NEXO Group dezvoltă NEXO Nature, pentru care a primit autorizaţia de construire

R.S.
Comunicate de presă / 4 aprilie

 NEXO Group dezvoltă NEXO Nature, pentru care a primit autorizaţia de construire

NEXO Group anunţă dezvoltarea unui ansamblu rezidenţial de vile ultra eficiente energetic, în Pipera, printr-o investiţie cu o valoare de aproape 10 milioane de euro. Complexul NEXO Nature, unic în România, va cuprinde 14 vile inteligente, cu aproape costuri zero pentru încălzire şi răcire, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, dezvoltat pe o suprafaţă de 5.000 mp, în mijlocul naturii, în Pipera-Voluntari (Strada Matei Millo), cu ieşire la autostrada A3 şi aproape de Bucureşti, complexul NEXO Nature aduce un concept de rezidenţă şi un stil de viaţă nou în România, concentrat pe reducerea cheltuielilor şi pe creşterea calităţii vieţii oamenilor. Pentru a asigura aceste beneficii, vilele vor avea integrate tehnologii ca pompe de căldură sol-apă, sisteme de răcire prin tavan, sisteme fotovoltaice, sisteme de ventilaţie centralizate şi soluţii de automatizare şi control de la distanţă pentru modificarea confortului interior de pe telefon, de oriunde s-ar afla proprietarul.

"Ne bucurăm să anunţăm că vom începe în curând dezvoltarea proiectului rezidenţial NEXO Nature, un complex de locuinţe verzi unic în România pentru care folosim tehnologii inovatoare pentru construcţie şi funcţionare a caselor. Prima fază a proiectului include 14 vile proiectate pentru a oferi eficienţă energetică foarte ridicată, adică asigură reducerea de costuri la energie în orice anotimp la aproape zero. Vorbim de un complex de vile inteligente, care are în proximitate facilităţi moderne şi servicii complementare pentru adulţi şi copii, printre care grădiniţe, terenuri de tenis şi de baschet, locuri de joacă şi piste de alergat din tartan în jurul pădurii, toate integrate armonios într-un cadru natural de excepţie, între două păduri. Deşi vilele vor avea suprafeţe generoase, de până la 380 mp fiecare, costurile de întreţinere vor fi aproape inexistente. Este, aşadar, o propunere de a reinventa şi rafina modul de a trăi - mai sănătos, mai economic, mai sustenabil", declară Sorin Lăpădatu, fondator şi CEO NEXO Group, conform sursei citate.

Vilele NEXO Nature vor fi dezvoltate pe tehnologii de construcţie similare cu cele pentru casele pasive, pentru a reduce costurile de încălzire şi de răcire aproape de zero. Printre acestea se află pompele de căldură sol-apă, sisteme de răcire în tavan, sisteme fotovoltaice şi sisteme de ventilaţie centralizate, dar şi aplicarea unor tehnici sau materiale specializate pentru a asigura impermeabilitatea sau izolarea elementelor de construcţie împotriva factorilor externi, cum ar fi apă, aer, vânt, praf sau zgomot.

În procesul de construcţie, fiecare vilă va fi supusă unor teste riguroase, incluzând suprapresiune cu fum şi obţinerea Certificatului Green pentru a garanta calitatea şi sustenabilitatea construcţiei. Astfel, dezvoltatorul NEXO Group va utiliza metode de ultimă generaţie pentru etansarea şi montajul ferestrelor, asigurând un mediu confortabil şi eficient energetic, se arată în comunicat.

Proiectate pentru a avea o eficienţă energetică foarte ridicată, viitoarele locuinţe din complexul NEXO Nature beneficiază şi de o arhitectură modernă şi un design atractiv. Aspectul vizual ale locuinţelor este îmbinat cu o funcţionalitate perfectă, prin folosirea de tehnologii avansate care să asigure un stil de viaţă sustenabil şi armonios.

"Cu suprafeţe utile de până la 380 mp, casele sunt construite pe 1 sau 2 etaje, cu 6 încăperi de locuit, 4 băi, un living cu o înălţime de 6 m, terasă generoasa la etajul 1, o curte cu spaţiu verde de până la 220 mp şi o piscină proprie care poate fi încălzită pe timp rece. Fiecare vilă este concepută ca o oază de confort modern, proiectată nu doar pentru a reduce amprenta de carbon, dar şi pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii locuitorilor săi. Costul unei astfel de vile ultra eficientă energetic, dezvoltată pe o structură solidă şi pe un concept de proiectare şi de design inovator şi atipic, este între 440.000 euro şi 1 milion de euro. Datorită faptului că aceste case se autosusţin energetic, viitorii locuitori vor beneficia de o încălzire eficientă a apei din piscină, extinzând sezonul de utilizare de la martie până în decembrie. Locuinţele din ansamblul rezidenţial NEXO Nature aduc un concept total nou în România, pentru a îndeplini normele de mediu şi nevoile oamenilor de acum, dar şi din viitor, pentru un stil de viaţă mai bun şi mai sustenabil", explică Sorin Lăpădatu, fondator şi CEO NEXO Group.

Astfel, acest concept de locuinţe redefineşte confortul casnic prin implementarea de sisteme inovatoare de încălzire şi răcire, folosind pompe de căldură sol-apă cu puţuri forate la mare adâncime. Acestea garantează eficienţă energetică şi costuri reduse de întreţinere, utilizând energia regenerabilă din sol pentru a asigura încălzirea, răcirea şi furnizarea apei calde menajere. De altfel, pompele de căldură sol-apă vor fi tot mai prezente în proiectele de construcţie a caselor în România datorită avantajelor multiple, printre care costuri reduse pentru încălzire, răcire şi apă caldă menajeră, eliminarea dependenţei de gaze naturale şi reducerea amprentei de carbon, dar şi posibilitatea de a genera electricitatea necesară printr-un sistem fotovoltaic integrat, oferind independenţă energetică, se precizează în comunicat.

Casele NEXO Nature din Pipera-Voluntari vor beneficia de un sistem de ventilaţie centralizat, cu recuperare de căldură, care oferă aer proaspăt şi filtrat continuu, fără necesitatea deschiderii ferestrelor. De asemenea, oferă control optim al umidităţii şi al nivelurilor de CO2, pentru un mediu de viaţă sănătos şi reduce praful şi alergenii, menţinând interiorul mai curat.

Vilele vor beneficia de energie electrică proprie, în mod nelimitat, printr-un sistem fotovoltaic integrat, ceea ce scade dependenţa energetică faţă de furnizori. Totodată, fiecare vilă va avea propria staţie de încărcare a maşinilor şi a altor vehicule electrice, prin energia produsă de panourile solare, se arată în comunicat.

Mai mult, confortul din interior, temperaturi şi iluminare, poate fi controlat de la distanţă, de pe telefon, printr-o soluţie de automatizare. Aceasta permite gestionarea facilă a iluminatului, jaluzelelor, climatizării, ventilaţiei, personalizarea setărilor pentru un confort maxim şi eficienţă energetică, dar nu numai, printr-o aplicaţie mobilă, indiferent de locul în care se află proprietarul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb