ZIARUL BURSA

13 decembrie 2023
Ediţia din 15.08.2024
Conform listei actualizate, broaştele ţestoase verzi din regiunea central-sudică şi din estul Oceanului Pacific sunt considerate "în pericol", respectiv "vulnerabile", fiind la rândul lor afectate de urmările încălzirii globale şi de capturile accidentale din timpul pescuitului. (Sursa foto: www.seeturtles.org, foto credits: Neil Ever Osborne, Hal Brindley)

COP28: Noua Listă Roşie include 157.190 de specii ameninţate

O.D.Miscellanea / 13 decembrie 2023

Lumea pe care o cunoaştem este într-o continuă schimbare şi acest lucru nu este neapărat unul pozitiv. Lista Roşie a Speciilor Ameninţate întocmită de Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (IUCN) şi actualizată acum scoate în evidenţă consecinţele încălzirii globale asupra biodiversităţii la nivel mondial, dar şi efectele demersurilor de protejare a acestora.

Povestea unui război care nu s-a întîmplat niciodată

Cornel CodiţăEditorial / 13 decembrie 2023

Cornel Codiţă

Care război? Avem de unde alege, slavă Domnului, dar am putea să începem cu cel din Ucraina. E colea, aproape şi, vorba lui Caragiale, de la el atîrnă viitorul, prezentul şi trecutul ţării! Nu doar al celei numită Ucraina, ci şi al altora, de la Rusia la Moldova şi România şi de la Finlanda şi Polonia pînă la Germania. Cum adică, nu s-a întîmplat niciodată? Nu are loc chiar şi acum, cînd vorbim?

Vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Asociaţia Senegaleză pentru protejarea copiilor cu deficienţe mintale (ASEDEME)

"Turismul" prezidenţial, o afacere strict-secretă

George MarinescuPolitică / 13 decembrie 2023

Deplasările peste hotare ale preşedintelui Klaus Iohannis reprezintă secret de stat, drept urmare cheltuielile efectuate în timpul acestora pot fi urmărite doar la prezentarea execuţiei bugetare, dar şi acolo nespecific, nedefalcate, reiese dintr-un răspuns trimis de Administraţia Prezidenţială în urma unei solicitări a jurnaliştilor de la News.ro, care doreau să ştie care au fost costurile vizitelor oficiale efectuate luna trecută (14-23 noiembrie) de şeful statului în Tanzania, Kenya, Capul Verde şi Senegal.

Sursa foto: www.omvpetrom.com

Christina Verchere, CEO OMV Petrom: "Peste 80% din acordurile de execuţie necesare proiectului Neptun Deep sunt asigurate"

A.I.Internaţional / 13 decembrie 2023

Compania a semnat contractul pentru platforma de foraj Transocean Barents; Halliburton Romania va asigura serviciile integrate de foraj "Obiectivul nostru este să începem producţia în siguranţă şi cu respectarea bugetului, în 2027", spune Christina Verchere 

Peste 80% din valoarea contractelor de execuţie aferente proiectului Neptun Deep a fost atribuită contractorilor şi furnizorilor, spune Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, într-un raport al companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Sursa foto: facebook/universuldali

"Universul lui Salvador Dali" poate fi observat în Capitală

O.D.Miscellanea / 13 decembrie 2023

Expoziţia "Universul lui Salvador Dali", care prezintă, în premieră în România, în peste 10 spaţii expoziţionale, o selecţie de creaţii ale artistului catalan, 170 de lucrări - sculpturi, grafică, gravuri, litografii, miniaturi din aur, rubine, diamante, smaralde, safir şi sticlă, mobilier suprarealist ce ilustrează geniul extravagantului Dali, se va deschide, începând de azi, la ARCUB - Hanul Gabroveni.

Biblioteca Judeţeană Buzău, transformată într-un Centru Expoziţional

Biblioteca Judeţeană Buzău, transformată într-un Centru Expoziţional

ANA FELEACompanii / 13 decembrie 2023

Clădirea în care a funcţionat în ultimele aproape patru decenii Biblioteca Judeţeană "V.Voiculescu" din Buzău va fi transformată într-un centru expoziţional care va fi dotat chiar şi cu o cramă destinată promovării vinurilor din Dealul Mare, în urma unei investiţii de 20 de milioane de lei.

Partenerii sociali nu au ajuns la un acord privind salariul minim pentru anul viitor

Partenerii sociali nu au ajuns la un acord privind salariul minim pentru anul viitor

G.M.Politică / 13 decembrie 2023

Negocierile privind majorarea salariului minim între reprezentanţii Guvernului şi cei ai sindicatelor şi patronatelor nu s-au concretizat cu un acord, deoarece patronatele susţin că nu pot majora salariul minim la 3700 lei de la 1 iulie 2024, ci de la 1 ianuarie 2025, în timp ce liderii de sindicat au solicitat o creştere a salariului la valoarea de 3800 lei lunar de la 1 martie 2024.

Extinderea Uniunii Europene - o temă fierbinte pe agenda Consiliului European

Extinderea Uniunii Europene - o temă fierbinte pe agenda Consiliului European

G.M.Politică / 13 decembrie 2023

Situaţia din Ucraina şi Orientul Mijlociu, extinderea Uniunii Europene, modificarea cadrul financiar multianual 2021-2027, apărarea şi securitatea comună şi relaţiile cu statele terţe sunt subiectele aflate pe ordinea de zi a şefilor de stat sau de guvern care vor participa în următoarele două zile la şedinţa Consiliului European.

Compensarea cantitativă a prosumatorilor, în stand-by; preşedintele Iohannis a retrimis legea la Parlament

Compensarea cantitativă a prosumatorilor, în stand-by; preşedintele Iohannis a retrimis legea la Parlament

GEORGE MARINESCUPolitică / 13 decembrie 2023

Prosumatorii mai au de aşteptat până când vor beneficia de compensare cantitativă cu privire la energia electrică produsă din surse regenerabile şi introdusă în reţelele de transport şi distribuţie din ţară, deoarece preşedintele Klaus Iohannis nu a promulgat proiectul de lege adoptat de Parlament, ci a decis retrimiterea acestuia Legislativului, invocând faptul că furnizorii nu sunt trataţi echitabil faţă de prosumatori, chiar dacă cele două categorii sunt actori activi ai pieţei de energie din ţara noastră.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 13 Decembrie 2023

MACRO NEWSLETTER 13 Decembrie 2023

Macroeconomie / 13 decembrie 2023

Creditul de consum din SUA a înregistrat o creştere sub aşteptări în octombrie 2023, de 5,1 miliarde de dolari, după o creştere de 12,2 miliarde în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 3,1%, de la 3,7%.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo