În cadrul următorului buget pe termen lung al Uniunii Europene pentru 2021-2027, Comisia Europeană propune modernizarea politicii de coeziune, principala politică de investiţii a UE, orientând intervenţiile către inovare, emisii reduse de carbon, conectivitate şi mobilitate durabilă, îmbunătăţirea calităţii serviciilor publice. România are alocate 27 de miliarde de euro prin politica de coeziune în perioada 2021-2027, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.
Întâlnirea, organizată de Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în parteneriat cu Comisia Europeană şi Universitatea de Vest din Timişoara, are ca temă "Priorităţile bugetare ale Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027".
Dezbaterea este programată în 11 decembrie 2019, între orele 09:30-11:00, în Amfiteatrul A11 al Universităţii de Vest din Timişoara. Sunt aşteptaţi studenţi, profesori, reprezentanţi ai administraţiilor publice locale şi reprezentanţi ai mediului privat, dar şi orice cetăţean interesat de viitorul Europei, priorităţile Uniunii Europene şi modul de alocare şi accesare a fondurilor europene ca instrument pentru dezvoltare.
Dialogurile vor fi moderate de doamna Brînduşa Armanca, profesor universitar şi jurnalist.
Vor vorbi despre ce urmează la nivel european şi naţional şi vor răspunde întrebărilor cetăţenilor doamna Vittoria Alliata di Villafranca din partea Comisiei Europene, director în cadrul DG Regio - Direcţia Generală pentru Politică Regională şi Urbană, şi domnul Ioan Marcel Boloş, Ministrul Fondurilor Europene din România, mai precizează sursa.
Director în cadrul DG Regio, doamna Vittoria Alliata di Villafranca este responsabilă de implementarea fondurilor structurale şi de investiţii europene în Bulgaria, Croaţia, Ungaria, România şi Slovenia. Pe lângă planificarea şi monitorizarea implementării acestor fonduri, unul dintre obiecivele sale este îmbunătăţirea capacităţilor administrative pentru realizarea de investiţii publice eficiente.
Întâlnirea de la Timişoara este organizată pe formatul "Citizens' Dialogues", serie de dialoguri iniţiată de Comisia Europeană în statele Uniunii Europene cu scopul de a-i consulta pe cetăţeni cu privire la tematicile europene de actualitate.