ZIARUL BURSA

26 aprilie 2023
Ediţia din 15.08.2024
Nivel record pentru împrumuturile prin obligaţiuni ale ţărilor est-europene

Nivel record pentru împrumuturile prin obligaţiuni ale ţărilor est-europene

V.R.Macroeconomie / 26 aprilie 2023

Bloomberg: Statele din regiune s-au împrumutat cu aproximativ 32 de miliarde de dolari în acest an, de trei ori mai mult decât în perioada similară a anului trecut, ca urmare a impactului financiar al războiului din Ucraina România se numără printre primii cinci debitori emergenţi pe pieţele externe, cu şase miliarde de dolari 

Pentru ţările din estul Europei, impactul financiar al războiului din Ucraina, care a izbucnit în urmă cu 14 luni, începe să se resimtă tot mai mult, pe măsură ce sunt acordate subvenţii pentru energie, armatele se consolidează, iar refugiaţilor ucraineni li se asigură găzduire, şcoală şi hrană, conform unei analize Bloomberg.

Bancheri: "Sectorul nostru financiar - protejat de turbulenţele din Elveţia şi Statele Unite"

Bancheri: "Sectorul nostru financiar - protejat de turbulenţele din Elveţia şi Statele Unite"

Andrei IacomiBănci-Asigurări / 26 aprilie 2023

Adrian Cosmescu, BNR: "Din punctul de vedere al expunerii pe sistemul bancar elveţian, băncile româneşti nu au o problemă" Emil Voinea, BNR: "Probabilitatea de a ajunge într-o situaţie asemănătoare cu cea din Statele Unite sau Elveţia este mică" Florian Neagu, BNR: "Numărul debitorilor care au luat credite în perioade de minime istorice este relativ ridicat" Sergiu Manea, BCR: "Trebuie să înţelegem ce înseamnă educaţie financiară la scară"  

Fake ambasador, fake diplomaţie

Cornel CodiţăEditorial / 26 aprilie 2023

Cornel Codiţă

Nu că m-ar mai mira ceva într-o lume care, de multişor vreme, s-a lepădat de orice repere, de orice puncte critice pentru orientarea politică, economică, socială, culturală sau morală. Mai precis, joacă alba-neagra cu ele, le învîrte şi le suceşte după plac şi după cum le vine la socoteală, unor şi altora.

Sursa foto: uvt.ro

Aur pentru fizicienii autohtoni, la "turnirul" de la Sofia

O.D.Miscellanea / 26 aprilie 2023

Fizica autohtonă are viitor. Rezultatele internaţionale dovedesc acest lucru. Echipa de tineri fizicieni susţinută de Universitatea de Vest Timişoara (UVT), reprezentantă a României în finala competiţiei "Turnirul tinerilor fizicieni" - BG IYPT& Workshop, care s-a desfăşurat la Sofia, a câştigat medalia de aur

"Contractele pe care le-am semnat astăzi au, pe de o parte, o însemnătate economică pentru că vor aduce, fără îndoială, mai mulþi turiºti în România ºi vor stimula investiþiile private în activităþile turistice din zonele respective", a declarat ministrul Marcel Boloş (stanga).

Finanţare pentru reabilitarea a 27 de obiective turistice

G.M.Politică / 26 aprilie 2023

Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a semnat, ieri, contractele de finanţare pentru modernizarea şi reabilitarea a 27 de situri turistice care fac parte din programul "România Atractivă", şi pentru care sunt alocate 43,7 milioane euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Sursa foto: facebook / Senator Dan Cadariu

CNIPMMR: Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului - un minister fără ministru

George MarinescuPolitică / 26 aprilie 2023

Antreprenorii români sunt nemulţumiţi de activitatea lui Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului pe care îl acuză, într-un comunicat de presă postat pe site-ul Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), că nu a demarat până acum niciunul din cele 12 programe de finanţare destinate mediului de afaceri privat, programe aprobate prin legea 368/2022 privind bugetul de stat pentru anul 2023.

Aprecieri uşoare pentru majoritatea indicilor

BVB Aprecieri uşoare pentru majoritatea indicilor

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 26 aprilie 2023

Prime Transaction: "Banca Transilvania a fost principalul furnizor de lichiditate, asigurând peste 21% din valoarea tranzacţionată" 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut în mare parte creşteri, în sesiunea de tranzacţionare de ieri, în contrast cu scăderile pieţelor europene. Indicele BET, ce captează dinamica celor mai lichide 20 de titluri ale pieţei noastre, a avut un avans de 0,1%, la 12.451 puncte, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, s-a depreciat cu 0,06%, până la 2.373 de puncte.

Împrumut uriaş pentru renovarea unui stadion

Împrumut uriaş pentru renovarea unui stadion

O.D.Sport / 26 aprilie 2023

Costurile necesare construirii unei arene moderne de fotbal au ajuns la sume exorbitante. FC Barcelona vrea să bată recordurile în ceea ce priveşte preţul unei renovări. FC Barcelona şi-a finalizat planul de finanţare pentru renovarea arenei Camp Nou şi va împrumuta 1,45 miliarde de euro pentru a efectua lucrările pe stadionul principal dar şi la alte arene adiacente, care vor începe pe 1 iunie, a anunţat clubul catalan.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 26 Aprilie 2023

MACRO NEWSLETTER 26 Aprilie 2023

Macroeconomie / 26 aprilie 2023

Încrederea mediului de afaceri din Germania a crescut sub aşteptări în aprilie 2023, până la 93,6 puncte, cea mai mare valoare din ultimele 14 luni, de la 93,3 puncte în luna anterioară, în condiţiile în care indicele aşteptărilor pentru...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo