În trimestrul doi din 2019 au fost înregistrate deficite de cont curent în 14 state membre ale Uniunii Europene, cele mai mari fiind în Marea Britanie (minus 27 miliarde euro), Irlanda (minus 26,5 miliarde euro), Franţa (minus 3,9 miliarde euro), Finlanda (minus 3,6 miliarde euro) şi România (minus 3,4 miliarde euro), potrivit datelor publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
Pe ansamblu, UE 28 a înregistrat în perioada aprilie-iunie 2019 un excedent de cont curent de 40,9 miliarde euro (1% din PIB), mai puţin decât un surplus de 47,4 miliarde euro (1,2% din PIB) în precedentele trei luni şi un surplus de 67,6 miliarde euro (1,7% din PIB) în trimestrul doi din 2018, informează Agerpres.
În timp ce Lituania a fost în trimestrul doi din 2019, 14 state membre, printre care şi România, au înregistrat deficite de cont curent, iar 13 ţări membre au raportat excedent de cont curent, cele mai mari fiind înregistrate în Germania (59,9 miliarde euro), Italia (14,9 miliarde euro), Olanda (13,6 miliarde euro), Spania (10,9 miliarde euro) şi Danemarca (7,2 miliarde euro).
1. ... niste ganduri. Digerabile :)
(mesaj trimis de Vali în data de 05.10.2019, 09:32)
2020 - an de corectie al deficitului prin canal financiar (aproape in totalitate) , nu prin canal fiscal = cu impact asupra alegerilor parlamentare din 2020.
Cei ce vor conduce din Decembrie 2020 vor avea o viata grea. Ori fac treaba serioasa si induc o modificare profunda a structurii statului cu revenirea la numarul de angajati in aparatul birocratic din vremea lui Ceausescu (!) cand se lucra cu de 3-4 ori mai putini oameni decat acum in structurile administrative sau ne ducem de rapa in cel mai grav mod.
De ajutor ar fi si tehnologizarea masiva si asigurarea securitatii IT pentru a sustine reducerea severa a oamenilor din aparatul administrativ al statului. 4-500.000 de oameni in administratia de stat sunt de ajuns!
Sa fie zburate toate t* rfele si copiii si nepotii adusi toti de sobolanii politici de-a lungul vremurilor. Volumul maxim de angajati in sectorul administrativ de stat sa fie fixat procentual din total masa de angajati prin legile specifice (ex: maxim 10%).
Sa se gandeasca cineva si la folosirea AI (artificial intelligence) in cadrul aparatului administrativ de stat la nivel decizional (eventual inlocuiti consilierii cu solutii AI - nu cer salariu, t* rfe sub birou sa le faca curatenie, masina de serviciu doar gama lux sau bani garla la salariu).
Alternativa la cele scrise mai sus e o schimbare VIOLENTA a statului cu startul aflat in societate printr-o miscare ampla declansata de corectia economica violenta care urmeaza. Totul pleaca de la FOAME! Si FOAMEA apare cand au loc schimbari violente de statut economic in corpul societatii.
O eventuala tentativa a BNR de blocare a ajustarii situatiei economcie se va lasa cu rezerva redusa la (deci nu "cu" ci "la") sub 20% din cat e acum si intr-o situatie deosebit de precara. Desteptii de la BNR sa bage bine la cap ce am scris aici!
S-a acumulat masa critica a unei schimbari de anvergura care sa inchida o perioada de 30 de ani ... degeaba... de neocomunism si neobolsevism de cumetrie!
Mai apoi Romania renaste asa cum trebuia ea sa fie din 1990 daca nu ar fi fost deturnata de vulpoi kaghebisti in frunte cu Militaru, Iliescu, Brucan, Roman si altii.
p.s. Reintroduceti serviciul militar obligatoriu (NATO se va destrama curand in urma pornirii unui conflict armat intre Turcia, Grecia, SUA si Rusia si Romania trebuie sa aiba back-up de securitate) si achizitiile militare sa le faceti pe bune , fara mita si coruptie, fara armament depasit tehnic - asta de dragul continuitatii Romaniei. Rusia (si sora mai mica Ungaria) inca mai au niste polite de platit Romaniei. Aviz...amatorilor! Vedeti ca acel armament (de uscat, nu de apa) chiar va fi folosit pentru protejarea (si extinderea) teritoriului Romaniei.
Romania sa faca bine si sa stea departe de conflictul armat care va porni pe teritoriul Turciei (si mai jos de ea). La final castigul e mai mare in urma neutralitatii fata de acel conflict decat daca ne-am implica.
Implicarea armata a Romaniei sa fie doar in vederea protejarii propriilor teritorii administrate acum sau locuite de romani in jurul tarii.
Dixit!