ZIARUL BURSA

02 iulie
Ediţia din 15.08.2024

Specializare în nimic

Cătălin AvramescuEditorial / 2 iulie

Cătălin Avramescu

Am ajuns în punctul din care nici nu ne mai indignăm. Apare câte o grozăvie, de neimaginat cu câţiva ani în urmă. Dăm din mână a lehamite şi sperăm că apucăm şi ziua de mâine. Uneori nici măcar nu sesizăm că se petrece ceva.

"Tendinţele în domeniul esteticii se îndreaptă tot mai mult către proceduri non şi minim invazive"

"Tendinţele în domeniul esteticii se îndreaptă tot mai mult către proceduri non şi minim invazive"

A consemnat Alina VasiescuCompanii / 2 iulie

(Interviu cu Alexandra Crâşmaru, fondatoarea Illuma Clinique) 

Reporter: Cum aţi ales domeniul în care activaţi şi ce v-a determinat să porniţi pe acest drum într-un an dificil, 2020, în plină pandemie, când era extrem de greu de făcut un plan în orice business?

Alexandra Crâşmaru: Am ales domeniul esteticii dintr-o pasiune profundă pentru îngrijirea pielii, în primul rând.

Mircea Geoană a ales să răspundă printr-o postare pe pagina oficială de Facebook: "Din seria caută până găseşti şi, dacă nu găseşti, inventează, mă trezesc astăzi cu o acuzaţie de plagiat a tezei de doctorat pe care am terminat-o acum 20 de ani. De ce astăzi? Probabil pentru că unii s-au speriat de discuţiile din spaţiul public despre o posibilă candidatură a mea". (Sursa fotografiilor: facebook / Mircea Geoană)

PressOne: Mircea Geoană a plagiat în teza de doctorat

George MarinescuPolitică / 2 iulie

Mircea Geoană, secretarul adjunct al NATO, ar fi plagiat în lucrarea sa de doctorat, susţine Emilia Şercan într-o analiză a tezei respective publicată, ieri, de către PressOne, adică în ziua în care a apărut un sondaj INSCOP în care Geoană se află pe primul loc al topului încrederii în politicieni, cu 33,4% dintre respondenţii la sondaj.

Sursa foto: facebook / Premier Energy Romania

Premier Energy obţine reducerea dobânzii şi a plăţii anuale a unui credit de 80 milioane euro

A.I.Piaţa de Capital / 2 iulie

Compania a fost listată la BVB în luna mai a acestui an 

Premier Energy, ultimul emitent listat în Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a revizuit un împrumut de 80 milioane euro cu J&T Banka, prin reducerea ratei dobânzii şi a plăţii anuale de amortizare a creditului, conform unui raport al companiei de infrastructură energetică publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

TradeVille: Nike - Just missed it

TradeVille: Nike - Just missed it

F.A.Piaţa de Capital / 2 iulie

Nike a depăşit estimările în ceea ce priveşte profitul net pe acţiune din al patrulea trimestru fiscal, dar vânzările şi previziunile pentru primul trimestru au fost sub aşteptări, pe fondul unei cereri mai slabe din partea consumatorilor din America de Nord şi China, potrivit unui raport elaborat de Departamentul de Analiză al TradeVille.

Raluca Turcan a oferit Premiul Ministerului Culturii profesorului Octavian Saiu, "în semn de înaltă preţuire pentru promovarea dialogului dintre artişti şi profesionişti în domeniul artelor spectacolului". (Sursa foto: facebook/Raluca Turcan/ Foto credit: FITS Sebastian Marcovici)

Ministrul Raluca Turcan: "Sibiu, capitala mondială a culturii"

O.D.Cultură / 2 iulie

Vara a început cum nu se poate mai bine pentru cultura autohtonă. Ministrul Culturii, Raluca Turcan, consideră ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) una "excepţională" şi datorită prezenţei unor personalităţi precum Isabelle Adjani, Anne Teresa de Keersmaeker, Susanne Kennedy, David Esrig, Jon Fosse, John Malkovich şi Theodoros Terzopoulos, care au transformat oraşul într-o "adevărată capitală mondială a culturii".

"România Cunoaşterii" - digitalizarea, o componentă foarte importantă

"România Cunoaşterii" - digitalizarea, o componentă foarte importantă

O.D.Miscellanea / 2 iulie

Digitalizarea a devenit foarte importantă pentru dezvoltarea unei ţări în contextual actual. Expertul portughez în digitalizare Mario Campolargo a participat la o serie de întâlniri şi evenimente în ţara noastră sub genericul "The Digital Transformation of Europe - Transformarea digitală a Europei", la invitaţia Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România.

Furtunile violente au afectat o bună parte din Europa

Furtunile violente au afectat o bună parte din Europa

O.D.Miscellanea / 2 iulie

Europa a fost lovită, în special în partea centrală, de o serie de furtuni violente şi ploi torenţiale. Acestea s-au abătut asupra Elveţiei, Franţei, Germaniei şi Italiei s-au soldat cu cel puţin 7 morţi, conform primului bilanţ dat publicităţii de autorităţile locale.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Macro Newsletter 02 Iulie 2024

Macro Newsletter 02 Iulie 2024

Macroeconomie / 2 iulie

Preţurile producătorilor industriali din Franţa şi-au temperat scăderea anuală în luna mai 2024, până la 5,1%, de la 5,4% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 1,2%, după un declin de 2,8% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo