ZIARUL BURSA

09 iulie
Ediţia din 15.08.2024
PSD şi PNL au câştigat comasatele, am donat un sistem Patriot Ucrainei, Naţionala a ajuns în optimi la Euro 2024

PSD şi PNL au câştigat comasatele, am donat un sistem Patriot Ucrainei, Naţionala a ajuns în optimi la Euro 2024

George MarinescuMacroeconomie / 9 iulie

Prima lună de vară a fost mai agitată decât de obicei prin prisma faptului că, pe lângă problemele bugetare cu care se confruntă Guvernul, am avut parte în 9 iunie de alegeri europarlamentare şi locale, de noi modificări de acte normative în domeniul fiscalităţii, dar şi de continuarea politicii de rectificare bugetară prin intermediul hotărârilor prin care Cabinetul Ciolacu suplimentează sumele alocate ministerul din subordine, politică criticată în dese rânduri de către Consiliul Fiscal.

Luna iunie în cifre

Luna iunie în cifre

A.V.Macroeconomie / 9 iulie

3 iunie 

- BNR anunţă că, la data de 31 mai 2024, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la 65.072 milioane de euro, faţă de 62.511 milioane euro la 30 aprilie 2024. Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone.

Liberté, egalité, extrémité!

Cătălin AvramescuEditorial / 9 iulie

Cătălin Avramescu

Sau despre cum se distruge o democraţie în numele democraţiei. Povestea este simplă. În rolul principal, actualul Preşedinte al Republicii Franceze, Emmanuel Macron.

APIA: Piaţa românească a autoturismelor full-electric în scădere, din cauza reducerii alocărilor pentru programul Rabla Plus

APIA: Piaţa românească a autoturismelor full-electric în scădere, din cauza reducerii alocărilor pentru programul Rabla Plus

George MarinescuCompanii / 9 iulie

Vânzarea maşinilor full-electric va continua să scadă comparativ cu anul trecut, din cauza subvenţiilor reduse la jumătate, a declarat ieri Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA), în cadrul unei conferinţe de presă în care a prezentat situaţia pieţei auto din ţara noastră şi prognoza revizuită pentru finalul acestui an.

Sursa: Facebook / Ambasada Chinei

Xi Jinping vrea condiţii pentru "un dialog direct" între Ucraina şi Rusia

Internaţional / 9 iulie

Comunitatea internaţională trebuie să creeze condiţii pentru "un dialog direct" între Rusia şi Ucraina, şi "să asigure asistenţă" în acest sens, a declarat ieri preşedintele Chinei, Xi Jinping, în cadrul unei întâlniri la Beijing cu premierul ungar Viktor Orban, care a subliniat că Beijingul va juca un rol-cheie în decizia privind încheierea războiului în Ucraina, potrivit EFE şi AFP.

Tarom - perfuzii cu ajutoare de stat, eficienţă zero

Tarom - perfuzii cu ajutoare de stat, eficienţă zero

George MarinescuCompanii / 9 iulie

Compania Tarom, care în ultimii ani a beneficiat de mai multe ajutoare de stat, cel mai recent - în valoare de 100 milioane euro (dar din care 49,5 milioane euro a fost plătit către companie în 2020 cu titlu de împrumut) - primit luna trecută, a prezentat ieri încă o dovadă a ineficienţei sale şi a faptului că trebuie restructurată din temelii sau privatizată, după ce în primele ore ale zilei 10 curse au fost anulate, din cauza faptului că piloţii nu s-au prezentat la lucru, invocând subit probleme de sănătate.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Macro Newsletter 09 Iulie 2024

Macro Newsletter 09 Iulie 2024

Macroeconomie / 9 iulie

Volumul vânzărilor retail din zona euro şi-a temperat creşterea anuală în luna mai 2024, până la 0,3%, de la 0,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după o scădere de 0,2% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo