Zitec, partenerul UNTOLD pe securitate cibernetică

V.G.
Companii / 5 septembrie 2022

Zitec, partenerul UNTOLD pe securitate cibernetică

Zitec, lider pe piaţa de IT & digital marketing din România, specializat în dezvoltarea de soluţii şi servicii de transformare digitală, este principalul partener al festivalului UNTOLD pe segmentul de securitate cibernetică. Astfel, compania s-a asigurat că toate platformele online ale festivalului - administrare date, cumpărare de bilete, check-in sau top-up - sunt sigure în faţa oricărei provocări cibernetice, arată un comunicat transmis astăzi redacţiei.

Potrivit sursei citate, Zitec a început colaborarea cu UNTOLD odată cu ediţia din 2021, iniţiind o serie de pentests (simulări de atacuri cibernetice) pe aplicaţiile web ale festivalului. Şi pentru ediţia din acest an, Zitec a continuat exerciţiile de testare, precum şi extinderea măsurilor de prevenţie şi protecţie pentru reducerea eventualelor riscuri de securitate.

Un penetration test presupune desfăşurarea unui atac cibernetic asupra unei aplicaţii software într-un mediu controlat, ajutând la identificarea potenţialelor vulnerabilităţi şi la evaluarea sistemelor de protecţie existente. Peisajul ameninţărilor cibernetice este tot mai dinamic, iar companiile trebuie să-şi monitorizeze permanent expunerea la riscuri de securitate. Desfăşurarea unui pentest este un prim pas pentru preîntâmpinarea incidentelor şi implicit crearea unei strategii de securitate care să se dezvolte concomitent cu nevoile companiei şi evoluţia tehnologică din domeniu.

Securitatea cibernetică joacă un rol important în strategia digitală a UNTOLD. Pentru a asigura o experienţă satisfăcătoare a consumatorilor, dar şi pentru a spori nivelul de protecţie a datelor acestora în conformitate cu legislaţia în vigoare, organizatorii au făcut eforturi susţinute pentru a-şi consolida rezilienţa cibernetică.

"Siguranţa participanţilor a fost întotdeauna prioritate zero pentru noi, organizatorii UNTOLD. Ne bucurăm că, împreună cu echipa Zitec, am asigurat securitatea festivalierilor în mediul digital prin minimizarea riscurilor ca aplicaţiile noastre să fie vulnerabile la un potenţial atac şi dezvoltând în continuare o strategie de securitate care să ne permită să ne concentrăm pe inovaţie", a declarat Georgiana Mureşan, Head of Cashless Payment System - UNTOLD.

Numărul de utilizatori care au folosit aplicaţiile web a fost de 360.000 anul acesta. Astfel, prin activităţile întreprinse de experţii de securitate Zitec, s-a asigurat protecţia datelor cu caracter personal ale participanţilor, a sistemului de plăţi - cumpărarea de bilete online, respectiv înregistrarea şi încărcarea portofelului electronic pentru achiziţii în spaţiul dedicat evenimentului, check-in şi acces la festival.

"Este important de subliniat preocuparea şi atenţia pe care o acordă organizatorii UNTOLD securităţii cibernetice, asigurându-se încă de la început că toate datele personale ale participanţilor care folosesc platformele online sunt în deplină siguranţă. Prin rularea de pentests pe aplicaţiile lor web, echipa Zitec se asigură că acestea sunt pregătite în faţa unui atac cibernetic, optimizând în timp util sistemele de securitate, astfel încât evenimentul să se desfăşoare fără probleme. Odată cu amploarea pe care au luat-o atacurile cibernetice, recomandăm tuturor companiilor care îşi desfăşoară activitatea în digital să verifice regulat securitatea aplicaţiilor web şi să se asigure că sunt protejaţi în faţa acestor ameninţări", a declarat Adina Nichitean, Security and Data Protection Manager - Zitec.

Anul acesta, echipa Zitec a dezvoltat o serie de noi servicii în domeniul securităţii cibernetice. Printre acestea, se numără: Security and Data Protection Consultancy (Consultanţă în securitate şi protecţia datelor) în care echipa Zitec monitorizează conformitatea datelor cu regulile de confidenţialitate, în timp ce identifică posibilele vulnerabilităţi; Cyber Security Penetration Testing (Teste de penetrare cibernetică) prin care se analizează nivelul de securitate, simulând atacuri reale asupra aplicaţiilor, infrastructurii sau reţelelor.

Un alt serviciu lansat este Managed Security Services (Administrarea serviciilor de securitate), ce oferă posiblitatea de externalizare a monitorizării şi managementului securităţii pentru aplicaţii şi infrastructură, dar şi serviciul Cyber Security Training (Instruire în domeniul securităţii cibernetice) cu workshop-uri realizate de echipa Zitec în ceea ce priveşte importanţa securităţii cibernetice, se mai arată în comunicat

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb