ZIARUL BURSA

05 septembrie 2022
Ediţia din 19.10.2024
Tranzacţiile comerciale Rusia-Iran au crescut cu 42%, la 2,7 miliarde de dolari

ÎN PRIMELE ŞAPTE LUNI DIN 2022 Tranzacţiile comerciale Rusia-Iran au crescut cu 42%, la 2,7 miliarde de dolari

A.V.Internaţional / 5 septembrie 2022

Iranul negociază un acord de liber schimb cu Uniunea Economică Eurasiatică, în baza căruia 80% din mărfurile tranzacţionate între cele două părţi să beneficieze de tarife vamale zero 

Valoarea schimburilor comerciale dintre Rusia şi Iran a atins 2,7 miliarde de dolari în perioada ianuarie-iulie 2022, a anunţat recent Ministerul rus de Externe, menţionând că suma este cu 42,5% mai mare decât cea consemnată în intervalul similar din 2021.

Luna august în cifre

AUGUST FINANCIAR Luna august în cifre

A.V.Macroeconomie / 5 septembrie 2022

1 august 

- Euro atinge cursul maxim al lunii, faţă de leu: 4,9287 lei, potrivit cifrelor BNR.

- BNR anunţă că, la data de 31 iulie 2022, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la 42.768 de milioane de euro, faţă de 42.033 milioane de euro la 30 iunie 2022.

Deprecieri pentru indicii BVB, într-o lună marcată de mesajul lui Jerome Powell, de la Jackson Hole

AUGUST FINANCIAR Deprecieri pentru indicii BVB, într-o lună marcată de mesajul lui Jerome Powell, de la Jackson Hole

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 5 septembrie 2022

Preşedintele Fed-ului a afirmat că se aşteaptă ca banca centrală americană să continue creşterea dobânzilor într-un mod care va aduce o "anumită durere" pentru economia SUA Avans de 1,78% pentru BET-FI, singurul indice al Pieţei Reglementate care a încheiat luna în apreciere  

Majoritatea indicilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi în august, lună în care pieţele financiare internaţionale au fost influenţate de primele semne ale încetinirii ritmului de creştere a inflaţiei şi apoi de mesajul lansat de preşedintele Rezervei Federale cu ocazia simpozionului economic de la Jackson Hole.

Începe şcoala, fizic, problemele sunt şi ele prezente

Începe şcoala, fizic, problemele sunt şi ele prezente

OCTAVIAN DANMiscellanea / 5 septembrie 2022

Noul an şcolar debutează astăzi cu speranţe, îngrijorări, probleme, emoţii, lacrimi, nervi, agitaţie. Vestea bună este că în prima zi prezenţa va fi fizică şi există speranţe că aşa va fi tot anul. Din nefericire problemele mai vechi nu au fost rezolvate, chestiunea toaletelor a revenit în atenţie, salariile dascălilor nu sunt la nivelul dorit, nici dotările din şcoli, deşi în acest sens s-au făcut paşi importanţi.

Promovare turistică prin sport

Promovare turistică prin sport

O.D.Sport / 5 septembrie 2022

Sportul şi turismul fac casă bună. Autorităţile autohtone au început să înţeleagă acest lucru şi rezultatele sunt deja vizibile. Campionatul naţional de downhill va reveni după 17 ani la Poiana Braşov, în cadrul evenimentului Up To Postăvaru, unul de promovare a staţiunii braşovene ca destinaţie sportivă outdoor, pentru alergare montană, e-bike, mountain biking şi downhill/enduro.

Balkanik - World Music Festival revine în Capitală

Balkanik - World Music Festival revine în Capitală

O.D.Cultură / 5 septembrie 2022

Artiştii care vor urca pe scena festivalului în această toamnă sunt Onuka (Ucraina), Baba Zula (Turcia), Orange Blossom (Franţa), Bubliczaki (Polonia), Meszecsinka (Ungaria), Taraf Flamenco (România-Argentina), Surorile Osoianu (Republica Moldova), Iarba Fiarelor (România) şi un proiect special - Oriental Session (România).

Energia, noul teren de joacă al politicienilor

Energia, noul teren de joacă al politicienilor

GEORGE MARINESCUPolitică / 5 septembrie 2022

Ordonanţa de urgenţă prin care a fost instituită supraimpozitarea profiturilor actorilor din piaţa de energie şi reducerea consumului cu 15% pentru o parte din consumatorii casnici şi pentru toţi consumatorii industriali, aprobată în şedinţa de guvern de joi, s-a transformat într-un cartof fierbinte pentru coaliţia de guvernare PSD-PNL-UDMR, care trebuie să suporte atât criticile din partea opoziţiei, cât şi cele exprimate de furnizorii din energie, precum şi tensiunile dintre social-democraţi şi liberali privind titularul postului de ministru al Energiei.

Egiptul se pregăteşte să relanseze programul de privatizare prin bursă

Egiptul se pregăteşte să relanseze programul de privatizare prin bursă

V.R.Internaţional / 5 septembrie 2022

Capitalizarea bursieră a acţiunilor companiilor listate pe piaţa din Egipt a crescut cu 8,2% în august, iar indicele acţiunilor blue-chip - cu 5,6% 

Guvernul egiptean se pregăteşte să relanseze programul de oferte publice iniţiale (IPO), urmând să scoată la vânzare companii de stat prin intermediul bursei (Egyptian Exchange - EGX), anunţă Asharq Business, citându-l pe ministrul de Finanţe, Mohamed Maait.

Joc de noroc, cu manuale

Joc de noroc, cu manuale

Marius TiţaInvestiţii Personale / 5 septembrie 2022

Marius Tiţa

Începe şcoala, adică "back to school" pentru majoritatea elevilor români. Dacă era "Back to school!" pe bune, adică la şcoala americană sau altele de limbi străine neminoritare de la noi, şcoala a început deja! Bunicii, mai ales, vor fi luaţi prin surprindere: nepoate, pe 15, nu pe 5, începe şcoala în România! Dar nu, cu toaletă în curte sau sub acoperiş, şcoala începe în acest an pe 5 septembrie. Şi are un format din care nimeni nu înţelege nimic. Ceea ce am reţinut cu toţii este că nu vor mai fi teze, că au fost desfiinţate, deşi unii profesori doar pentru asta trăiau. Pandemia şi şcoala online i-a învăţat că fără teze nu există nici anti-teze. Şi, să nu uităm, cu manuale, fără manuale, important este şi cât noroc există.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 5 Septembrie 2022

MACRO NEWSLETTER 5 Septembrie 2022

Macroeconomie / 5 septembrie 2022

Numărul locurilor de muncă din Statele Unite a crescut uşor peste aşteptări în august 2022, cu 315 mii, după o creştere de 526 de mii în luna precedentă, conform datelor ajustate pentru sezonalitate de la nivelul companiilor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo