TERRA România Utilaje de Construcţii a încheiat anul 2023 cu afaceri de 94 milioane de euro

A.F.
Companii / 16 februarie

mărturiseşte Victor Vasluian, CEO-ul TERRA România Utilaje de Construcţii

mărturiseşte Victor Vasluian, CEO-ul TERRA România Utilaje de Construcţii

Pentru TERRA România Utilaje de Construcţii, companie care face parte din grupul austriac TERRA Holding, unul dintre cei mai mari distribuitori de utilaje de construcţii din Europa, 2023 a fost cel mai bun an din istoria sa pe piaţa autohtonă, înregistrând un număr record de utilaje vândute, peste 800 de unităţi, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, anul trecut, TERRA România Utilaje de Construcţii a raportat afaceri de 94 milioane de euro, în creştere cu peste 77% faţă de cele 53 de milioane de euro înregistrate în 2022. Printre planurile de extindere ale companiei, în 2024, se numără o investiţie de 6 milioane de euro.

"Proiectele cu finanţare europeană sunt principalul motiv al creşterii pieţei de utilaje de construcţii în 2023, cu aproximativ 50% faţă de 2022, ajungând până la aproximativ 4.000 de echipamente noi,. O creştere importantă se datorează şi accelerării proiectelor de infrastructură finanţate, în principal, prin PNRR. Cea mai mare pondere a avut-o, vânzarea de echipamente noi JCB, dar şi din business-ul pe care îl avem prin celelalte branduri comercializate de către TERRA, respectiv Sennebogen, Rubble Master şi Dynapac, care au crescut semnificativ faţă de anul anterior, au făcut din 2023 cel mai bun an din istoria companiei pe piaţa românească. O astfel de creştere a presupus o planificare foarte bună a stocurilor, comenzilor şi resurselor, atât umane cât şi financiare", mărturiseşte Victor Vasluian, CEO-ul TERRA România Utilaje de Construcţii, care în 2023 a câştigat cotă de piaţă la toate categoriile de echipamente pe care le comercializează. "Cu precădere pe cele de volum, buldoexcavatoare şi mini/midi excavatoare, care reprezintă circa 50% din piaţa totală de utilaje noi. Cu peste 40% cotă de piaţă la buldoexcavatoare, suntem numărul 1 în România la aceasta categorie de echipamente."

Chiar dacă a atins un nivel record în 2023, piaţa de echipamente noi de construcţii se situează la un nivel normal, ţinând cont de suprafaţa si gradul de dezvoltare al ţării. Alte ţări din regiune mai mici şi cu infrastructură mai dezvoltată, au o mărime a pieţei apropiată de cea din România, explică CEO-ul companiei. "Activăm într-o piaţă cu o evoluţie greu predictibilă şi mizăm pe nevoia reală de dezvoltare a infrastructurii din România, care presupune utilizarea de utilaje noi, performanţe. Totuşi, estimăm că, în absenţa finanţării prin fonduri europene a achiziţiei de utilaje de construcţii, piaţa va scădea în 2024. Cu cât anume, este dificil de estimat, probabil în jur de 20-30%."Cu o echipă de 115 angajaţi, mai mare cu 10% faţă de anul precedent, Terra Utilaje România îşi continuă planurile de dezvoltare în 2024. Dacă la finele lui 2023, compania a deschis un nou punct de lucru în Iaşi, în contextul în care zona Moldovei absoarbe multe echipamente, în 2024, focusul va fi pe dezvoltarea punctelor de lucru din Braşov şi Timişoara, care presupune construcţia unor noi sedii, moderne, echipate la cele mai înalte standarde. "Suntem în faza finală a etapei de proiectare şi avizare, estimăm să începem lucrările propriu-zise în această primăvară. Va urma, apoi şi dezvoltarea punctului de lucru din Turda, de asemenea foarte important în strategia noastră de dezvoltare. Investiţiile totale se ridică la aproximativ 6 milioane de euro în următoarele 12 luni", conchide Victor Vasluian.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb