IRIDEX a redus timpul de procesare a comenzilor cu peste 60% prin automatizarea proceselor de achiziţie cu ajutorul tehnologiei low-code

A.F.
Companii / 8 decembrie 2023

 IRIDEX a redus timpul de procesare a comenzilor cu peste 60% prin automatizarea proceselor de achiziţie cu ajutorul tehnologiei low-code

În contextul economic actual, un număr tot mai mare de companii, din domenii tot mai diverse, caută soluţii prin care să crească eficienţa proceselor de business şi tehnologice, astfel încât să poată economisi resurse importante de timp şi de oameni, care acum pot fi angrenaţi în operaţiuni mult mai complexe, ce pot genera valoare adăugată, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, pentru o mai bună optimizare şi monitorizare a procesului de achiziţii, IRIDEX, unul dintre cei mai mari jucători din România în gestionarea deşeurilor, a implementat o platformă de automatizare a proceselor de business şi achiziţii. Cu ajutorul platformei WEBCON, IRIDEX a reuşit să reducă timpul de procesare a comenzilor cu peste 60% în primul an. Platforma avansată foloseşte tehnologia low-code şi a fost furnizată de WEBCON, furnizor global de platforme low-code pentru automatizarea proceselor, prin intermediul Encorsa, partener premium al WEBCON în România.

IRIDEX Group Salubrizare, fondată în 2008 şi unul dintre cei mai mari jucători din România în gestionarea deşeurilor, avea nevoie de un instrument digital de optimizare a fluxurilor de business, achiziţii şi gestiune, care să permită un management mai eficient al acestor procese şi mai facil pentru angajaţi şi furnizori. Compania a ales platforma WEBCON - un software ce permite companiilor să automatizeze şi să gestioneze procesele de business şi tehnologice cu ajutorul aplicaţiilor custom-made care pot fi livrate rapid, datorită tehnologiei low-code utilizate în cadrul platformei. Soluţia digitală flexibilă livrată de WEBCON este perfect adaptată nevoilor şi obiectivelor companiei şi permite înregistrarea a peste 1.000 de comenzi în fiecare lună. În plus, aceasta ajută în optimizarea ofertelor către furnizori, având o evidenţă complexă a istoricului tuturor comenzilor şi a evoluţiei costurilor.

"Gestionarea activităţilor de achiziţii a prezentat numeroase dificultăţi, dar după ce am lucrat cu Encorsa şi am folosit platforma WEBCON, am reuşit să transformăm aceste provocări în oportunităţi. În prezent, beneficiem de acces în timp real la date şi documente, tranzacţii, comenzi şi evaluări ale furnizorilor, toate aceste procese şi operaţiuni fiind transparente şi uşor de urmărit. Adoptarea platformei WEBCON BPS a redefinit modul în care operăm, permiţându-ne o gestionare mai eficientă şi organizată a activităţilor de achiziţiie, cu acces la date centralizate şi un control optimizat al procesului", spune Cristian Bratu, Director Departament Achiziţii, IRIDEX Group Salubrizare.

Echipa IRIDEX utilizează platforma WEBCON pentru a plasa comenzi de achiziţii fie din BackOffice, fie prin intermediul unei aplicaţii mobile, facilitând crearea şi trimiterea automată a cererilor de ofertă (RFQ) şi a comenzilor de achiziţie către furnizori. De asemenea, a permis crearea unei arhive virtuale pentru accesarea documentelor asociate comenzilor şi permite asignarea de responsabilităţi în cadrul fluxului de lucru, în funcţie de unitatea de afaceri, departamentul şi tipul de comandă. Soluţia permite, de asemenea, monitorizarea şi raportarea comenzilor nefinalizate, a termenelor de livrare şi evaluarea ofertelor primite de la furnizori.

"Această schimbare a reprezentat un salt uriaş în direcţia digitalizării pentru Iridex Group Salubrizare, iar Encorsa a fost partenerul ideal în această călătorie, susţinându-ne la fiecare pas. Am înţeles că este esenţial să ne adaptăm la noile tehnologii pentru a rămâne competitivi. Neglijarea procesului de transformare digitală poate afecta atât reputaţia, cât şi rentabilitatea şi eficienţa operaţională a afacerii noastre", continuă Cristian Bratu.

Planurile viitoare ale IRIDEX includ unificarea tuturor aplicaţiilor pe care compania le utilizează în prezent sub un singur sistem umbrelă, platforma WEBCON.

"În loc să piardă timpul cu activităţi manuale şi repetitive, organizaţiile din întreaga lume ar trebui să se concentreze pe utilizarea abilităţilor echipelor pentru a genera valoare adăugată pe o piaţă extrem de competitivă. Din acest motiv, tot mai multe companii, din sectoare tot mai diverse, aleg să utilizeze platforme de procesare low-code pentru a simplifica şi automatiza sarcinile şi fluxurile de lucru zilnice, iar IRIDEX este un alt exemplu de succes. Cu o mentalitate şi o tehnologie adecvate, companiile pot transforma modul în care lucrează şi pot crea un avantaj competitiv. Iar WEBCON le poate ajuta, întrucât pot genera zeci de aplicaţii pentru diferite procese folosind o singură platformă, ceea ce nu este doar rentabil, ci şi un mare avantaj pentru angajaţii care trebuie să înveţe o singură interfaţă unificată", spune Micha³ Rykiert, Director of Business Development EMEA, WEBCON.

IRIDEX a implementat sistemul WEBCON în 2022, cu sprijinul Encorsa, partener premium al WEBCON în România. De atunci, optimizarea proceselor a dus la crearea a noi aplicaţii care facilitează schimbul de date.

"Un număr tot mai mare de companii iau în considerare transformarea digitală şi automatizarea proceselor interne, un trend care se află în creştere chiar şi după pandemie. Oferind angajaţilor, partenerilor de afaceri şi consumatorilor o experienţă digitală adaptată la cerinţele şi nevoile lor viitoare, aceste soluţii de automatizare ajută organizaţiile să se diferenţieze şi să îşi menţină competitivitatea pe termen lung", adaugă Răzvan Ogrezeanu, Innovation Manager & Co-Founder, Encorsa.

WEBCON este un furnizor global de platforme low-code de automatizare a proceselor, iar România a devenit o piaţă de importanţă strategică pentru companie în 2023. În prezent, peste 850 de companii din întreaga lume, inclusiv lideri de piaţă şi actori importanţi precum Siemens Finance, Mitsubishi Electric, Pratt & Whitney, Huhtamaki, Societe Generale, Answear, Melitta şi MAN, folosesc WEBCON BPS pentru a eficientiza procesele şi pentru a stimula creşterea afacerii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb