ZIARUL BURSA

19 aprilie 2023
Ediţia din 15.08.2024
AP Photo: Alexander Zemlianichenko

Daţi, dar, Cezarului ce este al Cezarului...

Cornel CodiţăEditorial / 19 aprilie 2023

Cornel Codiţă

Imagine cadru: Spaţiul sacru, Biserică, slujba de Paşti, Putin cu lumînarea aprinsă în mînă! Chipul etalon al "omului nou"! Postmodern! Postuman! Mărturisitor, închinător, apostol zelos al esenţei criminale a cezarismului stalinist şi al Învierii lui Iisus, deopotrivă! Primul cuvînt care îmi vine în minte este blasfemie. Cum de îl mai îngăduie Dumnezeu?

Partea bună a pandemiei: serviciile financiare la distanţă au înflorit

Partea bună a pandemiei: serviciile financiare la distanţă au înflorit

Bănci-Asigurări / 19 aprilie 2023

(Roxana Hidan, vicepreşedinte OTP Bank, într-un interviu realizat de Norel Moise, redactorul şef al revistei Piaţa Financiară) 

"Într-o conciliere este nevoie ca părţile implicate, în momentul în care se ridică de la masa negocierii, să nu aibă senzaţia că au pierdut ceva" "Bancherii trebuie să fie «medicul de familie» la care consumatorii trebuie să apeleze la primul simptom de nelinişte financiară"

Norel Moise: Cum vedeţi evoluţia relaţiei dintre consumatori şi bănci în ultimii ani şi cea a educaţiei financiare, ca ancoră între cele două părţi?

Profesorul Florian Mihăilescu, pictorul Serafimilor

PLASAMENTE ALTERNATIVE Paştile, când şi de ce?

Marius TiţaInvestiţii Personale / 19 aprilie 2023

Marius Tiţa

Cam adormită atmosfera de Paşti, din această ediţie, 2023! Un pic de mişcare a generat povestea lui Dan Diaconescu şi virginele de aur. Mulţi tineri vor zice: dar cine mai e şi ăsta, alţii vor tăcea vinovaţi, amintindu-şi că la vârsta lor pierdeau nopţile cu ochii pe televiziunea de buzunar a vieţii adevărate. Acum, fostul public ardent se uită la sexul lui vinovat care nu se ştie dacă a fost în realitate sau doar oral, adică e doar pe bandă, nu în grup, ci înregistrat. Adică s-a vorbit mult şi mai mult despre asta, în schimb de abia s-a amintit despre speţe grase, care au sucombat la trecerea timpului, de au rămas bieţii oameni nepedepsiţi şi cu banii neluaţi. Altfel spus, tâlharii au primit libertatea fără să aibă ocazia de a se pocăi.

Bank of America: "Companiile americane - la cel mai bun început de sezon al raportărilor financiare, din ultimul deceniu"

Bank of America: "Companiile americane - la cel mai bun început de sezon al raportărilor financiare, din ultimul deceniu"

ANDREI IACOMIBănci-Asigurări / 19 aprilie 2023

90% dintre emitenţii din S&P 500 ce şi-au publicat rezultatele primului trimestru săptămâna trecută au depăşit estimările analiştilor, conform băncii Este cel mai bun debut al unui sezon de raportări din 2012 încoace, potrivit BofA 

Companiile din S&P 500 au cel mai bun început de sezon din punctul de vedere al câştigurilor din ultimul deceniu, în ciuda temerilor că turbulenţele bancare de luna trecută vor duce la o criză a creditelor care va reduce profiturile corporative, scrie Business Insider.

Fermele agricole sociale - soluţie pentru agricultura românească şi europeană

Fermele agricole sociale - soluţie pentru agricultura românească şi europeană

A consemnat Alina VasiescuCompanii / 19 aprilie 2023

(Interviu cu Lorita Constantinescu, directorul de dezvoltare al organizaţiei Ateliere Fără Frontiere) 

"Legumele certificate ecologic sunt din ce în ce mai apreciate şi căutate pe piaţa locală" "La nivel european, 25% din terenurile agricole ar urma să producă organic, în următorii nouă ani" "Modelul de business al tuturor industriilor este într-o schimbare majoră"

Reporter: Cum s-a născut proiectul bio&co şi unde a ajuns acum, faţă de momentul lansării sale?

Sursa foto: Facebook / European Commission

Ursula von der Leyen s-a ales cu o plângere penală în scandalul achiziţiei vaccinurilor anti-Covid

GEORGE MARINESCUAnticorupţie / 19 aprilie 2023

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, nu scapă de scandalul achiziţiei vaccinurilor anti-Covid. La şase luni (octombrie 2022) de când Parchetul European a deschis o cercetare in rem - cu privire la fapte - legată de achiziţia vaccinurilor din timpul pandemiei, achiziţie ai cărei termeni au fost negociaţi pe WhatsApp de preşedintele Comisiei Europene cu Albert Bourla, CEO al companiei Pfizer, Frederic Baldan, un lobbyist belgian acreditat la instituţiile europene, a depus la o instanţă din Bruxelles o plângere penală la adresa Ursulei von der Leyen.

Aţi economisi într-o monedă BRICS?

OPINII Aţi economisi într-o monedă BRICS?

CRISTIAN DOGARUBănci-Asigurări / 19 aprilie 2023

De la o vreme se vorbeşte tot mai mult despre dedolarizare. Începutul l-au făcut ruşii, când au cerut ca plata gazului lor să se facă în ruble.

Cumpărătorii din zona occidentală au protestat mai întâi demn, apoi au început să mai lase din pretenţii de vreme ce resursele de gaz erau puţine şi mai scumpe. Asta până la sabotajul Nord Stream, care a tăiat pe termen lung fluxul de gaze spre Germania.

Contract record în fotbalul american

Contract record în fotbalul american

O.D.Sport / 19 aprilie 2023

Sportivii de top sunt plătiţi regeşte. Sumele cresc de la un an la altul şi nu există o estimare clară legată de nivelul până la care pot creşte.

Sursafoto: Facebook / George Niculescu

George Niculescu, singurul candidat pentru funcţia de preşedinte ANRE

GEORGE MARINESCUPolitică / 19 aprilie 2023

George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, este singurul candidat aflat astăzi pe buletinul de vot pentru funcţia de preşedinte al ANRE, în şedinţa de plen reunit a Parlamentului. Social-democraţii au cedat în faţa propunerii PNL, dar l-au propus pentru funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii pe actualul şef al Transelectrica, Gabriel Andronache, care va trebui să treacă la vot de propunerea făcută de cei de la UDMR, Zoltan Nagy Bege, actualul vicepreşedinte al ANRE.

Sursa foto; - Facebook / Petre Daea

Oprirea importului cerealelor din Ucraina - principala solicitare a opoziţiei la dezbaterea moţiunii simple împotriva lui Petre Daea

GEORGE MARINESCUPolitică / 19 aprilie 2023

Criza iscată de importul cerealelor din Ucraina a constituit, ieri, punctul central al dezbaterii moţiunii simple depusă de deputaţii USR şi Forţa Dreptei împotriva ministrului Agriculturii, Petre Daea, mai ales că parlamentarii AUR au solicitat vocal şi prin pancarde, pe tot parcursul şedinţei de plen, oprirea imediată a importului de grâne din ţara vecină.

TradeVille: Planurile Arobs pentru acest an

TradeVille: Planurile Arobs pentru acest an

Piaţa de Capital / 19 aprilie 2023

Arobs şi-a bugetat, pentru acest an, o cifră de afaceri cu 40% peste nivelul anului precedent, în timp ce indicatorul EBITDA este estimat să crească cu peste 11% versus 2022. Printre principalele obiective ale companiei pentru 2023 se numără listarea pe piaţa principala a BVB, conform unui raport elaborat de Departamentul de Analiză al Tradeville.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 19 aprilie 2023

MACRO NEWSLETTER 19 aprilie 2023

Macroeconomie / 19 aprilie 2023

Preţurile de consum din Cehia şi-au temperat creşterea anuală în martie 2023, până la 15%, de la 16,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după o creştere de 0,6% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo