Ziua Noului Bauhaus European, organizată de Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi EFdeN


Comunicate de presă / 4 mai 2022

Ziua Noului Bauhaus European, organizată de Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi EFdeN

EFdeN şi Reprezentanţa Comisiei Europene în România au organizat "Ziua Noului Bauhaus European", un eveniment ce a adus împreună administraţia locală, experţi, reprezentanţi ai companiilor şi ai mediului ONG, pentru a dezbate cele trei valori fundamentale ale noului curent: sustenabilitatea, incluziunea socială şi estetica, conform unui comunicat de presă. O iniţiativă strategică a Comisiei Europene, Noul Bauhaus European combină viziunea Pactului Verde European cu o schimbare concretă în comunitate, şi stimulează colaborarea transdisciplinară, pentru a găsi noi scenarii şi moduri de a trăi şi lucra împreună.

"Dacă Pactul Verde European are un suflet atunci putem spune că Noul Bauhaus European este cel care a dus la o explozie a creativităţii în uniunea noastră.'' Citatul preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a servit drept motto pentru evenimentul organizat în EFdeN Sustainable City. Cum ajungem mai uşor la oamenii din ţară când vine vorba de sustenabilitate, estetică şi incluziune, dacă nu prin deschidere către arta ce prinde viaţă sub umbrela Noului Bauhaus European?

Potrivit sursei citate, în cadrul evenimentului, discursurile s-au centrat asupra modalităţilor prin care comunităţile din România se pot dezvolta şi pregăti pentru viitor, în linie cu mişcarea New European Bauhaus. Dna Ramona Chiriac, Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, a îndemnat publicul să reţină cele 3 concepte pe care este construită viziunea mişcării - "creativitate, sustenabilitate, comunitate. Creativitatea este felul în care putem trai frumos, confortabil, digitalizat, sustenabilitatea se referă la faptul că putem trăi in acest fel, dar în perfectă armonie cu natura, intelegand impactul nostru asupra mediului înconjurător. Iar prin comunitate este vorba despre noi, despre cum alegem să trăim unii cu alţii".

Claudiu Butacu, presedinte EFdeN, şi-a păstrat optimismul în ceea ce priveşte schimbarea. Acesta a afirmat: "Cred ca e normal să dăm şi fail uneori, realist vorbind, noi ne formam printr-un proces de "trial and error", greşim de foarte multe ori pentru a ne atinge obiectivele".

Michela Magas, consilier pentru inovare al Comisiei Europene şi al G7, ambasador al comunităţii Bauhaus, membru al NEB High Level Roundtable este interesată de implicarea artiştilor. Aceasta a spus că "artiştii sunt formaţi să pună întrebări şi să critice diverse elemente din diverse perspective, sunt formaţi sa deschidă noi perspective. Viziunea asupra ceea ce fac era îngustă, însă aceştia au dovedit că pot să se încadreze într-o schimbare de paradigmă."

Membru în cabinetul comisarului Elisa Ferreira, responsabilă pentru coeziune şi reforme, Simeona Manova s-a bucurat sa participe la eveniment şi să remarce implicarea din ce în ce mai frecventă şi activă a tinerilor români în efectuarea schimbărilor necesare pentru viitorul nostru. "Sunt foarte bucuroasă ca România devine din ce în ce mai activă", a spus aceasta.

Principalele idei dezbătute au fost Generaţia Bauhaus, regenerarea urbană şi exemplele de bune practici utile pentru ca administraţia locală să implementeze proiecte de tip smart în comunităţile pe care le pregătim să fie sustenabile, dar şi cum parteneriatele de tip public-privat ar juca un rol important în dezvoltarea acestei mişcări.

Invitaţii panelului de dezbateri au fost:

Dna. Ilinka Kajgana- Chief Risk Officer, Member of the Management Board BCR

Dna. Roxana Proca - punct de contact national NEB

Dna. Maria Neneciu- Project Manager at The Institute

Dl. Tudor Rosca - City Manager Sector 1

Discuţiile au fost completate de un moment artistic realizat de "Cuibul Artiştilor", în spiritul Noului Bauhaus European, un manifest al copiilor, ce au lucrat creativ la un atelier dedicat reciclarii plasticului.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb