ZIARUL BURSA

29 aprilie 2022
Ediţia din 19.10.2024
Grafică de MAKE

VIDEOCONFERINŢA ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN Legile fluctuante şi birocraţia continuă să-i încurce pe întreprinzători

George Marinescu, Alina Vasiescu, Mihai GongoroiCompanii / 29 aprilie 2022

Andreea Negru: "Din cauza deselor modificări legislative, este foarte greu să mai facem o predicţie, un business-plan, un plan în materie de bugete şi în privinţa angajărilor" Bibiana Stanciulov: "Băncile comerciale spun că, de la nivelul Băncii Naţionale, li se interzice finanţarea pe o perioadă mai lungă pentru domeniul industriei alimentare şi al agriculturii" Bende Sandor: "Sunt două categorii importante din România capabile să acceseze fonduri europene şi să le folosească util: unităţile administrativ-teritoriale şi IMM-urile"  

Mediul de afaceri a resimţit nevoia unei resetări, în această perioadă, şi îşi doreşte ca autorităţile centrale şi decidenţii politici să îl lase să îşi desfăşoare activităţile, şi nu să-l încurce prin modificări fiscale şi legislative făcute peste noapte, din senin şi cărora antreprenorii a trebuit să le facă faţă, au afirmat reprezentanţii companiilor din ţara noastră, în cadrul conferinţei "Antreprenoriat fără gen", organizat de Grupul de presă BURSA.

Abject, grotesc, ridicol şi absurd

Cornel CodiţăEditorial / 29 aprilie 2022

Cornel Codiţă

Mesajul a fost livrat mai ales pentru consum intern. Televiziunea de stat de la Moscova nu este principalul mijloc de comunicare al Ministrului de Externe Lavrov, cînd vine vorba de a spune ceva ce trebuie auzit de partenerii, competitorii sau oponenţii internaţionali ai Rusiei. Oricum ar fi, însă, mesajul nu putea rămîne neauzit în cele patru colţuri ale lumii: cei care se înghesuie să furnizeze arme şi soluţii de rezistenţă Ucrainei, să nu se joace cu focul! Războiul nuclear este o posibilitate reală. Al treilea război mondial bate la uşă şi s-ar putea să nu aştepte prea mult înainte de a da buzna peste toţi şi peste toate. Riscurile sunt mari, nu trebuie ignorate. Mai mult, se cer gestionate cu toată grija, astfel încît să nu se transforme în realitate. Uite-aşa... cît ai zice Putin!

SIF Banat-Crişana va acorda dividende, după şapte ani de secetă

ÎN URMA UNEI ADUNĂRI TENSIONATE SIF Banat-Crişana va acorda dividende, după şapte ani de secetă

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 29 aprilie 2022

Asociaţia Investitorilor la SIF-uri reclamă că preşedintele SIF1 nu a răspuns concret la nicio întrebare care i-a fost adresată Votul de ieri este văzut de membrii AISIF ca o reacţie la presiunea sub care se află conducerea SIF Banat-Crişana şi fondurile de investiţii finanţate de SIF1 şi/sau SIF4, în ultimii mai bine de doi ani 

SIF Banat-Crişana (SIF1) va distribui dividende după şapte ani de secetă, după hotărârea acţionarilor societăţii de investiţii financiare, conform raportului publicat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Taxa pentru CCIR nemulţumeşte mediul de afaceri

Taxa pentru CCIR nemulţumeşte mediul de afaceri

GEORGE MARINESCUCompanii / 29 aprilie 2022

Actualizare Claudiu Năsui- "Preşedintele Camerei de Comerţ e foarte supărat pe mine că am pus reflectorul pe taxa de şmecher pe care vrea să o facă prin parlament"

---

18 milioane euro anual ar urma să strângă CCIR pentru promovarea companiilor pe baza unei taxe aplicată tuturor firmelor din ţara noastră Romanian Business Leader: "Dacă CCIR nu se poate susţine din cotizaţiile membrilor săi, nu înseamnă că firmele trebuie să fie obligate să adere la ea" CNIPMMR: "Nu poate fi obligată o persoană juridică să se înscrie într-un registru realizat de către o structură asociativă şi să achite şi o taxă pentru acest lucru" Adrian Câciu: "Nu cred, din punctul meu de vedere, că este corect să taxezi companiile pentru a fi într-o asociaţie" Claudiu Năsui: "Vorbim despre o taxă de şmecher"

Proiectul legislativ iniţiat de parlamentarii PSD, PNL şi UDMR, care prevede că toate firmele din ţara noastră vor fi nevoite să achite o taxă anuală pentru înfiinţarea de către Camera de Comerţ şi Industrii a României (CCIR) a unui catalog al agenţilor economici care să ajute la promovarea internă şi internaţională a acestora, a iscat un adevărat tsunami în rândul reprezentanţilor mediului de afaceri privat, mai ales în rândul antreprenorilor mici şi mijlocii.

Semnarea contractului cu MApN, neconfirmată încă de Naval Group

SCANDALUL CORVETELOR Semnarea contractului cu MApN, neconfirmată încă de Naval Group

GEORGE MARINESCUPolitică / 29 aprilie 2022

Actualizare - Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naţionale: ""La solicitarea Naval Group s-a acordat o amânare de două-trei luni"

---

Scandalul privind construirea a patru corvete marine destinate Forţelor Navale Române şi modernizarea a două fregate continuă, atât timp cât asocierea franco-română Naval Group-Şantierul Naval Constanţa nu şi-a dat încă acceptul pentru semnarea contractului cu Ministerul Apărării Naţionale, la preţul ofertat în procedura de achiziţie publică desfăşurată în perioada anilor 2018-2019.

Leonardo Badea a subliniat: "Din perspectivă fiscală, faptul că războiul din Ucraina menţine presiunea negativă asupra economiei, simţită şi pe parcursul pandemiei, face ca nevoia de susţinere prin programe guvernamentale să rămână importantă în vederea diminuării costurilor sociale şi efectelor distructive asupra capacităţilor economice. Indirect, dar aproape inevitabil, asta înseamnă menţinerea unui rol important al statului în economie".

LEONARDO BADEA, BNR: "Cele două şocuri la care economiile sunt supuse - pandemia şi războiul - nu mai pot fi disociate"

E.O.Macroeconomie / 29 aprilie 2022

Programele guvernamentale de sprijin aplicate pentru diminuarea costurilor sociale şi a efectelor asupra economiei trebuie atent calibrate, astfel încât să consolideze sectorul privat al economiei şi să încurajeze iniţiativa, a declarat, ieri, Leonardo Badea, viceguvernator al Băncii Naţionale a României (BNR), într-o conferinţă de specialitate.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Corigenţi la organizare

EDUCAŢIE Corigenţi la organizare

OCTAVIAN DANMiscellanea / 29 aprilie 2022

Autorităţile care activează în zona educaţie au mai ratat un examen, unul care are mai multă legătură cu organizarea şi igiena decât cu învăţământul.

MACRO NEWSLETTER 29 aprilie 2022

MACRO NEWSLETTER 29 aprilie 2022

Macroeconomie / 29 aprilie 2022

Încrederea mediului de afaceri din Germania a crescut neaşteptat în aprilie 2022, până la 91,8 puncte, de la 90,8 puncte în luna anterioară, în condiţiile în care indicele aşteptărilor pentru următoarele 6 luni a crescut până la 86,7 puncte, de...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo