100 de miliarde de lei pentru modernizarea şi retehnologizarea IMM-urilor

C.I.
Ziarul BURSA #Companii / 7 aprilie 2005

Agenţia Naţională pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie a oficializat procedura de aplicare a Programului multianual pe perioada 2002 - 2005 de susţinere a investiţiilor realizate de întreprinderi nou-înfiinţate şi microîntreprinderi, precum şi a investiţiilor de modernizare/retehnologizare a întreprinderilor mici şi mijlocii.

Programul facilitează investiţiile realizate de întreprinderile nou-înfiinţate, precum şi de întreprinderile mici şi mijlocii (IMM), în sectoarele economice prioritare în vederea creşterii volumului de activitate şi a competitivităţii, avînd un buget alocat de 100 miliarde lei.

ANIMMC este administratorul Programului, iar derularea acestuia se realizează prin intermediul unei bănci comerciale ce urmează a fi selectată prin licitaţie publică deschisă, în conformitate cu prevederile art. 26 alin. (3) din Legea nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii.

Beneficiarii Programului sînt întreprinderile nou-înfiinţate, microîntreprinderile, precum şi întreprinderile mici şi mijlocii care îndeplinesc cumulativ următoarele criterii de eligibilitate: sînt definite conform art. 2 din Legea nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii şi îşi desfăşoară activitatea în România; au capital social integral privat; şi-au îndeplinit la termen obligaţiile exigibile de plată a contribuţiilor, impozitelor şi taxelor către bugetul de stat, bugetele speciale şi bugetele locale, prevăzute de legislaţia în vigoare; nu au credite restante; nu sînt în stare de faliment ori de lichidare, nu au afacerile administrate de un judecător-sindic, nu au activităţile comerciale suspendate sau nu se află într-o situaţie similară cu cele menţionate mai sus, reglementată de lege; res-pectă criteriul de independenţă; îndeplinesc criteriile de eligibilitate prevăzute de normele specifice de creditare ale băncii, pentru a obţine creditul asociat.

În sensul Programului, o societate comercială este considerată întreprindere nou-înfiinţa-tă dacă: a fost înfiinţată cu cel mult 2 ani înaintea datei de solicitare a AFN sau nu a înregis-trat venituri din exploatare în ultimul an fiscal; are un număr mediu scriptic anual de salariaţi de maximum 49 inclusiv, calculat conform art. 5 şi art. 6 alin. (1) din Legea nr. 346/2004; are o cifră de afaceri anuală echivalentă în lei cu pînă la 8 milioane euro sau un rezultat anual al bilanţului contabil care nu depăşeşte echivalentul în lei a 5 milioane euro, conform art. 3 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 346/2004.

Totodată, o societate comercială este considerată microîn-treprindere dacă: a fost înfiin-ţa-tă cu cel puţin un an înaintea datei de solicitare a AFN şi a înregistrat venituri din exploatare de cel puţin 3 luni; are un număr mediu scriptic anual de salariaţi de maximum 9 inclusiv, calculat conform art. 5 şi art. 6 alin. (1) din Legea nr. 346/2004; are o cifră de afaceri anuală echivalentă în lei cu pînă la 8 milioane euro sau un rezultat anual al bilanţului contabil care nu depăşeşte echivalentul în lei a 5 milioane euro, conform art. 3 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 346/2004.

De asemenea, o societate comercială este considerată întreprindere mică sau mijlocie da-că: a fost înfiinţată cu cel puţin 2 ani înaintea datei de solicitare a AFN şi a înregistrat venituri din exploatare în fiecare dintre ultimii 2 ani anteriori solicitării AFN; are un număr mediu scriptic anual de salariaţi de ma-ximum 249 inclusiv, calculat conform art. 5 şi art. 6 alin. (1) din Legea nr. 346/2004; are o cifră de afaceri anuală echivalentă în lei cu pînă la 8 milioane euro sau un rezultat anual al bilanţului contabil care nu depă-şeşte echivalentul în lei a 5 milioane euro, conform art. 3 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 346/2004.

Susţinerea financiară acorda-tă de ANIMMC prin acest Program nu poate depăşi echivalentul în lei a 50.000 euro, în cazul întreprinderilor mici şi mij-locii, respectiv 10.000 euro, pen-tru întreprinderi nou-înfiin-ţate şi microîntreprinderi, şi nu poate acoperi mai mult de 40% din valoarea proiectului de investiţii. Banca selectată va acorda beneficiarului eligibil un credit de finanţare, pe termen mediu sau lung, care va acoperi minimum 45% din valoarea proiectului de investiţii, iar contribuţia proprie a beneficiarului eligibil trebuie să fie de minim 15% din valoarea proiectului de investiţii, în natură sau în numerar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb