ASF a aprobat oferta publică de preluare a Prebet, de către grupul condus de Impetum

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 mai 2022

ASF a aprobat oferta publică de preluare a Prebet, de către grupul condus de Impetum

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat oferta publică de preluare obligatorie a Prebet Aiud (PREB) lansată de Anodin Assets, GES - Green Energy Specialists, Acord Construct Alt şi Impetum Investments, conform unui raport al supraveghetorului pieţei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Oferta este lansată pentru 17,5 milioane de acţiuni PREB, echivalentul a 38,4% din companie, la un preţ de 1,84 lei/titlu, peste cel de ieri din piaţă de la ora 17:00, de 1,805 lei. Operaţiunea, ce va fi intermediată de casa de brokeraj Goldring, se va derula între 18 şi 31 mai.

La mijlocul săptămânii trecute, Prebet Aiud anunţase piaţa că primise de la Impetum Investments o notificare privind acţiunea concertată a Anodin Assets (10,9%), Acord Construct Alt (10,8%), Green Energy Specialists (17,2%), Impetum Investments (11,2%) şi Ausel Imobiliare (10,84%), ce deţin împreună 60,99% din drepturile de vot ale companiei, peste pragul de 33% la care trebuie lansată ofertă de preluare, conform prevederile legale.

În luna noiembrie a anului trecut, Liviu Hagea, cel care pe atunci era cel mai mare acţionar al Prebet Aiud, cu o deţinere de 30,86% din companie, ieşise din acţionariatul producătorului de prefabricate din beton. În vară, Autoritatea de Supraveghere Financiară găsise că societăţile Acord Construct Alt, Anodin Assets şi GES - Green Energy Specialists, ce pe atunci deţineau împreună 44,42% din drepturile de vot ale Prebet Aiud (PREB), acţionează concertat în legătură cu societatea, astfel încât aveau obligaţia să depună documentaţia aferentă ofertei publice de preluare obligatorie.

Pentru 2021, compania a raportat venituri din exploatare de 41,4 milioane de lei, cu 8% sub cele din anul anterior, în timp ce profitul net a fost de 4,2 milioane de lei, la jumătate faţă de cele 8,6 milioane de lei din 2020. Evaluarea bursieră a Prebet Aiud se ridică la circa 82 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Sa inteleg ca actionarii minoritari trebuie sa isi vanda actiunile fortat in aceasta oferta?

    1. Nu. Cine nu vrea nu vinde. Ei nu pot sa delisteze societatea pana nu ajung sa aiba 95%. Apoi abia se poate face squeeze-out. Dar nu cred ca intentia lor e sa delisteze - probabil nici nu lansau oferta asta daca nu erau obligati prin lege.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb