ZIARUL BURSA

07 iulie 2023
Ediţia din 18.09.2024
Desen de MAKE

Fotbalul mondial, cu faţa la Mecca

Dan NicolaieSport / 7 iulie 2023

Dan Nicolaie

Sportul poate "spăla" foarte bine imaginea unei ţări sau a unui regim. Acest fapt este cunoscut de toată lumea şi folosit pe scară largă. Într-un exerciţiu de imagine de mare amploare, Arabia Saudită a decis să investească în fotbal, miliarde de euro/dolari sau orice altă monedă care poate cumpăra/închiria talentul. Industria fotbalului primeşte o infuzie masivă de capital din zona arabă. Nu toată lumea este fericită. Europa fotbalistică se simtă ameninţată.

Digitalizarea - una dintre tendinţele arhitecturii de retail

Digitalizarea - una dintre tendinţele arhitecturii de retail

A consemnat Emilia OlescuCompanii / 7 iulie 2023

(Interviu cu Matius Ichim, proprietarul Matius Studio) 

Reporter: De când activaţi pe piaţa arhitecturii de retail?

Matius Ichim: De primele proiecţele de arhitectură în zona retailului mă ocupam printre sesiuni de examene şi proiecte pentru facultate, încă din anul 4, adică acum 23 de ani, când în Iaşi se lucra la inaugurarea Iulius Mall, al doilea mall din România şi primul din provincie.

Marile state eşuate ale Europei

Cornel CodiţăEditorial / 7 iulie 2023

Cornel Codiţă

De unde să o luăm, de la Est la Vest sau invers? Nu contează. Geografia ne ajută prea puţin pentru a înţelege cum şi mai ales de ce aceste grav inadecvate construcţii politice au dezvoltat relaţii atît de tensionate, mustind de violenţă, cu societăţile şi cetăţenii lor, cu lumea din jur.

În ceea ce priveşte capitalul uman şi fizic, studiul arată că 62% din administraţiile publice locale se confruntă cu lipsa forţei de muncă calificate, în timp ce 60% se confruntă cu constrângeri în lanţul de aprovizionare.

BEI: Tranziţia verde şi digitală, în pericol din cauza insuficienţei granturilor şi a deficitului de experţi

George MarinescuMacroeconomie / 7 iulie 2023

62% din administraţiile publice locale din UE se confruntă cu lipsa forţei de muncă calificate, 60% cu distorsionările din lanţurile de aprovizionare şi 69% nu găsesc experţi de mediu, conform unui studiu efectuat de Banca Europeană de Investiţii 82% dintre administraţiile publice locale cuprinse în studiu preferă să îşi finanţeze investiţiile din granturi naţionale şi/sau europene 

Lipsa de finanţare - în special din granturi -, deficitul de forţă de muncă calificată şi distorsiunile din lanţurile de aprovizionare sunt cele trei mari probleme cu care se confruntă municipiile europene în derularea investiţiilor locale, potrivit unui studiu efectuat pe 744 de astfel de unităţi administrativ-teritoriale din UE de către Banca Europeană de Investiţii.

Eugen Rădulescu, BNR: "Sistemul de impozite şi taxe a devenit un adevărat şvaiţer"

Eugen Rădulescu, BNR: "Sistemul de impozite şi taxe a devenit un adevărat şvaiţer"

ANDREI IACOMIBănci-Asigurări / 7 iulie 2023

"Una din cauzele pentru care avem un deficit bugetar mare este că încasăm puţini bani, nu că am cheltui foarte mulţi" "Absorbţia fondurilor din PNRR este esenţială pentru a contrabalansa încetinirea activităţii economice" "Pentru mine rămâne o enigmă cum este posibil ca sectorul IT să beneficieze de eliminarea impozitului pe venit" 

Sistemul de impozite şi taxe din ţara noastră a devenit un adevărat şvaiţer, a afirmat ieri Eugen Rădulescu, fostul director al Direcţiei de Stabilitate Financiară din BNR, cu ocazia unei conferinţe de presă.

Sursa foto: reve.ro

Cerere în scădere pe piaţa piscinelor

E.O.Companii / 7 iulie 2023

Bogdan Precup, Reve: "Echipamentele şi materialele premium definesc lucrările în anul 2023" 

Cererea din piaţa piscinelor este în scădere, ne-a spus Bogdan Precup, reprezentantul firmei Reve, apreciind: "În activitatea noastră se evidenţiază un trend de scădere a cererilor. Inflaţia, criza energetică, dobânzile crescute - toate acestea la un loc îi determină pe clienţi să fie reţinuţi în comenzile lor din domeniu

CSM atrage atenţia cu privire la mărirea deficitului de magistraţi

CSM atrage atenţia cu privire la mărirea deficitului de magistraţi

GEORGE MARINESCUPolitică / 7 iulie 2023

Intrarea în vigoare a proiectului de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu "ar putea avea ca efect accentuarea deficitului de magistraţi, care să conducă la paralizarea sistemului judiciar", afirmă Consiliul Superior al Magistraturii într-un comunicat de presă, emis ieri, cu referire la constatările celui de-al patrulea raport al Comisiei Europene privind statul de drept.

Festival de jazz în Peştera Ialomiţei

Festival de jazz în Peştera Ialomiţei

O.D.Cultură / 7 iulie 2023

Oamenii şi muzica se întorc în peşteră. A treia ediţie a festivalului "The Jazz Cave' se desfăşoară în perioada 16-18 august, în Peştera Ialomiţei, la eveniment fiind invitate formaţii din România şi străinătate.

Sursa foto: facebook / ECDL Romania

ECDL România a devenit membru All Digital

O.D.Miscellanea / 7 iulie 2023

Digitalizarea reprezintă o necesitate în secolul XXI. ECDL România a devenit membru All Digital, o asociaţie paneuropeană, cu sediul în Bruxelles, care reprezintă organizaţii membre din întreaga Europă ce lucrează cu 25.000 de centre de competenţe digitale.

Energy Aspects: "Piaţa petrolului se confruntă cu riscul unui şoc major"

Energy Aspects: "Piaţa petrolului se confruntă cu riscul unui şoc major"

ANDREI IACOMIMaterii Prime / 7 iulie 2023

Amrita Sen, director de cercetare: "Pentru rafinării şi companiile comerciale, costul păstrării petrolului în rezervoare a devenit mult mai scump" 

Piaţa petrolului se confruntă cu riscul unui şoc major, în condiţiile în care ratele mari ale dobânzilor duc la diminuarea stocurilor globale, a avertizat dr. Amrita Sen cofondatorul şi directorul de cercetare al Energy Aspects în Financial Times, scrie Business Insider.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 7 Iulie 2023

MACRO NEWSLETTER 7 Iulie 2023

Macroeconomie / 7 iulie 2023

Comenzile industriale noi din Germania şi-au temperat scăderea anuală şi în luna mai 2023, până la 4,3%, de la 9,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare peste aşteptări, de 6,4%, după un avans de 0,2%.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo