ZIARUL BURSA

02 decembrie 2021
Ediţia din 15.08.2024
Bogdan Drăgoi răbufneşte instigând la discriminare etnică, în Adunarea generală a acţionarilor; el riscă de la 6 luni la 3 ani de închisoare sau amendă

CLIP AUDIO - EXCLUSIVITATE Bogdan Drăgoi răbufneşte instigând la discriminare etnică, în Adunarea generală a acţionarilor; el riscă de la 6 luni la 3 ani de închisoare sau amendă

Florian GoldsteinPiaţa de Capital / 2 decembrie 2021

Bogdan Drăgoi nu şi-a putut reprima ura, care i-a răbufnit joia trecută (25 noiembrie 2021), în mijlocul Adunării generale a acţionarilor SIF Banat Crişana desfăşurată la sediul din Arad, pe care o prezida în calitate de preşedinte-director general, unde a instigat la discriminare etnică:

Omicron şi dilemele investitorilor

Ben MadadiPiaţa de Capital / 2 decembrie 2021

 Ben Madadi

Să ţii cash sau banii în obligaţiuni cu randamente mici reprezintă în continuare o greşeală  

Este oare momentul să dezinvestim din acţiuni, în contextul în care infamul Omicron îşi pregăteşte atacul biologic? Este o întrebare foarte presantă a momentului, mai ales că mulţi investitori stau pe profituri frumoase.

Dar dacă vinzi acţiunile ce faci cu banii?

Pe podiumul producătorilor europeni

SUPLIMENT TABAC Pe podiumul producătorilor europeni

Emilia OlescuCompanii / 2 decembrie 2021

Emilia Olescu

Nu multe industrii ne oferă şansa să fim în top trei ţări europene la producţie. România se află, de ceva ani, pe podiumul producătorilor europeni de ţigarete, ocupând locul al treilea, după Germania şi Polonia.

Uniţi în simţiri, dezbinaţi în cuget

ZIUA NAŢIONALĂ, PE AXA BUCUREŞTI-ALBA IULIA Uniţi în simţiri, dezbinaţi în cuget

George MarinescuPolitică / 2 decembrie 2021

Ziua Naţională a României a reprezentat, ieri, încă un prilej să constatăm că politicienii români sunt rupţi de popor, că discursurile membrilor coaliţiei de guvernare şi ai politicienilor din opoziţie nu sunt decât nişte lozinci menite să satisfacă orgoliile masei de manevră a fiecărui partid politic, că, deşi uniţi în simţiri, mai-marii zilei sunt dezbinaţi în cuget.

Ultima emisiune de obligaţiuni Libra intră la tranzacţionare la BVB

ÎNCEPÂND DE MÂINE Ultima emisiune de obligaţiuni Libra intră la tranzacţionare la BVB

A.I.Piaţa de Capital / 2 decembrie 2021

Titlurile au o dobândă de 4,25% pe an şi scadenţa în septembrie 2028  

Ultima emisiune de obligaţiuni Libra Internet Bank, în valoare de 40 de milioane de euro, va intra la tranzacţionare începând de mâine, în Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), sub simbolul LIBRA28E, conform unui anunţ al operatorului pieţei noastre de capital.

Actorul de stand-up comedy care joacă în prezent rolul real de preşedinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat cu toată seriozitatea că a dejucat o lovitură de stat care era pregătită pentru 1-2 decembrie.

Ucraina: un nod geopolitic redutabil

Petru RomoşanEditorial / 2 decembrie 2021

În nord-estul României (şi al Basarabiei româneşti), în Ucraina se întâmplă lucruri din ce în ce mai grave, care merită să fie urmărite îndeaproape. Actorul de stand-up comedy care joacă în prezent rolul real de preşedinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat cu toată seriozitatea că a dejucat o lovitură de stat care era pregătită pentru 1-2 decembrie, lovitură de stat în care ar fi fost implicaţi fostul patron al antrenorului Mircea Lucescu şi al clubului Şahtior Doneţk, miliardarul Rinat Ahmetov (15 miliarde de dolari, după Forbes - cărbune, siderurgie, fotbal etc.), Rusia şi, bineînţeles, Vladimir Putin. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a negat orice amestec al Rusiei într-o asemenea aventură.

Daniel Cuevas, Director General Philip Morris România

SUPLIMENT TABAC "Suntem angajaţi 100% în construirea unui viitor fără fum"

Companii / 2 decembrie 2021

Cu aproape 500 de milioane investiţi începând din 2017 şi investiţii suplimentare de peste 100 de milioane de dolari în perioada 2022-2023, fabrica din Otopeni se află în centrul strategiei companiei de a construi un viitor fără fum Daniel Cuevas: "Un profil de risc scăzut [al produsului din tutun] ar trebui să determine o reglementare diferenţiată, inclusiv din punct de vedere fiscal" 

(Interviu cu Daniel Cuevas, Director General Philip Morris România)

Reporter: Cum a evoluat industria tutunul în ultima perioadă, de pandemie şi schimbări care ne-au obligat la digitalizare mai rapid decât ne-am fi aşteptat?

Ileana Dumitru, Director Juridic şi Relaţii Publice al Ariei Europa Centrală şi de Sud în cadrul BAT

SUPLIMENT TABAC "Digitalizarea - esenţială pentru a răspunde nevoilor consumatorilor"

Companii / 2 decembrie 2021

(Interviu cu Ileana Dumitru, Director Juridic şi Relaţii Publice al Ariei Europa Centrală şi de Sud în cadrul BAT) 

Reporter: La mai bine de un an şi jumătate de pandemie şi în contextul unei digitalizări forţate, care ne obligă să ne îndreptăm către servicii şi produse de tip smart, unde se situează indus­tria tutunului? Cum a evoluat aceasta în ultima perioadă?

Peste 13 miliarde lei - încasările ANAF din accizele la produsele din tutun

SUPLIMENT TABAC / ÎN PRIMELE ZECE LUNI ALE ANULUI ÎN CURS Peste 13 miliarde lei - încasările ANAF din accizele la produsele din tutun

Companii / 2 decembrie 2021

Mai mult de 14,3 miliarde lei - încasările din accizele la produsele din tutun, în 2020 

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) au confiscat 11,7 milioane de ţigarete, în perioada ianuarie - septembrie 2021, după cum ne-au transmis reprezentanţii instituţiei, în condiţiile în care, potrivit studiului elaborat de compania Novel Research, media anuală a consumului de ţigarete provenite din contrabandă, în anul 2020, a fost de 9,2% din consumul total, cu 4,7 pp mai mică decât în anul 2019 şi cea mai scăzută din ultimii 12 ani, iar în luna septembrie 2021, nivelul pieţei negre a ţigaretelor a fost de 8,3% din totalul consumului, cu 0,6 p.p. mai mult faţă de cel din iulie.

Poliţiştii de frontieră au reţinut aproape 2,5 milioane pachete de ţigări, în valoare de peste 31 milioane lei

SUPLIMENT TABAC / ÎN PERIOADA IANUARIE-SEPTEMBRIE Poliţiştii de frontieră au reţinut aproape 2,5 milioane pachete de ţigări, în valoare de peste 31 milioane lei

Companii / 2 decembrie 2021

Traficul cu ţigări de contrabandă continuă să reprezinte una dintre principalele manifes­tări ale infracţionalităţii la graniţele României, fenomen care are ramificaţii la nivelul întregii ţări, aşa cum rezultă din analiza fenomenelor infracţionale transfrontaliere înregistrate la nivelul frontierei dintre România şi ţările vecine, subliniază reprezentanţii Inspectoratului Genral al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Preţul IPO-ului Bursei saudite, la limita superioară a intervalului ţintit

Preţul IPO-ului Bursei saudite, la limita superioară a intervalului ţintit

A.V.Piaţa de Capital / 2 decembrie 2021

Vânzarea de titluri va genera un milliard de dolari pentru unicul acţionar al Bursei, Fondul de Investiţii Publice Oferta de acţiuni pentru investitorii instituţionali a fost suprasubscrisă de 121 de ori 

Saudi Tadawul Group Holding, operatorul Bursei de Valori din Arabia Saudită (Bursa Tadawul), a stabilit recent preţul final al ofertei sale publice iniţiale (IPO), acesta situându-se la limita superioară a intervalului avut în vedere, ceea ce dă pieţei din Riad o evaluare de 12,6 miliarde de riali (3,4 miliarde de dolari).

Powell vrea să renunţe la cuvântul "tranzitorie" pentru descrierea inflaţiei

SCHIMBARE DE ATITUDINE LA FEDERAL RESERVE Powell vrea să renunţe la cuvântul "tranzitorie" pentru descrierea inflaţiei

Mihai GongoroiInternaţional / 2 decembrie 2021

Schimbarea de atitudine a Fed-ului vine după explozia preţurilor de consum şi presupune o întărire mai rapidă a politicii monetare 

Riscul unei inflaţii ridicate care să persiste pentru mai mult timp a crescut, iar Consiliul de Politică Monetară (FOMC) al Federal Reserve (Fed) este angajat în a-şi folosi uneltele pentru a reduce inflaţia, a declarat în Congresul american Jerome Powell, preşedintele Fed.

Călătorii cu limită de vârstă

Călătorii cu limită de vârstă

O.D.Miscellanea / 2 decembrie 2021

Autorităţile şi diverse organizaţii onorabile se întrec în recomandări, în această perioadă pandemică. Multe sugestii reuşesc să uimească, nu toate fiind aliniate în şirul unei logici cât de cât normale.

Ministerul Finanţelor a programat împrumuturi în valoare de 3,4 miliarde lei

ÎN LUNA DECEMBRIE Ministerul Finanţelor a programat împrumuturi în valoare de 3,4 miliarde lei

M.G.Macroeconomie / 2 decembrie 2021

În noiembrie, Ministerul Finanţelor a împrumutat de pe piaţa internă 3,6 miliarde lei, sub planul care viza atragerea a 4,4 miliarde lei 

Ministerul Finanţelor are în plan împrumuturi de pe piaţa internă în valoare de 3,4 miliarde lei, în luna decembrie, după ce a împrumutat 3,6 miliarde lei în noiembrie, sub planul de la debutul lunii, care viza atragerea a 4,4 miliarde lei.

Sute de mii de breşe de securitate a datelor la nivelul UE

Sute de mii de breşe de securitate a datelor la nivelul UE

O.D.Miscellanea / 2 decembrie 2021

Problemele legate de securitatea datelor sunt tot mai mari, pe măsură ce mediul virtual devine tot mai important pentru activitatea companiilor.

Peste 280.000 de breşe de securitate a datelor au fost înregistrate în Uniunea Europeană (UE), în intervalul mai 2018 - ianuarie 2021, relevă o analiză publicată de producătorul de soluţii antivirus Eset.

Interes scăzut pentru ultima emisiune Fidelis

Interes scăzut pentru ultima emisiune Fidelis

A.I.Piaţa de Capital / 2 decembrie 2021

Subscrieri de 292 milioane de lei, la jumătatea perioadei în care populaţia poate cumpăra titluri de stat din piaţa primară Prin emisiunea precedentă, Ministerul Finanţelor a atras aproape un miliard de lei  

Subscrierile pentru cea de-a şasea emisiune de titluri de stat Fidelis se ridicau, la jumătatea perioadei în care populaţia le poate cumpăra din piaţa primară, la 292,39 milioane de lei (59 milioane de euro), sub subscierile emisiunilor precedente.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 2 decembrie 2021

MACRO NEWSLETTER 2 decembrie 2021

Macroeconomie / 2 decembrie 2021

Preţul mediu al locuinţelor din primele 20 de zone metropolitane din SUA şi-a temperat creşterea anuală şi în septembrie 2021, până la 19,1%, de la 19,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,8%, după un avans de 0,9% în luna...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo