ZILELE PREVENIRII DEZASTRELOR  Cât de pregătiţi suntem pentru a preîntâmpina efectele lor?

G.D.
Miscellanea / 10 februarie 2023

Cât de pregătiţi suntem pentru a preîntâmpina efectele lor?

Asociaţia Energia Inteligentă lansează cea de-a doua ediţie a proiectului "Zilele Prevenirii Dezastrelor". Pe parcursul anului 2023, vor avea loc patru acţiuni de informare şi responsabilizare a comunităţilor locale cu privire la diverse situaţii care pot pune în pericol vieţi omeneşti, precum incendii, dezastre naturale, cutremure sau dispariţii de persoane, conform unui comunicat remis redacţiei. Acestea se vor desfăşura la Sibiu - martie 2023, Alba Iulia - iunie 2023, Braşov - septembrie 2023 şi Oradea - octombrie 2023.

Potrivit sursei citate, proiectul are ca scop creşterea gradul de conştientizare a măsurilor de prevenire a situaţiilor neprevăzute şi a posibilelor accidente şi se desfăşoară în parteneriat cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Acţiuni de informare şi responsabilizare adresate copiilor, dar şi adulţilor vor fi derulate în centrele mobile de instruire a populaţiei cu sprijinul reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă în Sibiu, Braşov şi Oradea.

Iniţiativei Asociaţiei Energia Inteligentă s-a alăturat şi Clubul Câinilor Utilitari care va organiza demonstraţii de dresaj canin şi sesiuni de conştientizare în ceea ce priveşte utilizarea câinilor în activităţile de căutare şi salvare. Totodată, vor avea loc acţiuni simulate de căutare şi salvare persoane dispărute în zona urbană şi în mediul natural în colaborare cu Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din cele patru oraşe mai sus menţionate.

Dumitru Chisăliţă, Preşedintele Asociaţia Energia Inteligentă:

"Evenimentele tragice petrecute recent în Turcia, dar şi entuziasmul şi interesul de care s-a bucurat prima ediţie a acestei acţiuni derulată anul trecut la Mediaş vin să sublinieze necesitatea pregătirii populaţiei pentru situaţii neprevăzute precum incendii, dezastre naturale, cutremure sau dispariţii de persoane, chiar daca nu se întrevede o astfel de situaţie pentru ţara noastră, şi totodată dorinţa şi deschiderea oamenilor de a fi instruiţi cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte în astfel de situaţii. Asociaţia noastră a desfăşurat în cei peste 6 ani de activitate, variate acţiuni educative printre care se numără cele care vizează comportament responsabil sau prevenirea situaţiilor care ne pot pune viaţa în pericol cu scopul de a-i responsabiliza pe copii în folosirea gazului natural, de a preveni şi combate incendiile si de a informa participanţii cu privire la măsurile de prim ajutor în cazul unor astfel de accidente. Acţiunile noastre au găsit întotdeauna un partener de nădejde în Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă cărora le mulţumesc pe această cale."

Colonel Alexandru-Cătălin ALDEA, Şef Serviciu Coordonare şi Implementare Cerinţe de rezilienţă, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă:

,,Pentru a face faţă fiecărei provocări şi pentru a construi împreună o societate rezilientă, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă continuă campania naţională de informare publică cu privire la măsurile de prevenire şi comportament pe care cetăţenii trebuie să-l adopte în diferite situaţii de urgenţă, de amploare sau dezastru.

Nu trebuie să aşteptăm să se întâmple ceva grav pentru a lua măsuri de prevenire şi micşorare a efectelor unor posibile dezastre. Dezastrele se pot întâmpla oriunde şi oricând, dobândirea informaţiilor relevante pe care le putem accesa atât înainte, în timpul, dar şi după un dezastru, pot face din fiecare cetăţean un salvator.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin programele de pregătire a populaţiei şi prin protocoalele şi parteneriatele semnate cu celelalte state, depune un efort constant în ceea ce priveşte creşterea rezilienţei şi pregătirii în faţa dezastrelor.

Este important să lucrăm împreună pentru a construi, susţine şi îmbunătăţi capacitatea noastră de prevenire şi pregătire împotriva efectelor diferitelor situaţii de urgenţă de amploare sau dezastru."

Vlad Popescu, Director, Clubul Câinilor Utilitari:

"Clubul Câinilor Utilitari este o organizaţie foarte activă care participa la numeroase acţiuni simulate de căutare persoane dispărute în mediul urban sau natural, dar şi la misiuni de căutare-salvare. În prezent, asociaţia noastră alături de ONG-urile partenere a trimis, sub coordonarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din România, şase echipe de voluntari om - câine pentru a lua parte la acţiunile de căutare - salvare din Turcia. Susţinem iniţiativa Asociaţiei Energia Inteligentă şi necesitatea pregătirii populaţiei pentru situaţii neprevăzute şi ne alăturăm acţiunii "Zilele Prevenirii Dezastrelor" pentru ca împreuna cu echipele ISU să derulăm ample acţiuni simulate de căutare şi salvare în mediul natural şi în dărâmături care vor aduce un plus valoare pregătirii tuturor voluntarilor noştri".

Prima ediţie a proiectului "Zilele Prevenirii Dezastrelor" a avut loc la Mediaş în toamna anului 2022 şi s-a bucurat de sprijinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă prin Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Cpt. Dumitru Croitoru" Sibiu şi al asociaţiilor Clubul Câinilor Utilitari şi Lupus Fortis Mediensis, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb