ZIARUL BURSA

12 mai 2022
Ediţia din 18.09.2024
Inflaţie peste aşteptări, analiştii ne spun să reducem cheltuielile

Inflaţie peste aşteptări, analiştii ne spun să reducem cheltuielile

Emilia OlescuMacroeconomie / 12 mai 2022

Mircea Coşea: "În circa o lună vom avea o criză de lichiditate, adică populaţia nu va mai avea bani şi va scădea consumul, ceea ce este foarte grav" 

Inflaţia creşte într-un mod galopant de la lună la lună, iar preţurile tot mai mari se resimt din ce în ce mai mult în buzunarele consumatorilor.

Cifrele publicate ieri de Institutul Naţional de Statistică (INS) au depăşit estimările analiştilor în ceea ce priveşte nivelul inflaţiei, specialiştii preconizând că urmează o perioadă lungă de preţuri crescute. În acest context, economiştii avertizează populaţia să-şi reducă cheltuielile acolo unde se poate şi să facă economii.

Adelina Badea

ADELINA BADEA, CEO MOBEXPERT: "Piaţa mobilei a depăşit, anul trecut, un miliard de euro"

A consemnat Emlia OlescuCompanii / 12 mai 2022

La începutul anului, se estima că piaţa mobilei va depăşi 1,3 miliarde euro, în 2022" 

Reporter: În cei doi ani de pandemie, în care cei mai mulţi au lucrat de acasă, cum a evoluat piaţa mobilei si activitatea Mobexpert?

Adelina Badea: După doi ani de pandemie, cu provocările pe care le-au adus, cu schimbările radicale la care am fost nevoiţi să ne adaptăm într-un termen extrem de scurt, putem afirma că piaţa de mobilier şi decoraţiuni a fost în atenţia consumatorilor.

Războiul va şterge 1.500 de miliarde de dolari din economia lumii

AVERTISMENT NIESR PENTRU 2022: Războiul va şterge 1.500 de miliarde de dolari din economia lumii

A.V.Internaţional / 12 mai 2022

Ministrul de Finanţe de la Kiev prognozează scăderea cu 45% a PIB-ului Ucrainei, anul acesta Ucraina a blocat, în regiunea Lugansk, tranzitul gazelor ruseşti spre Europa Occidentală  

Invadarea Ucrainei de către Rusia va şterge 1,1% sau 1.500 miliarde de dolari din economia mondială în 2022, aproximativ echivalentul unei economii de mărimea Australiei, arată un studiu realizat de Institutul britanic de cercetare economică şi socială (NIESR), conform Reuters.

Senatul a dat undă verde modificării legii offshore

Senatul a dat undă verde modificării legii offshore

George MarinescuPolitică / 12 mai 2022

Proiectul legislativ votat de majoritatea calificată a Senatului va fi înaintat spre dezbatere şi vot Camerei Deputaţilor, care este for decizional În viitorul act normativ, raportul privind veniturile din exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră este 60% pentru statul român, 40% pentru companiile care exploatează perimetrele offshore Proiectul de act normativ prevede dreptul de preempţiune al statului român pentru achiziţionarea gazelor extrase din Marea Neagră, în cazul unei crize energetice sau pentru asigurarea securităţii energetice  

"Trebuie să pregătim din timp cadrul legislativ pentru hidrogen şi energie eoliană offshore"

CRISTINA PRUNĂ, DEPUTAT USR: "Trebuie să pregătim din timp cadrul legislativ pentru hidrogen şi energie eoliană offshore"

M.G.Materii Prime / 12 mai 2022

Mihai Verşescu, PATRES: "Putem dezvolta noi capacităţi de producţie în interiorul parcurilor eoliene, dar este nevoie de modificarea normelor " Zoltan Nagy-Bege, ANRE: "Vom modifica în procedură accelerată regulamentul de racordare la reţea" Bogdan Toncescu, Transelectrica: "Avem cereri de racordare de peste 20.000 de MW" 

România trebuie să pregătească din timp cadrul legislativ pentru hidrogen şi energia eoliană offshore, a afirmat, ieri, Cristina Prună, deputat USR, în cadrul unei conferinţe organizate de Asociaţia Producătorilor de Energie Electrică (HENRO) şi Comisia pentru industrii şi servicii a Camerei Deputaţilor.

CRONICI ALTERNATIVE Alegeri democratice pentru o nouă ordine oligarhică

Petru RomoşanEditorial / 12 mai 2022

Petru Romoşan

"Următoarele alegeri legislative din Franţa (12 şi 19 iunie 2022 - n.n.) ar fi ultima şansă înainte de o insurecţie", spune Christian Combaz, un scriitor francez consacrat, fost ziarist la Le Figaro. Combaz e mai bine cunoscut sub pseudonimul "Campagnol" (un fel de "omul de la ţară", din satul imaginar Campagnol, situat în sud-vestul Franţei). Prestaţia sa săptămânală de vlogger, duminica - "La France de Campagnol" -, este foarte urmărită pe Twitter, You Tube, Odysee, Rumble. "Noul partid Renaissance (din 5 mai a.c., noul nume al partidului prezidenţial macronist LREM - n.n.), în care, ca în Orwell... Totul în acest regim funcţioneză prin antifrază: servitutea e libertatea, minciuna e adevărul, şi deci renaşterea este înmormântarea" (Campagnol, 8 mai 2022).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Inflaţia din Statele Unite nu dă semne de moderare

Inflaţia din Statele Unite nu dă semne de moderare

M.G.Macroeconomie / 12 mai 2022

Inflaţia de bază din SUA a înregistrat un avans lunar de 0,6% faţă de un avans estimat de 0,4% 

Indicele preţurilor de consum (CPI) din Statele Unite a crescut cu un ritm lunar din nou peste aşteptări în luna aprilie, de 0,3%, după ce în...

Creşteri pentru indici

BVB Creşteri pentru indici

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 12 mai 2022

Tranzacţii de 53 milioane de lei, puţin peste cele din sesiunea anterioară  

Cei mai mulţi indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri în şedinţa de tranzacţionare de ieri, pe fondul unei valoari a tranzacţiilor peste cea din...

Divorţ în sectorul jocurilor electronice

Divorţ în sectorul jocurilor electronice

O.D.Miscellanea / 12 mai 2022

Emoţie puternică în rândul amatorilor de jocuri electronice. Un divorţ de răsunet tocmai s-a produs, Electronic Arts a pierdut licenţa FIFA, astfel că producătorul este nevoit să schimbe numele celebrului joc de fotbal.

MACRO NEWSLETTER 12 mai 2022

MACRO NEWSLETTER 12 mai 2022

Macroeconomie / 12 mai 2022

Indicele ZEW al încrederii investitorilor în economia Germaniei a înregistrat un avans neaşteptat în luna mai 2022, până la -34,3 puncte, de la -41 de puncte, pe fondul unei scăderi peste aşteptări a indicelui situaţiei curente, până la -36,5...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo