ZIARUL BURSA

08 decembrie 2022
Ediţia din 18.09.2024
"Mica grădină a Paradisului" (detaliu) - Maestru renan, sec.XV

ADMITEREA ÎN "PARADIS"? Miniştrii de justiţie şi de interne ai ţărilor membre votează intrarea României în Schenghen

George MarinescuPolitică / 8 decembrie 2022

Actualizare Răzvan Nicolescu, preşedintele Asociaţiei pentru Energia Curată şi Combaterea Schimbărilor Climatice: "O analiză a companiilor Big 4 din ţara noastră arată că România pierde cel puţin 200 milioane euro lunar la PIB din cauza neaderarii la Schengen"

---

Aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen va fi supusă la vot astăzi, în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne al Uniunii Europene, deoarece actuala stare de incertitudine nu mai poate fi menţinută atât timp cât toate instituţiile europene responsabile cu implementarea aquis- ului Schengen susţin că autorităţile de la Bucureşti şi-au făcut datoria, a declarat, ieri, premierul Nicolae Ciucă.

Volatilitate pe piaţa gazelor din Europa

Volatilitate pe piaţa gazelor din Europa

A.V.Internaţional / 8 decembrie 2022

Vremea rece alimentează cererea de profil 

Preţurile de referinţă ale gazelor naturale au fluctuat ieri, în Europa, ca urmare a faptului că temperaturile scăzute alimentează cererea de profil.

Ar putea impune Rusia propriul său plafon de preţ la barilul de petrol?

Ar putea impune Rusia propriul său plafon de preţ la barilul de petrol?

CRISTIAN DOGARUInternaţional / 8 decembrie 2022

Moscova are în vedere fie să impună un preţ fix pentru barilul de petrol rusesc, fie să stipuleze nivelul maximal de reduceri aplicat partenerilor - pornind de la preţul de referinţă pe plan internaţional - la care poate fi vândut petrolul din Rusia, relatează Bloomberg, care a discutat cu "persoane familiarizate cu planul". Cu alte cuvinte, dacă occidentalii au dorit să impună un preţ maxim pentru petrolul rusesc, Moscova vrea să impună un preţ minim pentru acelaşi baril, iar preţul minim rusesc să fie peste cel maxim occidental.

Băncile din Austria cer modificarea reglementărilor după căderea masivă a creditării ipotecare

Călin RecheaBănci-Asigurări / 8 decembrie 2022

Călin Rechea

Politica monetară a BCE din ultima decadă a condus la apariţia unei bule imobiliare masive şi în Austria. Conform datelor oficiale, indicele preţurilor de pe piaţa imobiliară rezidenţială a fost de peste două ori mai mare în T2 2022 faţă de 2010, în condiţiile în care preţurile locuinţelor noi crescut de circa două ori, iar preţurile locuinţelor existente a crescut de circa 2,3 ori (vezi graficul 1).

Sursă foto: Facebook / United Nations

AVERTISMENTE ONU: Omenirea a devenit o armă

O.D.Miscellanea / 8 decembrie 2022

Discursurile dure au menirea să trezească opinia publică. Reţeta se aplică şi în chestiunile legate de mediu. Omenirea a devenit o "armă de extincţie în masă" şi a venit momentul să punem capăt "războiului nostru împotriva naturii", a declarat secretarul general al ONU, Antonio Guterres, cerând ţărilor să ia decizii curajoase, în timpul unei ceremonii de la Montreal, organizată în ajunul Conferinţei ONU pentru Biodiversitate (COP15), care se desfăşoară în perioada 7-19 decembrie în oraşul canadian.

Sursă foto: Facebook / Gabriela Firea

Ministerul Familiei va colabora cu UNICEF

O.D.Politică / 8 decembrie 2022

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunţă că a avut o întâlnire cu reprezentanţii UNICEF în România şi că vom primi asistenţă tehnică din partea UNICEF pentru a elabora raportul periodic al României cu privire la implementarea Convenţiei privind Drepturile Omului.

Sursă foto: captură ecran Twitter / INTERPOL

Interpol, acţiune împotriva traficului cu specii sălbatice

O.D.Internaţional / 8 decembrie 2022

Traficul cu plante şi animale sălbatice a luat amploare la nivel internaţional, acesta ameninţând chiar existenţa unor specii. O amplă operaţiune internaţională împotriva comerţului ilegal cu specii sălbatice şi cu lemn a dus la sute de arestări, la dezmembrarea unor reţele infracţionale şi la importante confiscări de animale, plante şi lemn, a Interpol.

Managerii de fonduri au aşteptări pozitive pentru anul viitor de la acţiuni şi obligaţiuni

Managerii de fonduri au aşteptări pozitive pentru anul viitor de la acţiuni şi obligaţiuni

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 8 decembrie 2022

Adrian Cojocar, Patria Asset Management: "Pe tot anul 2023 lucrurile arată mult mai bine decât anul acesta" Dragos Manolescu, OTP Asset Management: "Cred că tot ceea ce a fost mai rău în zona instrumentelor cu venit fix este în spate" Robert Burlan, Raiffeisen Asset Management: "La cum arată rezultatele financiare ale companiilor locale, cred că vom vedea şi anul viitor distribuţii generoase de dividende sau programe de buy-back" Aurel Bernat, BT Asset Management: "Fiecare companie, investitor şi întreprinzător trebuie să gândească pe termen lung" 

Managerii de fonduri au aşteptări pozitive pentru pieţele de acţiuni şi obligaţiuni în 2023, conform opiniilor exprimate ieri în cadrul unei conferinţe de presă. În plus, administratorii de fonduri văd acţiunile de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), bine poziţionate în actualul context. Părerile vin în condiţiile în care, în acest an, într-un climat marcat de inflaţie ridicată, creşteri de dobânzi ale băncilor centrale şi tensiuni geopolitice, acţiunile şi obligaţiunile au adus pierderi în portofoliile investitorilor.

Transgaz îşi va majora capitalul cu circa 1,77 miliarde lei

Transgaz îşi va majora capitalul cu circa 1,77 miliarde lei

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 8 decembrie 2022

Fiecare investitor va primi gratuit 15 acţiuni la o acţiune deţinută Compania vrea să intre în indicii de pieţe emergente ai FTSE Russell  

Transgaz (TGN) îşi va majora capitalul social cu suma de 1,766 miliarde de lei, prin încorporarea rezervelor constituite din profitul net al anilor anteriori, conform votului de ieri al acţionarilor, după cum se arată în raportul transportatorului de gaze naturale publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Casa de Cultură a Studenţilor găzduieşte mai multe concerte de muzică veche

Casa de Cultură a Studenţilor găzduieşte mai multe concerte de muzică veche

O.D.Cultură / 8 decembrie 2022

Luna decembrie este cea mai potrivită pentru reîntâlnirea cu muzica veche susţin melomanii. "Mica Săptămână de Muzică Veche", ediţia a XIV-a, un proiect dedicat tinerilor în vederea descoperirii muzicii vechi prezentate şi explicate într-o manieră accesibilă publicului larg, va avea loc de vineri până duminică, la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti.

Sursa foto: facebook / Road to 2022

Portugalia are o nouă "stea": Goncalo Ramos

O.D.Sport / 8 decembrie 2022

Goncalo Ramos, în vârstă de 21 de ani, a devenit noul star al naţionalei Portugaliei după ce a înscris de trei ori în poarta Elveţiei, la primul meci ca titular la turneul final.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 8 Decembrie 2022

MACRO NEWSLETTER 8 Decembrie 2022

Macroeconomie / 8 decembrie 2022

Deficitul comercial al SUA a crescut sub aşteptări în octombrie 2022, până la 78,2 miliarde de dolari, de la 74,1 miliarde din luna precedentă. Exporturile au scăzut cu o rată lunară de 0,7%, până la 256,6 miliarde de dolari, iar importurile au...

Indicii fac un pas în spate

BVB Indicii fac un pas în spate

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 8 decembrie 2022

Tranzacţii de 46,3 milioane lei, cu mult sub media zilnică a anului  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut în mare parte scăderi în sesiunea de tranzacţionare de ieri, într-o zi fără o direcţie clară în pieţele europene. Indicele...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo