Alina Gorghiu şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Ann Kavalec au avut o întrevedere pe tema cooperării judiciare

D.R.
Politică / 31 iulie 2023

 Alina Gorghiu şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Ann Kavalec au avut o întrevedere pe tema cooperării judiciare

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Kathleen Ann Kavalec, au avut astăzi o întrevedere pe tema cooperării judiciare bilaterale, dar şi despre digitalizarea sistemului judiciar şi condiţiile de detenţie din penitenciarele din România, informează Agerpres.

Gorghiu a afirmat în cadrul întrevederii că parteneriatul cu SUA este o necesitate pentru promovarea drepturilor omului şi statului de drept. În acest sens, oficialul român a salutat nivelul foarte bun al cooperării bilaterale în domeniul judiciar, propunând noi teme de colaborare, precum educaţia juridică în şcolile din România. De asemenea, ministrul Justiţiei a evidenţiat importanţa unei legislaţii predictibile pentru dezvoltarea mediului de afaceri şi stimularea investiţiilor străine directe în economia românească, precizează sursa citată.

În plus, Alina Gorghiu a arătat că România rămâne angajată în lupta pentru combaterea corupţiei şi în implementarea recomandărilor Raportului 2022 privind Statul de Drept şi ale Comisiei de la Veneţia. Astfel, oficialul român a prezentat evoluţiile recente din domeniul Justiţiei, precum aderarea României la Convenţia Anti-mită a OCDE şi adoptarea de către Parlament în luna iunie a legislaţiei pentru modificarea şi completarea Codului penal şi de procedură penală. Unul dintre subiectele abordate a fost digitalizarea sistemului judiciar din România. În acest sens, Gorghiu a afirmat că Ministerul Justiţiei este în curs de implementare a sistemului ECRIS V, care va permite accesul electronic şi sigur tuturor părţilor interesate la documente din dosarele de judecată, menţionează sursa citată.

Ministrul Justiţiei a mai prezentat progresele referitoare la condiţiile de detenţie din penitenciarele din România, arătând că se vor construi două noi unităţi care vor furniza aproximativ 2.000 de locuri adiţionale pentru deţinuţi în următorii patru ani, relatează sursa citată.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. s-a dus la marsul lgbt numai sa fie pe placul ambasadoarei sua . o persoana lipsita complet de personalitate , adica slugarnica .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb