce compania a venit cu unele lămuriri privind rezultatele pentru primele şase luni Air Claim a făcut o investiţie imobiliară cu o parte din banii încasaţi la majorarea de capital ce a precedat listarea  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au ignorat scăderile din pieţele europene şi au încheiat sesiunea de tranzacţionare de ieri în creştere, ce-i drept în condiţiile unui rulaj relativ redus.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 7 octombrie 2021

MACRO NEWSLETTER 7 octombrie 2021

Macroeconomie / 7 octombrie 2021

Comenzile industriale noi din Germania şi-au temperat creşterea anuală în august 2021, până la 11,7%, de la 26,1% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare masive, de 7,7%, cea mai mare din aprilie 2020, după un avans de 4,9% în luna...

Euro s-a depreciat la 4,9483 lei

PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a depreciat la 4,9483 lei

Gabriela BucătaruBănci-Asigurări / 7 octombrie 2021

Euro a scăzut, ieri, cu 0,02 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9483 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:30, un euro era tranzacţionat la 1,1545 dolari, în depreciere cu 0,44%...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo